Neler Yeni

Bu sıcaklıklar ve kullanım yüzdeleri normal mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Bora özbayram
RDR 2'de aldığım sıcaklıklar ve kullanım yuzdeleri bu sekilde, cok nadir %100 oluyor ekran kartı kullanımı o da bu screenshota denk gelmiş, sizce sıcaklıklar ve kullanım yüzdeleri FPS normal midir? Teşekkürler.
Bu arada PC boştayken sıcaklıklar 40-50 arası gidiyor geliyor. Ayrıca kasanın camını açınca sıcaklıklar RDR2 de 5-6 derece düşüyor.
1080p Ultra ayarlarda oynuyorum bu arada, PC özellikleri ise şu şekil:

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: ASUS PRIME B650M-R 7200MHz OC DDR5
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER EVO White OC Edition 12GB
RAM: Kingston 32GB(2x16) Beast EXPO 5600mhz CL36
SSD: MLD M700 1TB NVME 2280 Gen4x4 M.2 SSD (7000MB Okuma / 5500MB Yazma)
Sıvı soğutma: GameBooster SHIELD 240 Rainbow 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Kasa: PowerBoost PB-P803AB 650W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mesh ARGB ATX Siyah Kasa

Ekler

• ss.png
    ss.png
    166.3 KB · Hit: 18

Bünyamina

80+ Platinum
Ekran kartın bir tık fazla ısınıyor gibi geldi bana. Onun dışında gayet iyi durumda değerler.

Nezha

80+ Bronze
Ekran kartı limitin 10 derece altında ama unutmamak gerek buradaki hotspot derecesi değil yani aslında 80-82 civarı ısınıyor. Sistem yeniyse hiç elleme.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Bora özbayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartın bir tık fazla ısınıyor gibi geldi bana. Onun dışında gayet iyi durumda değerler.
Sizce ne yapmam lazım öneriniz var mı?
Sıcaklıklar normal ama ekran kartı yaz sıcaklarında 80 derecenin üstüne çıkar.
Önerdiğiniz bir şey var mı? sebebi kasa içinin küçük olması olabilir mi sizce
Ekran kartı limitin 10 derece altında ama unutmamak gerek buradaki hotspot derecesi değil yani aslında 80-82 civarı ısınıyor. Sistem yeniyse hiç elleme.
Tam anlamadığım konular olduğu için tedirgin oldum. sistem yeni

Nezha

80+ Bronze
Sizce ne yapmam lazım öneriniz var mı?

Önerdiğiniz bir şey var mı? sebebi kasa içinin küçük olması olabilir mi sizce

Tam anlamadığım konular olduğu için tedirgin oldum. sistem yeni
Çift fan kart o nedenle çok iyi değil soğutması. Ama değerleri normal. 3 fan 4070ti gigabyte aorusla 75 civarı görüyorum. Hotspot dediğim ekran kartının en sıcak noktası oluyor. Kasma hissettiğin yerde izlemeyi aç sıcaklığına bak. Ekran kartları 95 civarına çıktığında kasmalar başlar. Ama 95 değil 85e bile zor çıkar asus evo.

1-2 derece daha düşsün dersen kasanın üst kısmına da fan takabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Bora özbayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çift fan kart o nedenle çok iyi değil soğutması. Ama değerleri normal. 3 fan 4070ti gigabyte aorusla 75 civarı görüyorum. Hotspot dediğim ekran kartının en sıcak noktası oluyor. Kasma hissettiğin yerde izlemeyi aç sıcaklığına bak. Ekran kartları 95 civarına çıktığında kasmalar başlar. Ama 95 değil 85e bile zor çıkar asus evo.

1-2 derece daha düşsün dersen kasanın üst kısmına da fan takabilirsin.
Anladım yani anormal değil sıcaklıklar, böyle düşünmemin sebebi de bu sistemin videolarını izlediğimde benim sistemime göre çok daha düşük olmasıydı teşekkür ederim cevaplarınız için.

Nezha

80+ Bronze
Anladım yani anormal değil sıcaklıklar, böyle düşünmemin sebebi de bu sistemin videolarını izlediğimde benim sistemime göre çok daha düşük olmasıydı teşekkür ederim cevaplarınız için.
Onlar 2dklık kesit atıyor. Kasaları da farklıdır. 5 liralık kasayla 10 liralık aynı soğutma yapmıyor malesef.

Top Bottom