Marianoly
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Gerçi 500gb ekliymiş, 2000 TL farka değer.Adata mı almalıyım o zaman?
Gerçi 500gb ekliymiş, 2000 TL farka değer.Adata mı almalıyım o zaman?
O twinmos ssd'de dram yok dolayısıyla hayatın boyunca o hız farkını göremeyeceksin, ssd'de gen3 ve gen4 arasında önemsenecek fark yok, boşuna +1100 TL. Hız farkı koyan sadece KC3000 var ama pahalı ve büyük dosya aktarımları yaptığın bir işin yoksa gereksiz masraf. SSD hızına sanki oyun performansını veya genel pc hızını etkiliyormuş gibi bir anlam yükleme. Ona vereceğin para ile ram, anakart veya soğutucu yükseltsen daha iyiAlıntıyı görüntüleAdata hakkında hep kötü yorumlar gördüm Twinmos almam dahamı mantıklı olur
Peki siz ne önerirsiniz ssd olarakO twinmos ssd'de dram yok dolayısıyla hayatın boyunca o hız farkını göremeyeceksin, ssd'de gen3 ve gen4 arasında önemsenecek fark yok, boşuna +1100 TL. Hız farkı koyan sadece KC3000 var ama pahalı ve büyük dosya aktarımları yaptığın bir işin yoksa gereksiz masraf. SSD hızına sanki oyun performansını veya genel pc hızını etkiliyormuş gibi bir anlam yükleme. Ona vereceğin para ile ram, anakart veya soğutucu yükseltsen daha iyi
En ucuz 1 TB olanı eklerim çünkü diğerleri hissedebileceğim bir hız farkı sunmuyor.Peki siz ne önerirsiniz ssd olarak
SSD spreadsheet var oradan bakabilirsin. Bazı markalar çıkmıyor onu da google'da araştırarak öğreniyoruz. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B27_j9NDPU3cNlj2HKcrfpJKHkOf-Oi1DbuuQva2gT4/edit#gid=0Bu sistemde gösterilen ssdlerde dram olanları nasıl öğrenebilirim
Bu attığınız dram olan ssdler mi?SSD spreadsheet var oradan bakabilirsin. Bazı markalar çıkmıyor onu da google'da araştırarak öğreniyoruz. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B27_j9NDPU3cNlj2HKcrfpJKHkOf-Oi1DbuuQva2gT4/edit#gid=0
Pardon yazıyormuş dram var mı yok mu diyeBu attığınız dram olan ssdler mi?
Hayır, bütün ssd'lerin listesi. dram var mı yok mu yes no diye yazıyor sütun isimlerine bakBu attığınız dram olan ssdler mi?
Dediğiniz gibi kc3000 de dram var ben acaba ayrı mı alsam 500 gb kendi seçtiği ssd yi alıp yeni bir ssd alıp taksam olmaz mı?Hayır, bütün ssd'lerin listesi. dram var mı yok mu yes no diye yazıyor sütun isimlerine bak
Amacını anlayamadım sana hızlı ssd lazım mı değil mi?Dediğiniz gibi kc3000 de dram var ben acaba ayrı mı alsam 500 gb kendi seçtiği ssd yi alıp yeni bir ssd alıp taksam olmaz mı?
Benim de kafam karıştı gerçi render tasarım gibi şeylerle uğraşıyorum daha iyi olurAmacını anlayamadım sana hızlı ssd lazım mı değil mi?
Uğraşıyorum derken daha yeni başladım denilebilirBenim de kafam karıştı gerçi render tasarım gibi şeylerle uğraşıyorum daha iyi olur
Neyse çok teşekkür ederim en son 4 5 sene önce bilgisayarlarla uğraşıyordum bilmediğim çok şey varmış sayenizde birşeyler daha öğrendim dram olayını bilmiyordum meselaAmacını anlayamadım sana hızlı ssd lazım mı değil mi?
Evet render tasarım vb. işlerle uğraşıyorsan dram'li ssd alman iyi olur, KC3000 seç.Benim de kafam karıştı gerçi render tasarım gibi şeylerle uğraşıyorum daha iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:
Uğraşıyorum derken daha yeni başladım denilebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Neyse çok teşekkür ederim en son 4 5 sene önce bilgisayarlarla uğraşıyordum bilmediğim çok şey varmış sayenizde birşeyler daha öğrendim dram olayını bilmiyordum mesela