Neler Yeni

Bu sistemle Darboğaz yermiyim bunu nasıl kontrol edebilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert
arkadaşlar iyi günler dilerim herkese. Sistemim şu şekilde. Bu halde herhangi bir dar boğaz yermiyim yersem eğer hangisinde sorun yaşarım ve dar boğazı oc ile düzeltebiliyor muyum.

rx7800xt gpu
ryzen7 5700x 3.6ghz cpu
corsair 3600mhz 32gb ram
asusb550 m-a wifii anakart
eskiden kalma bronze coolermaster 750w power

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Mert ash
darboğazı oc ile çözersin ama ısı sorunu olur soğutmanız nedir hocam

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Eymen
arkadaşlar iyi günler dilerim herkese. Sistemim şu şekilde. Bu halde herhangi bir dar boğaz yermiyim yersem eğer hangisinde sorun yaşarım ve dar boğazı oc ile düzeltebiliyor muyum.

rx7800xt gpu
ryzen7 5700x 3.6ghz cpu
corsair 3600mhz 32gb ram
asusb550 m-a wifii anakart
eskiden kalma bronze coolermaster 750w power
sistemi aldınmı? almadıysan bütçe ne?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
darboğazı oc ile çözersin ama ısı sorunu olur soğutmanız nedir hocam
hocam cooler master sıvı soğutması var 240mm zaten ısınma problemi yaşamıyorum oyunlarda extreme ayarlarda bile 50 dereceyi geçmiyor ne gpu ne cpu yaşadık desem cooler master hyper 212 kule soğutmamda var
Mesaj otomatik birleştirildi:

sistemi aldınmı? almadıysan bütçe ne?
sistemim alındı hocam şuan kullanıyorum ama yarın bir gün update yaparsam işlemciyi değiştiririm gibi düşünüyorum sadece tabi bilenlere yine danışıcam öyle bir karar alırsam

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Eymen
hocam cooler master sıvı soğutması var 240mm zaten ısınma problemi yaşamıyorum oyunlarda extreme ayarlarda bile 50 dereceyi geçmiyor ne gpu ne cpu yaşadık desem cooler master hyper 212 kule soğutmamda var
Mesaj otomatik birleştirildi:

sistemim alındı hocam şuan kullanıyorum ama yarın bir gün update yaparsam işlemciyi değiştiririm gibi düşünüyorum sadece tabi bilenlere yine danışıcam öyle bir karar alırsam
elinde rdr2 gibi ağır yüklü oyunlar varmı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert
elinde rdr2 gibi ağır yüklü oyunlar varmı?
yok hocam elimde ağır diyebileceğim sadece witcher 3 falan var, witcher 3 extreme 1920x1080 ayarlarda 85 90fps sabit verdi monitörüm biraz kötü daha fazla kaliteye zorlayamıyorum sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yasin eroğlu
nereden anlıyorsunuz yani neye dikkat etmemiz gerekir
amd işlemcilerde dual ram çok önemli yani 2li ram ile tek slot ram arasında %10-15 gibi performans farkı oluyor ama intel işlemcilerde öyle bir sıkıntı olmuyor ama yinede sağlıklı olanı çift sayılı ramlardir

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Eymen
yok hocam elimde ağır diyebileceğim sadece witcher 3 falan var, witcher 3 extreme 1920x1080 ayarlarda 85 90fps sabit verdi monitörüm biraz kötü daha fazla kaliteye zorlayamıyorum sadece.
senin ekran kartın 2k da oynatır onda sorun yok sen msi afterburner yükle ve ekran kartı kullanımını at

Captain Barbossa

80+ Bronze
2k çözünürlükte yüksek ayarlarda özellikle hikayeli single oyunlarda çok sorun olmaz rahatça oynanır. Ramlerde 2* 16 32 gb mış yani güzel.
Full hd de ayarlar ultra olursa sıkntı da daha az olur.

1080 pikselde oyunları ultra açıp ekran kartı gpu kullanımına bakmak gerekir. Yüzde kaçlarda diye görmek lazım. Bazı oyunlarda full hd de yine zaman zaman gpu kullanımı oynak halde veya biraz düşükte kalabilir oyununa göre. Ona yapacak bir şey yok.

Top Bottom