Bu sistem alınır mı sence?

Alınabilir de bütçe ne kadar? Direkt bu şekilde alınması yerine eklenmesi ve değiştirilmesi gerekenler parçalar var bence. Mesela Ryzen 5 7500f yok. Ryzen 5 7600 seçilecek. A serisi anakart seçilebilir ama bu kadar bütçeye çıkıldıktan sonra 1.800 lira daha fazla verip B serisi anakart almak daha iyi. Rami 5.000 TL fazla verip 2x16 yapabiliyorsunuz ki piyasaya göre çok iyi ekleme oluyor. SSD'ye bir şey diyemeyeceğim. Fiyatları arttı. Daha fazla sistem fiyatı artmasın diye 500 GB olduğu gibi bırakırdım. Seçili mevcut soğutucunun bu işlemci ile kullanılmasını önermem. Soğutucu FSP MP7 seçilebilir. Bir testte iyi sıcaklıklar veriyordu. Kasayı da Fazeon F14 850 Watt olanı seçerdim herhalde 520 TL fazla verip. Bunları yaptıktan sonra fiyat 75.200 TL oluyor. Alınırsa böyle alırdım.
Bu kadar özelleştirme yaptıktan sonra farklı firmalardaki hazır sistemlerin de özelleştirme durumlarını gözden geçirmek gerekiyor tabi.

Alınabilir de bütçe ne kadar? Direkt bu şekilde alınması yerine eklenmesi ve değiştirilmesi gerekenler parçalar var bence. Mesela Ryzen 5 7500f yok. Ryzen 5 7600 seçilecek. A serisi anakart seçilebilir ama bu kadar bütçeye çıkıldıktan sonra 1.800 lira daha fazla verip B serisi anakart almak daha iyi. Rami 5.000 TL fazla verip 2x16 yapabiliyorsunuz ki piyasaya göre çok iyi ekleme oluyor. SSD'ye bir şey diyemeyeceğim. Fiyatları arttı. Daha fazla sistem fiyatı artmasın diye 500 GB olduğu gibi bırakırdım. Soğutucu FSP MP7 seçilebilir. Bir testte iyi sıcaklıklar veriyordu. Kasayı da Fazeon F14 850 Watt olanı seçerdim herhalde 520 TL fazla verip. Bunları yaptıktan sonra fiyat 75.200 TL oluyor. Alınırsa böyle alırdım.
Bu kadar özelleştirme yaptıktan sonra farklı firmalardaki hazır sistemlerin de özelleştirme durumlarını gözden geçirmek gerekiyor tabi.
Ya bütçem 60k civarı ama 9070xt olsun diye bu kadar çıktım. 60-70 arasında daha mantıklı f/p, uygun bi 9070xt sistem var mı?

İkinci elde belki bulabilirsiniz. Ama sıfır biraz zor gibi. Anlık indirime denk gelirseniz o şekilde olabilir belki. Zaten baktığınız sistem sıfır sistemler arasında en uygun fiyatlı olanı sanırım özelleştirme yapmadan. En son çıkabileceğiniz fiyat 60.000 TL civarı ise ve ddr5 sistem olsun diyorsanız rtx 5070 sistemlere yönelebilirsiniz.

İkinci elde belki bulabilirsiniz. Ama sıfır biraz zor gibi. Anlık indirime denk gelirseniz o şekilde olabilir belki. Zaten baktığınız sistem sıfır sistemler arasında en uygun fiyatlı olanı sanırım özelleştirme yapmadan. En son çıkabileceğiniz fiyat 60.000 TL civarı ise ve ddr5 sistem olsun diyorsanız rtx 5070 sistemlere yönelebilirsiniz.
Hocam peki sizce iyi ve dengeli bir 5070 12gb sistem mi yoksa bazı parçaları kısılmış üstteki gibi 9070xt sistem mi?

Dengeli her zaman daha iyi seçenek. Ama şu olursa kısılmış sistem tercih edilebilir. Mesela 9070 xt sistem alınır. Yakın bir zamanda diğer parçaların yerine daha iyileri alınabilecek bütçeniz var olur ama şu an için bütçeniz çıkmaz. Bu durumda tercih edilebilir bulurdum ben.

Geri