Ne olduğunu tam bilmiyorum ama genelde pc düşükse ve fps inde düşükse kullanılır veya ekran kartın çok ısınıyorsa fps ni sabitler bu şekilde daha az ısınır çok bilmiyorum ama genelde böyle şeylerde kullanılıyorSoru üsttedir. valorant'ta gördüm açık konuma getirdim. monitörüm freesync destekli 75hz 4ms dp ile bağlı.
ekran kartım asus rog strıx rx570 8gb oc.
V-sync nedir?
Dikey senkronizasyon açılımı fps ini monitorun hz ine eşitler senkronize eder. Coil whine aliyosundur mesela 500fps te açarsın v-sync i paşa pasa 60-75-120-144-165 fps te oynarsin artık monitörün neyseHarbiden kimse v-sync ne bilmiyormuş. Youtube'a v-sync yazınca technopat'ın Freesync monitörde G-sync açma videosunu görüyorum.
Bir nevi fps limitiDikey senkronizasyon açılımı fps ini monitorun hz ine eşitler senkronize eder. Coil whine aliyosundur mesela 500fps te açarsın v-sync i paşa pasa 60-75-120-144-165 fps te oynarsin artık monitörün neyse
Ayrica fps in normalden düşükse senkronize etmeye çalışacağı için yukseltecektirdeDikey senkronizasyon açılımı fps ini monitorun hz ine eşitler senkronize eder. Coil whine aliyosundur mesela 500fps te açarsın v-sync i paşa pasa 60-75-120-144-165 fps te oynarsin artık monitörün neyse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bir nevi fps limiti
e kısacası açmayayım dimi. az önceki valoranr fps konusunu görmüşsünüzdür. açmalı mıyım yoksa kapalı mı kalsın ?Dikey senkronizasyon açılımı fps ini monitorun hz ine eşitler senkronize eder. Coil whine aliyosundur mesela 500fps te açarsın v-sync i paşa pasa 60-75-120-144-165 fps te oynarsin artık monitörün neyse
Bir nevi fps limiti
Ayrica fps in normalden düşükse senkronize etmeye çalışacağı için yukseltecektirde
Fps in yüksek yani açmana gerek yok genelde nvidia ekran kartlarinda görüntü yirtilmasindan kacinmak icin açarlar bunu fps ini sinirlandiriyor sonucta sen gidip 500000 fps te alsan o fps monitorun yenileme hizina esitleneceke kısacası açmayayım dimi. az önceki valoranr fps konusunu görmüşsünüzdür. açmalı mıyım yoksa kapalı mı kalsın ?
Büyük bir fps kaybı söz konusu yaniFps in yüksek yani açmana gerek yok genelde nvidia ekran kartlarinda görüntü yirtilmasindan kacinmak icin açarlar bunu fps ini sinirlandiriyor sonucta sen gidip 500000 fps te alsan o fps monitorun yenileme hizina esitlenecek
ha yani yenileme hızım benim 75Hz o zaman benim fps'im 75 mi olacak ?Fps in yüksek yani açmana gerek yok genelde nvidia ekran kartlarinda görüntü yirtilmasindan kacinmak icin açarlar bunu fps ini sinirlandiriyor sonucta sen gidip 500000 fps te alsan o fps monitorun yenileme hizina esitlenecek
Büyük bir fps kaybı söz konusu yani
Aynen öyle fps limitin 75 olacak bundan 1-2 fps yukarı aşağı oynama yapabilirha yani yenileme hızım benim 75Hz o zaman benim fps'im 75 mi olacak ?