Neler Yeni

Bu sistem çalışır mı?

safabalin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
safa balın
Bütçe
2000
Arkadaşlar çok donanım bilgim olmadan bir bilgisayarda 2 parça yükselttim ama çalıştırmaya korkuyorum yakarım diye şu an. Sistem parçalarım ise şunlar:

yükselttiğim parçalar;
-Zotag RTX 3060 Ti (GTX 1060'Ti)
-AMD Ryzen 5 5600X (Ryzen 5 2600X Ti)

eskiden kalma parçalarım
-X-Power 650W +80 Plus PSU (kartı kırılmıştı lehimlettirip taktırdım çok güvenmiyorum.)
-B450M S2H Gigabyte anakart.
-2X Corsair 8 GB 3000MHz RAM (Dual kit değil ayrı ayrı aynı markaları aldım ama 3000 MHz de çalışıyor)
-Samsung EVO 860 SSD.
-Venom X kasa.
-Soğutucum yok stok fanları ve kasanın fanlarını kullacağım. (ben ucuz kule tipi soğutucu alırım sanıyordum ama meğer anakartım miniymiş sığmaz diyorlar.)

Asıl sıkıntım şu bu sistemde ekran kartı ve işlemciyi efsane kasım indirimleri bitmeden alayım dedim ve diğer parçalarla uyumuna bakmadan aldım ne yazık ki ve bu ürünler kargoda şu an. Eğer bu sistemi çalıştıramazsam kargoyu hiç teslim almadan iade edeceğim. Yardımınıza ihtiyacım var çünkü bir daha aynı fiyatlardan alabileceğimi sanmıyorum. Sonrasında arkadaşlarımdan öğrendiğim sorunları anlatayım size;
1. ekran kartın ve işlemcin PCI-e 4.0 ama anakartın PCI-e 3.0 tam verim alamazsın (çok büyük kayıp yaşar mıyım?),
2. CPU soğutucusuz bu sistemi çalıştıramazsın,
3. bu PSU ile ekran kartını yakarsın,
4. bu anakarta kule tipi soğutucu sığmaz.

Arkadaşlar diğer parçaları almaya gücüm yetmiyor ne yazık ki. Ama ben bu bilgisayarı böyle çalıştırırsam herhangi bir parçaya geri dönüşü olmayacak bir zarar yaşatır mıyım?
not: eski işlemci ve ekran kartımı satabilirsem minimum 2 bin TL elime geçer diye düşünüyorum. Bu parayla düzeltebileceğim bir şeyler varsa cevaplarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Ferocious

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Erhan İPEK
Instagram
erhan._.ipek
Steam
https://steamcommunity.com/id/erhanbabaiste/
Twitter
f3r0ci0us
Discord
Ferøcious#3169
Reddit
brujhmo
psu değişip 600-650W sağlam bi psu alabilirsin sorun yaşatacağını düşünüyorsan, hayvan gibi bir soğutucu almayacaksan anakartın gayet yeterli, cpu cooler alacaksan snowman t6 ultra öneririm onun dışında büyük bir performans kaybı yaşayacağını düşünmüyorum

safabalin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
safa balın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

hard rp

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Mert
şuan param kalmadığı için şu işimi görür mü ve anakartıma sığar mı?
O markanın performansını bilmiyorum ama snowmanlar f/p

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,199
Üyeler
159,121
Son üye
mahlaskafkef
Top Bottom