Neler Yeni

Bu Sıcak Günlerde Kendinizi Soğutmanın Yolları

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Şu konudaki @Mehmet Yılmaz 'ın yorumunda istediği şey doğrultusunda kendimizi nasıl soğutucağımızı öğretmeye çalışacağım.

Hayatımda yaptığım en kapsamlı, en uğraştırıcı konu bu olsa gerek. Bütün gün araştırma yapmam gerekti.
Ek Açıklama 2020-05-17 231235.jpg

Teknik 1:
Buzlu, soğuk su içmek. Normalde de soğuk su içmeyeceksem hiç içmemeyi tercih eden biriyim, yaz döneminde ise direkt olarak buzlu su içerim.

Aldığınız pet şişeye suyu dolduruyoruz, buzluğa koyuyorsunuz ve içinde buzlar oluşana kadar bekletiyorsunuz. Cam şişe kullanılmamasının nedeni donduğu zaman buzlukta patlamaması. Bu arada asla ağzına kadar doldurmayın, sonra su koyacak yer bulamazsınız. Eğer bir sağlık sorununuz yoksa ve dişleriniz hassas değilse hiçbir zararı yok, bizzat doktoruma sormuştum.
Bu arada buzlu suyu içmeyeceğiz, içindeki suyu içeceğiz buzu kesinlikle içmeyeceğiz o zaman zararlı olur çünkü.

Buzlu su sayesinde saatlerce çok sıcak yerlerde bile buz gibi suyunuz olacak. Evde hiç soğuk su kalmadı mı? Sorun değil çünkü buz dolu pet şişeye suyu koy 5 dk da o da buz gibi olacak. Ayrıca tam suyunuz bittiği zaman içindeki buz eriyecek, yine buz gibi bir su elde etmiş olacaksınız. Ve başınız ağrıdığında ya da bir kazadan sonra hemen oraya koyacağınız bir buzunuz olur.

Teknik 2:
Buzdolabını açıp önünde durmak. Buzdolabı, ekosistem ve elektrik faturanız için pek mantıklı olmayan bu eylemi kendinizi soğutmak için kısa süreliğine yapabilirsiniz.

Teknik 3:
Hava çok sıcakken, bütün camları kapatmak. Genelde sıcak havalarda klima yoksa bütün camlar açılır ancak öğle vakti sıcaklıktan dolayı açılan camlar siz serinlemek isterken evi daha ısıtmak dışında bi işe yaramaz.

Teknik 4:
Yorganın altına girmek. Evet aslında soğumuyor daha ısınıyorsunuz ama yorgandan çıkınca kısa süreliğine olsa bile bi soğukluk hissediyor olacaksınız. Sadece yorganın altında yatmanız yeterli.

Teknik 5:
Soğuk su ile yüzünüzü, elinizi yıkamanız ya da banyo yapmak. Ayrıca temizlenmiş olursunuz.

Teknik 6:
Evdeki teknolojik ürünleri kapatmak, elektrik harcayan her şey ısı üretir. Buzdolabından başlayın derim.

Teknik 7:
Klima alın. Çok zor bi olay değil, 1902'den beri dünyada olan bi şey. HepsiOrada'ya bakın derim. Sen niye almıyorsun diye sormayın, aldıktan sonra bi de bunun elektrik faturası var abow, giderim arabaya iner aküyü bitirmeyecek şekilde klimayı açarım otururum orada daha iyi.

Umarım faydalı olmuşumdur xD

Diğer Rehber ve İncelemelerim:
Detaylı MSI Afterburner Rehberi
James Donkey 710 7.1 Kulaklık İncelemesi
Underclock ve Undervolt Rehberi

Ne üst düzey bir işsizlik

Son düzenleme:

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Açıkçası bunlar herkes tarafından bilinen, basit şeyler.

Örneğin “su nasıl içilir?” gibi olmuş.
Teknik 1: Öncelikle mutfağa gidip sürahiden bardağa su koyuyoruz, sürahi yoksa damacana da kullanabilirsiniz.
Teknik 2: Su ile doldurduğumuz bardağı alıp suyu içiyoruz. 😀

Emek harcamışsınız, emeğinize sağlık ama vaktinizi daha doğru ve yararlı konulara harcayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Kendini her türlü soğutursun ancak pc olduğu oda kavruluyor ben duvara delik açıp dışarı bir düzenek kurup pc dışarı koyacam
Klima demeyin bana dokunuyor Kronik üst solunum hastasıyım

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıkçası bunlar herkes tarafından bilinen, basit şeyler.

Örneğin “su nasıl içilir?” gibi olmuş.
Teknik 1: Öncelikle mutfağa gidip sürahiden bardağa su koyuyoruz, sürahi yoksa damacana da kullanabilirsiniz.
Teknik 2: Su ile doldurduğumuz bardağı alıp suyu içiyoruz. 😀
Bi anlık neden yapmayayım böyle bir konu diyip yaptım, neden yapmamam gerektiğini bizzat öğrenmiş oldum.

Emek harcamışsınız, emeğinize sağlık ama vaktinizi daha doğru ve yararlı konulara harcayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Ya açıkçası emek harcandığını düşündüğünüzü fark ettim ama rehber ve incelemelerim aslında öyle pek emek ve zaman isteyen şeyler değiller, özellikle bu 10-15 DK sürdü diye hatırlıyorum. Emek ve zaman isteyen şeyleri ise online dersin sıkıcı ve faydasız olduğu kısımlarda yaptığım için, falan filan nereye bağlayacağımı unuttum.

oyun oynarken elim terliyor rahatsız olup oynoıyamıyorum bu nasıl çözülür

kıbrıs bugün 45 i gördü
Pudra iyi geliyor diye biliyorum ya da kabartma tozu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendini her türlü soğutursun ancak PC olduğu oda kavruluyor ben duvara delik açıp dışarı bir düzenek kurup PC dışarı koyacam
Klima demeyin bana dokunuyor Kronik üst solunum hastasıyım
Geçmiş olsun dostum!

Mahmutd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Kemal ÜNLÜ
kasa dan kablo uzatıp masanın üzerine egzoz fanı koyup da serinleyebilirsiniz

GarrysCan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
can yildiz
Bimden 10Tl ye Flying usb fan alıyorsunuz takıyosunuz pc ye size sıcak havayı üflerken soğuk suyunuzu içiyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,425
Üyeler
164,664
Son üye
nano4242
Top Bottom