Neler Yeni

Bu yaptığim sey orucu bozar mi

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
Bu dudagi cok yalayinca veya soguktan olan dudagin kabuklaşması oluyor ya , kimi insan yiyor, kimi insan koparıyor. ben kopardım ağzıma kan tadı geldi, yutkunmadım herhalde bozuldu mu bozulmadı derken unuttum ama diğer tükürükleri tükürdüm lavaboya, sizce kaza yapmam lazım mı bilginiz var mı?

İnternette buldugum yazi :Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması hâlinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz (Haddâd, el-Cevhera, 1/141).

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
Bu dudagi cok yalayinca veya soguktan olan dudagin kabuklaşması oluyor ya , kimi insan yiyor, kimi insan koparıyor. ben kopardım ağzıma kan tadı geldi, yutkunmadım herhalde bozuldu mu bozulmadı derken unuttum ama diğer tükürükleri tükürdüm lavaboya, sizce kaza yapmam lazım mı bilginiz var mı?

İnternette buldugum yazi :Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması hâlinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz (Haddâd, el-Cevhera, 1/141).
hocam yerinizde olsam kaza orucunu tutmazdım, yazmak istediğim yazamadığım çok şey var.

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Turkmangg123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
Reşit Akalın
Reis 1 günden bişey olmaz riske atma bı kaza tut sen

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,881
İsim
ege erdem demirelli
Hocam bende unuttum dus aldim, abdest aldim. Valla hic hatirlamiyomda su ictim mi icmedim mi? Mecbur tutacagim 1 gun fazladan.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII

Kan çok fazla değilse bir şey olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Talha Açıkgöz
Bişey olacağını sanmıyorum ama şuan rahat değilsin büyük ihtimalle kazasını tut 1 gün bişey olmaz

Top Bottom