Neler Yeni

Bu olay size ne kadar doğru veya yanlış geliyor? Sınırlı stokta al sat yapanlar

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Ucuza sistem bekleyenler için çıkarmıştır bence konuyu görürse o da bunu söyler diye düşünüyorum.
hocam zaten sistem çıkarken ilk amaç o yönde ama ticaretini yapanların bi suçu yok ve bu duruma dur diyemezsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
TUNA
Doğru diyorsun ama vicdan da göreceli bir şey olmaya başladı ve bunun da ismine ticaret denmeye başladı ve bu gayet de normal bir durum. Senin/benim/onun daha çok "vicdanlı" olmamız maalesef ticaret denen olguyu kırmıyor. Bunu bu şekilde kabul etmek gerekiyor.
Gerçekler ile olması gereken farklı ise bunların konuşulması gerekir bu benim fikrimdir

WhoCares

80+ Gold
al sat yaparken o aradaki karın vergisini vermiyorsa fatura yoksa devletin eline düştüğünde fena üzülür devlet senden o parayı törenle alır :kekw::kekw:

yusufcukh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
yusuf torun
Arkadaşım nasıl sana ispatlayabilirim bunu.Ben alamadım.hatta bir arkadaşla 1000 TL fazla vererek sistemi almak istedim dilersen yazışmaları atayım.
bunu yazarken kötü bi niyetim yoktu, ispat etmek zorunda değilsiniz. denk gelmediniz diyelim tatlıya bağlansın :)

index2i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ömer-Zemin
hocam zaten sistem çıkarken ilk amaç o yönde ama ticaretini yapanların bi suçu yok ve bu duruma dur diyemezsin
Dur diyemem zaten dünyada birçok haksızlık var ve bu da o haksızlıklardan biri diyorum.

Allmuted

80+ Bronze
Suç demiyoruz zaten, dur demek de bize düşmez. Ama bunun adına ticaret diyemezsin bu düpedüz fırsatçılıktır durumu olmayan arkadaşların hayalleriyle oynamaktır yazık hepsinin kafasına

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Vicdanınızla hareket etseydik, neler olurdu neler :)

Hadi o adam almadı. Sen ne yapacaksın? Senden daha çok ihtiyacı olan birisi vardır düşüncesiyle almayacak mısın yoksa sende? Etik kuralları diyorsanız işin birde bu yönünden bakmalı, hatta o gerçekten ihtiyacı olan kişinin alabilmesi için yardımda dahi bulunmanız gerekiyor. Artık o kişiyi kalkıp araştırıp kampanya düzenleyip sistemi mi alırsınız yoksa parasını siz mi verirsiniz bilemem. Etik işte. Adı etik...

Bence gayet doğal, normal ve akıllıca bir yatırım yada kazanç şekli. Ben de ara ara Çinden ürün getirir Türkiye de yerine göre 2 katı ile 10 katı kar ederek satıyorum. Çok güzel para kazanılıyor üzerine düşülünce. Biz bu sistem satışlarının mağazada teker teker yapıldığı zamanı da gördük :))

Hiç bir şey demeyin bu yüzden. her şey gayet normal. Dünya da iyi insanlar olduğu kadar kötüler de olmalı ki yaşam sürekli devam etsin. Herkesin iyi olduğu bir Dünyam'da yaşamayı düşünemiyorum bile.

WhoCares

80+ Gold
e devlete girip vergi kaypı kaçağına ilişkin ihbar bildirimi var basiyorsunuz ihbari gg :kekw::kekw:

index2i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ömer-Zemin

Hadi o adam almadı. Sen ne yapacaksın? Senden daha çok ihtiyacı olan birisi vardır düşüncesiyle almayacak mısın yoksa sende? Etik kuralları diyorsanız işin birde bu yönünden bakmalı, hatta o gerçekten ihtiyacı olan kişinin alabilmesi için yardımda dahi bulunmanız gerekiyor. Artık o kişiyi kalkıp araştırıp kampanya düzenleyip sistemi mi alırsınız yoksa parasını siz mi verirsiniz bilemem. Etik işte. Adı etik...

Bence gayet doğal, normal ve akıllıca bir yatırım yada kazanç şekli. Ben de ara ara Çinden ürün getirir Türkiye de yerine göre 2 katı ile 10 katı kar ederek satıyorum. Çok güzel para kazanılıyor üzerine düşülünce. Biz bu sistem satışlarının mağazada teker teker yapıldığı zamanı da gördük :))

Hiç bir şey demeyin bu yüzden. her şey gayet normal. Dünya da iyi insanlar olduğu kadar kötüler de olmalı ki yaşam sürekli devam etsin. Herkesin iyi olduğu bir Dünyam'da yaşamayı düşünemiyorum bile.
Hocam oyun bilgisayarı bu yani ne ihtiyacı olacak Allah aşkına herkesin alma amacı, ihtiyacı aynı herkesin ihtiyacı aynı yönde zaten. Yiyecek içecek değil ki bu oyun bilgisayarı. :)

Davidd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Davut Kuh
Gerçekler ile olması gereken farklı ise bunların konuşulması gerekir bu benim fikrimdir
Gerçekler ve olması gerekenler de burada aynı şey. Gerçek olan şey birisinin parası varmış ve bunu alabilecek imkanları (o anda site açılmış,işlemleri daha hızlı halletmiş vs.) varmış ve almış. Ve o anda olması gerekenler de bunlarmış. Belki de bunu alıp satan ticaretini yapan insanın da ondan elde edecek kar ile başka ihtiyaçlarını, temel yaşam ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyordur. Bunu bilemezsin/bilemeyiz.

Allmuted

80+ Bronze

Abicim ihtiyacın azı çoğu olmaz ihtiyaç ihtiyaçtır. Tabi ki ihtiyacım varsa alacağım ama o sarı sitede satan arkadaşların ihtiyacı mı vardı? Onu merak ediyorum:)

Davidd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Davut Kuh
Hocam oyun bilgisayarı bu yani ne ihtiyacı olacak Allah aşkına herkesin alma amacı, ihtiyacı aynı herkesin ihtiyacı aynı yönde zaten. Yiyecek içecek değil ki bu oyun bilgisayarı. :)
Senin bir oyun bilgisayarı alma isteğin/ihtiyacın vardı para topladın ve alacaksın. Ama senden daha fazla isteği/ihtiyacı olan bir insanın da var olduğunu bilirsen ya da "vicdanın" ile buna karar verirsen, o zaman senin de bu bilgisayarı alman pek "ETİK" olmaz. Bu iş buradan uzar da felsefe konularına kadar gider benden söylemesi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Abicim ihtiyacın azı çoğu olmaz ihtiyaç ihtiyaçtır. Tabi ki ihtiyacım varsa alacağım ama o sarı sitede satan arkadaşların ihtiyacı mı vardı? Onu merak ediyorum:)
Sarı sitede al sat yapan insan da bundan para kazanıyor ve bunların sayesinde kirasını ödüyor faturalarını ödüyor ve kendine yemek alıyor olabilir. Sarı sitede al sat yapan insanın belki oyuncu bilgisayarına ihtiyacı yoktur ama ticarete ihtiyacı vardır. Al sat yaptığı zaman neyin piyasası varsa ve kar marjı yüksekse onu alıp satar. O insana denilecek pek bir şey yok vergi konusu dışında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,575
Üyeler
166,407
Son üye
Ereilian
Top Bottom