Neler Yeni

Yardım Bu Soğutucu Kasama Sığar mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Zekeriya GÜNDÜZ
Darkflash dk431 model kasama dün montaj yaptım bu soğutucuyu çok büyük bir şey 2. slottaki rgb ramin üstünü dahi kapattı bu yüzden 1 fan dışarıda olacak şekilde monte ettim kasa büyük bir kasa ve ucu ucuna sığdı diyebilirim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,275
İsim
Hacı
knk ryzen 5 5600 kullanıyorum stock fna var kasadan tam anakartan itibaren kasanın yan kapağına kadar olçuyorum 16.5 civarı cıkıyor
16-15.5cm destekliyor o vakit kasan.

Global1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Çağatay
16-15.5cm destekliyor o vakit kasan.
Knk pek anlamam anakartan itibaren 16.5 cm civarı cıkıyor ürün 15.5 cm desek altına koyulan aparatlar VS var onlarla birlikte 17 cm bulur herhalde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Darkflash dk431 model kasama dün montaj yaptım bu soğutucuyu çok büyük bir şey 2. slottaki rgb ramin üstünü dahi kapattı bu yüzden 1 fan dışarıda olacak şekilde monte ettim kasa büyük bir kasa ve ucu ucuna sığdı diyebilirim.
Knk bir şey rica etsem senden anakart dan itibaren soğutucunun yüksekliğini ölçermisin kaç cm geliyor

Thadox

80+ Bronze
Knk pek anlamam anakartan itibaren 16.5 cm civarı cıkıyor ürün 15.5 cm desek altına koyulan aparatlar VS var onlarla birlikte 17 cm bulur herhalde

Knk bir şey rica etsem senden anakart dan itibaren soğutucunun yüksekliğini ölçermisin kaç cm geliyor
Benim bildiğim o yükseklik anakarttan itibaren ölçümüyor. İşlemciden itibaren ölçülüyor. Garanti olsun diye stok fanı sök cetveli işlemcinin üzerine koy ölç fanın yüksekliği nereye geliyor. Kasanın yan kapak (temperli cam) kapanıyorsa sorun yok kapanmıyorsa başka modellere bak.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,275
İsim
Hacı

Hayır sığar. Soğutucunun toplam uzunluğu o 155mm.

Global1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Çağatay
Hayır sığar. Soğutucunun toplam uzunluğu o 155mm.
Knk altına koyulan aparat plastik VS onlarla birlikte mi 155mm diyorsun yada bildiğin başka soğutucu varsa atabilirmisin olmaz ise başka soğutucu alayım

Benim bildiğim o yükseklik anakarttan itibaren ölçümüyor. İşlemciden itibaren ölçülüyor. Garanti olsun diye stok fanı sök cetveli işlemcinin üzerine koy ölç fanın yüksekliği nereye geliyor. Kasanın yan kapak (temperli cam) kapanıyorsa sorun yok kapanmıyorsa başka modellere bak.
İşlemciden itibaren olçsem bile 2-3 milim fark oynar diye düşünüyorum

Thadox

80+ Bronze
Knk altına koyulan aparat plastik VS onlarla birlikte mi 155mm diyorsun yada bildiğin başka soğutucu varsa atabilirmisin olmaz ise başka soğutucu alayım
ID-COOLING SE-224-XTS Black modeline de bakabilirsin. Fakat senin linkindeki soğutucunun soğutma kapasitesi daha fazla ve bence kasana sığar. Fakat bu modelde aklında bulunsun.

Global1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Çağatay
ID-COOLING SE-224-XTS Black modeline de bakabilirsin. Fakat senin linkindeki soğutucunun soğutma kapasitesi daha fazla ve bence kasana sığar. Fakat bu modelde aklında bulunsun.
Peki bu 224 xts ile thermalright arasında kaç derece vardır ki

Thadox

80+ Bronze

İşlemciden itibaren olçsem bile 2-3 milim fark oynar diye düşünüyorum
Ölç 155 mm nereye denk geliyor bak.9 - 10 mm artıyorsa sorun yok ucu ucuna geliyorsa başka tabi.

Global1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Çağatay
Ölç 155 mm nereye denk geliyor bak.9 - 10 mm artıyorsa sorun yok ucu ucuna geliyorsa başka tabi.
Knk bu sabah olçtüm 16.5 cm civarı geldi diyelim ki işlemciden itibaren olçsem 3 m daha düşer 16.2cm birde siz hangi soğutucuyu kullanıyor sunuz

Thadox

80+ Bronze
Peki bu 224 xts ile thermalright arasında kaç derece vardır ki
TDP denen bir değer var bu soğutmasını belirliyor. 224xts modeli 220W TDP değerine sahip. Thermalright peerless ise hatırlayamadım ama bundan daha fazla bir değere sahipti fakat arada öyle uçurum bir fark yok 224xts modelini alsan da işini fazlasıyla görür.

Top Bottom