Bu V-SYNC Nedir ? Ne değildir ?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
Soru üsttedir. valorant'ta gördüm açık konuma getirdim. monitörüm freesync destekli 75hz 4ms dp ile bağlı.
ekran kartım asus rog strıx rx570 8gb oc.
V-sync nedir?

bilgisayar oyunlarında görüntü oranını monitörün yenilenme hızıyla eşleştirmenize yardımcı olan bir seçenektir. ... vsync, birçok oyuncu tarafından tam olarak mantığı kavranamamış bir terimdir. vsync opsiyonu açıldığı anda oyun içerisinde FPS kaybı yaşandığı doğrudur.

Soru üsttedir. valorant'ta gördüm açık konuma getirdim. monitörüm freesync destekli 75hz 4ms dp ile bağlı.
ekran kartım asus rog strıx rx570 8gb oc.
V-sync nedir?
Ne olduğunu tam bilmiyorum ama genelde pc düşükse ve fps inde düşükse kullanılır veya ekran kartın çok ısınıyorsa fps ni sabitler bu şekilde daha az ısınır çok bilmiyorum ama genelde böyle şeylerde kullanılıyor

Harbiden kimse v-sync ne bilmiyormuş. Youtube'a v-sync yazınca technopat'ın Freesync monitörde G-sync açma videosunu görüyorum.

Harbiden kimse v-sync ne bilmiyormuş. Youtube'a v-sync yazınca technopat'ın Freesync monitörde G-sync açma videosunu görüyorum.
Dikey senkronizasyon açılımı fps ini monitorun hz ine eşitler senkronize eder. Coil whine aliyosundur mesela 500fps te açarsın v-sync i paşa pasa 60-75-120-144-165 fps te oynarsin artık monitörün neyse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dikey senkronizasyon açılımı fps ini monitorun hz ine eşitler senkronize eder. Coil whine aliyosundur mesela 500fps te açarsın v-sync i paşa pasa 60-75-120-144-165 fps te oynarsin artık monitörün neyse
Bir nevi fps limiti

Bir nevi fps limiti
Ayrica fps in normalden düşükse senkronize etmeye çalışacağı için yukseltecektirde

Bir nevi fps limiti

Ayrica fps in normalden düşükse senkronize etmeye çalışacağı için yukseltecektirde
e kısacası açmayayım dimi. az önceki valoranr fps konusunu görmüşsünüzdür. açmalı mıyım yoksa kapalı mı kalsın ?

e kısacası açmayayım dimi. az önceki valoranr fps konusunu görmüşsünüzdür. açmalı mıyım yoksa kapalı mı kalsın ?
Fps in yüksek yani açmana gerek yok genelde nvidia ekran kartlarinda görüntü yirtilmasindan kacinmak icin açarlar bunu fps ini sinirlandiriyor sonucta sen gidip 500000 fps te alsan o fps monitorun yenileme hizina esitlenecek

Fps in yüksek yani açmana gerek yok genelde nvidia ekran kartlarinda görüntü yirtilmasindan kacinmak icin açarlar bunu fps ini sinirlandiriyor sonucta sen gidip 500000 fps te alsan o fps monitorun yenileme hizina esitlenecek
Büyük bir fps kaybı söz konusu yani

Büyük bir fps kaybı söz konusu yani
ha yani yenileme hızım benim 75Hz o zaman benim fps'im 75 mi olacak ?

Geri