Neler Yeni

Yardım Bu ölü piksel mi? Yardım

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Alper Kaplan
Arkadaşlar yeni 380hz monitöre geçtim az önce ölü piksel testi yaptım sadece koyu mavi renkte siyah bir nokta oluyor diğer renklerde kayboluyor bu nokta. Bu nedir

Ekler

• IMG_3223.jpeg
    IMG_3223.jpeg
    1.3 MB · Hit: 102

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Talat
Arkadaşlar yeni 380hz monitöre geçtim az önce ölü piksel testi yaptım sadece koyu mavi renkte siyah bir nokta oluyor diğer renklerde kayboluyor bu nokta. Bu nedir
malesef ölü pixsel

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Kaan
yakınlaştırınca belli oluyor ölü piksel sanırsam

tunaekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Tuna
evet ölü piksel, monitörün modeli nedir?

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Talat
Sadece neden mavi renkte peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam diğer renklerde kafamı monitöre sokacam neredeyse ama gözükmüyor.
Piksel sorunları yaygın olarak imalat kaynaklıdır. Pikseli besleyen transistör yeterli güç sağlayamadığı zaman bu sorun meydana geliyor. Piksel sürekli olarak siyahsa ölü piksel, beyzsa sıcak piksel, kırmızı-mavi-yeşil renklerden birindeyse sıkışmış, bunların dışında sıra dışı bir durum varsa altpiksel kaybı olarak adlandırılıyor.

flamerood

80+
sıkışmış pixel diye geçiyordu sanırım

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
burak
tırnağınla çok bastırmadan üstünden geçsene bazen piksel sıkışması olabiliyor ben yaşadım üstünden hafif geçince düzeldi

tunaekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Tuna
Asus rog strix xg259qns
şimdi asusun teknik servisi nasıldır bilmiyorum ama benimde başıma bir ölü piksel vakası geldi. Dellin 24inc 280hz monitöründe 1 adet piksel çıkmıştı. Değişim talep ettim ve 27inç 360hz 0.5 fast ips monitör gönderdiler, ayrıca diger monitörde elimde kaldı. yani bedavadan üst model monitör almış oldum :D

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Alper Kaplan
tırnağınla çok bastırmadan üstünden geçsene bazen piksel sıkışması olabiliyor ben yaşadım üstünden hafif geçince düzeldi
Hocam zaten ben ölü piksel oldugubu dusunmuyorum. Sadece mavi renkte koyu mavi yani siyah nokta oluyor diğer sarı yeşil siyah ve beyaz renklerde kayboluyor hiçbirsorun yok

Piksel sorunları yaygın olarak imalat kaynaklıdır. Pikseli besleyen transistör yeterli güç sağlayamadığı zaman bu sorun meydana geliyor. Piksel sürekli olarak siyahsa ölü piksel, beyzsa sıcak piksel, kırmızı-mavi-yeşil renklerden birindeyse sıkışmış, bunların dışında sıra dışı bir durum varsa altpiksel kaybı olarak adlandırılıyor.
Sadece koyu mavi renklerde siyah nokta beliriyor harici diğer renklerde sorun yok

ugrasmak istemiyosan belli olmuyomuş zaten varsa zamanın iade iste yenisini göndersinler
Hocam az önce duvar kağıdımı koyu mavi renkteydi siyah nokta gözüküyodu beyaz bi renk duvar kağıdı yaptım şuan masaüstünde hiçbir nokta vb yok kayboldu ama mavi renk duvar kagıdı yapınca kafamı monitörün dibine sokarsam anca görüyorum siyah noktayı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,132
Üyeler
163,785
Son üye
vatansemi
Top Bottom