Neler Yeni

Bu skandal paylaşıma ne diyorsunuz?

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,383
İsim
Diyarhan
Boşuna mı Ortadoğu da savaş var babayiğit. İsrail için temeller hazır 2 3 devlet kaldı sadece. Şahsen kötü gelebilir ama bize misakı milli sınırlarıni verseler destekçi olurdum. Lakin herkes bizden büyük bir lokma istiyor.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,871
İsim
Can BOZKURT
Ayrıca zamanında bir takım konularda Türkiye'ye baskı yapan Avrupa ve Amerika, Filistin konusunda neden sus pus?
Amerika zaten terörü destekliyor maalesef pkk muhabbetleri vs. avrupa'da da filistini tanıyan devletler oldu irlanda vs vs. beni yine ilgilendirmez ama yanlış olduğunu değiştirmiyor genel olarak filistin iran suriye vs. o tarz arap ülkeleri keşke hiç olmasa türkiye de bu yalancı müslümanlar yüzünden böyle zaten

Ceasar123

80+ Silver
Z kuşağı geri.zekalı
Bir yanlışı bir yanlışla örtme, hatalıyla hatalı olma olayı var aslında.
Direkt olarak gerizekalımıyız bilmiyorum.
Mesela Doğu Türkistan'da Çinin yaptığı zulüm var ve eş zamanlı filistinde yapılan bir zulüm var.
Şimdi z kuşağı bakıyor ulan Doğu Türkistan'a sesini çıkaran yok, Filistin'e gelince herkes çok sesli.
Adam sırf Doğu Türkistan'ı öne çıkarmak için Filistin'i gömmeye çalışıyor.
Çıkıpta hiç biri hem Doğu Türkistan'a hemde Filistin'e destek olalım demiyor.

Bu arada Doğu Türkistan Zulmü, filistinden çok daha kötü.

Filistin'de bomba geliyor ve ölüyor.
Yanlış anlamayın küçümsemiyorum ama şunu diyorum ölüm en basit kurtulma şekli.

Doğu Türkistan ise komple islam inancından, Türklükten beyin yıkama işkencesi gibi.
Mesela o kadar boykok boykot diyoruz.
Huawei dediğimiz marka tam bu işe hizmet ediyor zaten.
Yapay Zeka ile Türklerin yüzünü tanıyan bir sistem yapıyorlar, Türk olanları mesela yaya geçidinde tespit ediyor, polise haber veriyor.
Polis gelip tutukluyor eğer bir Türklük, Müslümanlık imaresi var ise "Eğitim" adı altında kamplara gönderiliyor. Orda komple Türklük ve Müslümanlık adına her şey yok edilene kadar tutuluyor. Tam bir Çinli olduğu zaman salınıyor.
Eğer kadınsa daha zor işi, gelecek nesiller çinli olsun diye Tecavüzler oluyor.
"Eğitim" kampında kadınları saçı kesilip, saç ihracat ediliyor.
Her evde bir tane Çinli genç oluyor, o evde yaşayan Türklerin bir türklük, müslümanlık ile ilgisi var mı diye.

Yani demek istediğim bunlar olurken kimse çini boykot edeyim, ses çıkarayım demiyor.
Filistin olunca ama ayaklanılıyor.

Garip şekilde biride hem Filistin, Hem Doğu Türkistan içinde bir zulüm var diyemiyor.
%50 %50 saçma şekilde.

Yine saçma şekilde insanlar devlet övüp, gömüyor.
Burda eleştirilmesi gereken şey halkın eziyet görmesi.
Mesela Rusya Ukrayna savaşında askerler savaştı. Gidip halk değil.
Ama burda hem filistin hem israil halka saldırıyor ve burda deyinilmesi gereken şey halk israil-filistin kısaca zulme uğrayan halk.
Yoksa ona bakarsak Filistin gitti ilk gün konsere dalıp Turist, yerli herkesi öldürdü geçti. Hatta görmüşsünüzdür alman bir kadının çıplak cesedini alıp silahlarla gezdiler maymunca.
İsrail zaten biliyosunuzdur direkt katliam.
Burda halkı savunun sadece.

Birde gördüğüm en saçma savunma şekli "Din Kardeşlerimiz" falan. Dine göre ayrı muamele çekenler içinde bi o kadar açıklamalı yazılır aslında.
Hristiyanada, Ateistede, Müslümana yapılan zulmede karşı çıkarsın. Ama özellikle bu boykot reklamı için Din kardeşi mevzusu yapanların ben başka birgün sırf müslüman değil diye yardım etmeyeceğini düşünüyorum...

Yani kısa özet illa taraf tutma var.
İki ayrı fikir varsa malesef halk ikisinede katılamıyor. Doğru/Yanlış farketmez.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
Ertuğrul
Bir yanlışı bir yanlışla örtme, hatalıyla hatalı olma olayı var aslında.
Direkt olarak gerizekalımıyız bilmiyorum.
Mesela Doğu Türkistan'da Çinin yaptığı zulüm var ve eş zamanlı filistinde yapılan bir zulüm var.
Şimdi z kuşağı bakıyor ulan Doğu Türkistan'a sesini çıkaran yok, Filistin'e gelince herkes çok sesli.
Adam sırf Doğu Türkistan'ı öne çıkarmak için Filistin'i gömmeye çalışıyor.
Çıkıpta hiç biri hem Doğu Türkistan'a hemde Filistin'e destek olalım demiyor.

Bu arada Doğu Türkistan Zulmü, filistinden çok daha kötü.

Filistin'de bomba geliyor ve ölüyor.
Yanlış anlamayın küçümsemiyorum ama şunu diyorum ölüm en basit kurtulma şekli.

Doğu Türkistan ise komple islam inancından, Türklükten beyin yıkama işkencesi gibi.
Mesela o kadar boykok boykot diyoruz.
Huawei dediğimiz marka tam bu işe hizmet ediyor zaten.
Yapay Zeka ile Türklerin yüzünü tanıyan bir sistem yapıyorlar, Türk olanları mesela yaya geçidinde tespit ediyor, polise haber veriyor.
Polis gelip tutukluyor eğer bir Türklük, Müslümanlık imaresi var ise "Eğitim" adı altında kamplara gönderiliyor. Orda komple Türklük ve Müslümanlık adına her şey yok edilene kadar tutuluyor. Tam bir Çinli olduğu zaman salınıyor.
Eğer kadınsa daha zor işi, gelecek nesiller çinli olsun diye Tecavüzler oluyor.
"Eğitim" kampında kadınları saçı kesilip, saç ihracat ediliyor.
Her evde bir tane Çinli genç oluyor, o evde yaşayan Türklerin bir türklük, müslümanlık ile ilgisi var mı diye.

Yani demek istediğim bunlar olurken kimse çini boykot edeyim, ses çıkarayım demiyor.
Filistin olunca ama ayaklanılıyor.

Garip şekilde biride hem Filistin, Hem Doğu Türkistan içinde bir zulüm var diyemiyor.
%50 %50 saçma şekilde.

Yine saçma şekilde insanlar devlet övüp, gömüyor.
Burda eleştirilmesi gereken şey halkın eziyet görmesi.
Mesela Rusya Ukrayna savaşında askerler savaştı. Gidip halk değil.
Ama burda hem filistin hem israil halka saldırıyor ve burda deyinilmesi gereken şey halk israil-filistin kısaca zulme uğrayan halk.
Yoksa ona bakarsak Filistin gitti ilk gün konsere dalıp Turist, yerli herkesi öldürdü geçti. Hatta görmüşsünüzdür alman bir kadının çıplak cesedini alıp silahlarla gezdiler maymunca.
İsrail zaten biliyosunuzdur direkt katliam.
Burda halkı savunun sadece.

Birde gördüğüm en saçma savunma şekli "Din Kardeşlerimiz" falan. Dine göre ayrı muamele çekenler içinde bi o kadar açıklamalı yazılır aslında.
Hristiyanada, Ateistede, Müslümana yapılan zulmede karşı çıkarsın. Ama özellikle bu boykot reklamı için Din kardeşi mevzusu yapanların ben başka birgün sırf müslüman değil diye yardım etmeyeceğini düşünüyorum...

Yani kısa özet illa taraf tutma var.
İki ayrı fikir varsa malesef halk ikisinede katılamıyor. Doğru/Yanlış farketmez.
Halk da cahil. Elbet dogu türkistandaki şeyler de iğrenç ama ülkenin durumu da belli. İsrail çevresinde yahudi olmayan ne varsa yok edecek. Bİ iran kaldı bi biz. Çine kafa tutacak gücümüz olsa ona da eyvallah etmeyelim ama yok maalesef.

Ceasar123

80+ Silver
Elbet dogu türkistandaki şeyler de iğrenç ama ülkenin durumu da belli. Çine kafa tutacak gücümüz olsa ona da eyvallah etmeyelim ama yok maalesef.
Biz zaten savaş açalım demiyoruz. En azından himayemiz altında tutalım bir dur diyelim.
Gidipte bi anda bombaları üzerine bırakalım demiyorum.
Ama bir girip hayırdır dememiz lazım.
Türkistana yapılan her hareket Türkiyeye yapılmış gibi olması lazım.
Gerekirse Türkistan sınırları korunacak şekilde savaşılması laızm.

Ayrıca eğer biz güç konuşuyorsak İsrail, Arkası Amerikan, gider de gider
Onlarada gücümüz yetmez.
O zaman filistini desteklemeyide bırakalım.

En basitinden Atatürk diyoruz. En ilkel teknolojiye karşı en gelişmiş teknoloji savaştı Kurtuluş savaşında. Orda yetersisiz demiyorsak burda da demiyeceğiz.

Bu filistin gibi bir olay değil.
Filistine yapılan halka karşı bir zulüm.
Türkistana yapılan direkt ırkımıza yapılan bir şey.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
Ertuğrul
Biz zaten savaş açalım demiyoruz. En azından himayemiz altında tutalım bir dur diyelim.
Gidipte bi anda bombaları üzerine bırakalım demiyorum.
Ama bir girip hayırdır dememiz lazım.
Türkistana yapılan her hareket Türkiyeye yapılmış gibi olması lazım.
Gerekirse Türkistan sınırları korunacak şekilde savaşılması laızm.

Ayrıca eğer biz güç konuşuyorsak İsrail, Arkası Amerikan, gider de gider
Onlarada gücümüz yetmez.
O zaman filistini desteklemeyide bırakalım.

En basitinden Atatürk diyoruz. En ilkel teknolojiye karşı en gelişmiş teknoloji savaştı Kurtuluş savaşında. Orda yetersisiz demiyorsak burda da demiyeceğiz.

Bu filistin gibi bir olay değil.
Filistine yapılan halka karşı bir zulüm.
Türkistana yapılan direkt ırkımıza yapılan bir şey.
Elbet yanlış olmayan bir düşünce. Problem şuan Amerika da İsrail'den bıkmış durumda tüm dünyanın gözünden düştü İsrail. Türkiye'nin ithalat kalemlerinden ciddi oranda pay kaplıyor Çin. Herhangi ambargoda ciddi sonuçları olur. Ayrıca insani değil de Platonun devletçi gözüyle de bakarsak. Irktaşlarımızı kurtarmanın faydası yok lakin direnmenin çok zararı var. Lakin İsrail olayında şimdi direnmezsek sonra çalacakları kapı bizim. Şuan kendi derdimize düşüyoruz açıkcası. Atatürk dönemi gibi değil artık. Kara savaşları bitti. Nükleer ve hava savaşları zamanı. Eski savaşcı karakterimizi de kaybettiğimizi düşünüyorum.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
Ertuğrul
Galiba Türkiye halkı ve sosyal medyası, dışında İsrail sevici yok öyle.
Globalde ülke olarak tanımalar başladı avrupa gibi kendine münhasır mikroplar için ciddi gelişme. Dünya üstünde israil konsolosluklarına saldırılar gerçekleşiyor.

Top Bottom