Neler Yeni

Bu yaşadığım olay ekran yırtılmasımı? freesync ne işe yarar?

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Fettah Özalp
Bütçe
5000
öncelikle selamün aleyküm herkese bu son makalem çözümü bulamaz isem bilgisayar ve monitöru iade edicem ve bu serüven benim için başlamadan biticek.

kafama takılan şu arkadaşlar Lenevo g2420 monitörüm var rx6700 ekran kartım, 12400f işlemcim sorun şu asetto corsa oynarken fps i 165 sabitledim yırtılma yok roblox ve minecraft içinde aynı ama gel gelelim pubg ve csgo ya, cs goda dikey eşitleme açık fps 165 sabit freesync açık ama yırtılma var ama bu yırtılma benim gördüğüm internetteki abartı yırtılmalar değil babama kardeşime hatta anlayan arkadaşıma verdim onlar bile fark etmedi. ama ben biraz pinpirikli birisiyim oldumu her şey tam olacak, şimdi olayı anlatıyorum cs go oyuna girdim sağ sol yaptım sorun yok şimdi bir cisim düşünelim direk olsun, sağ sol yaptım yırtılma yok ama mouse ile aim'imi yani crosshair'imi direğe sabitliyorum ve etrafında dönmeye başlıyorum ve kendini hissettiriyor. aynısı eski 19 inç samsung kare ekranımdada oluyor. birde freesync ile cebelleştiğim olay var
freesync premium monitörün menüsünde açık amd adrenalinde'de açık ama hala o bahsettiğim yırtılma olayı oluyor bir arkadaş over drive ayarı açıkmı diye sordu evet dedim cevap vermedi overdrive ayarı nedir? tam olarak araştırdığımda mprt imiş sanırsam onu level 1 den level 4 de kadar hepsini denedim ama işe yaramadı kapatıp denedim gene işe yaramadı ne yapmam gerekiyor driver ayarlarımı paylaşacağım.

olayı bayadır yaşıyorum 1 ay oldu 30k verdiğim pc'nin başına geçemiyorum bu sinir ile yanlış bir şey yazmış olabilirim özür dilerim şimdiden yardımcı olan kişilere çok teşekkür ederim.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Fettah Özalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefon ile kaydetmeyi dene görmeden pek yardımcı olamam
Bu arada sistemi de yazar mısın
Sapphire rx6700
12400f
anakart modeli h610m olması lazım
crucial p3 1tb
ram Gskill 2x8 16gb 3200mhz siyah olandan işte
Mesaj otomatik birleştirildi:

Telefon ile kaydetmeyi dene görmeden pek yardımcı olamam
Bu arada sistemi de yazar mısın
ama deneyeceğim hocam video çekmeyi

Hocam direkt videoya alıp atsaydınız

Hocam direkt videoya alıp atsaydınız
hocam foruma video nasıl atarım yapamadım bi türlü

Son düzenleme:

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,739
İsim
Gtx 1090Tİ
öncelikle selamün aleyküm herkese bu son makalem çözümü bulamaz isem bilgisayar ve monitöru iade edicem ve bu serüven benim için başlamadan biticek.

kafama takılan şu arkadaşlar Lenevo g2420 monitörüm var rx6700 ekran kartım, 12400f işlemcim sorun şu asetto corsa oynarken fps i 165 sabitledim yırtılma yok roblox ve minecraft içinde aynı ama gel gelelim PUBG ve csgo ya, cs goda dikey eşitleme açık fps 165 sabit freesync açık ama yırtılma var ama bu yırtılma benim gördüğüm internetteki abartı yırtılmalar değil babama kardeşime hatta anlayan arkadaşıma verdim onlar bile fark etmedi. ama ben biraz pinpirikli birisiyim oldumu her şey tam olacak, şimdi olayı anlatıyorum cs go oyuna girdim sağ sol yaptım sorun yok şimdi bir cisim düşünelim direk olsun, sağ sol yaptım yırtılma yok ama mouse ile aim'imi yani crosshair'imi direğe sabitliyorum ve etrafında dönmeye başlıyorum ve kendini hissettiriyor. aynısı eski 19 inç samsung kare ekranımdada oluyor. birde freesync ile cebelleştiğim olay var
freesync premium monitörün menüsünde açık amd adrenalinde'de açık ama hala o bahsettiğim yırtılma olayı oluyor bir arkadaş over drive ayarı açıkmı diye sordu evet dedim cevap vermedi overdrive ayarı nedir? tam olarak araştırdığımda mprt imiş sanırsam onu level 1 den level 4 de kadar hepsini denedim ama işe yaramadı kapatıp denedim gene işe yaramadı ne yapmam gerekiyor driver ayarlarımı paylaşacağım.

olayı bayadır yaşıyorum 1 ay oldu 30k verdiğim pc'nin başına geçemiyorum bu sinir ile yanlış bir şey yazmış olabilirim özür dilerim şimdiden yardımcı olan kişilere çok teşekkür ederim.
Dikey eşitleme açınca ben de oyun kasıyordu.
dikey eşitlemeyi kapayıp konsola fps_max 0 yazıp tekrar dener misin.Olayın freesync alakası olduğunu sanmıyorum freesync Hz'i Fps'e eşitlemeyi sağlıyor cs tarzı oyunlarda açmana gerek yok.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Fettah Özalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dikey eşitlemeyi kapayıp konsola fps_max 0 yazıp tekrar dener misin.Olayın freesync alakası olduğunu sanmıyorum freesync Hz'i Fps'e eşitlemeyi sağlıyor cs tarzı oyunlarda açmana gerek yok.
deniyorum hocam şimdi

hocam dediğinizi yaptım biraz azaldı fps düşürünce baya artıyor

Son düzenleme:

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Sapphire rx6700
12400f
anakart modeli h610m olması lazım
crucial p3 1tb
ram Gskill 2x8 16gb 3200mhz siyah olandan işte

ama deneyeceğim hocam video çekmeyi

hocam foruma video nasıl atarım yapamadım bi türlü
Videoyu youtube kanalına yükleyip linkini buraya bırakabilirsin.
Kartında ai destekli kare oluşturucu bir özellik vs. açık olabilir mi?
Olayın freesync alakası olduğunu sanmıyorum freesync Hz'i Fps'e eşitlemeyi sağlıyor cs tarzı oyunlarda açmana gerek yok.
Fps'i hz'ye eşitlemeyi sağlıyor ve cs tarzı oyunlarda da bu fps sabitleyici özelliği açması her anlamda artı katar kullanıcıya. Görüntüleyemeyeceğin kadar yüksek fps alıp da sistemi zorlamaya gerek yok. Ek olarak ekran yırtılması aldığın fps'in hz değerini geçmesiyle de oluşur.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,739
İsim
Gtx 1090Tİ

Fps'i hz'ye eşitlemeyi sağlıyor ve cs tarzı oyunlarda da bu fps sabitleyici özelliği açması her anlamda artı katar kullanıcıya. Görüntüleyemeyeceğin kadar yüksek fps alıp da sistemi zorlamaya gerek yok. Ek olarak ekran yırtılması aldığın fps'in hz değerini geçmesiyle de oluşur.
İşlemcin iyiyse açmak aşırı saçma fps oyunlarında input lag önemli freesync input lag arttırıyor görüntü gecikmesi oluşuyor

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
İşlemcin iyiyse açmak aşırı saçma fps oyunlarında input lag önemli freesync input lag arttırıyor görüntü gecikmesi oluşuyor
Çok az miktar arttırdığı doğru fakat bunu çıplak gözle fark edemezsin ve konu sahibi arkadaş profesyonel bir e sporcu da değil ki bu ufak ayrıntıları önemsesin

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Fettah Özalp

Hocam videoyu yarın bi paylaşayım ona göre plan yapalım saat geç oldu

Hocam videoyu yarın bi paylaşayım on agire
Çok az miktar arttırdığı doğru fakat bunu çıplak gözle fark edemezsin ve konu sahibi arkadaş profesyonel bir e sporcu da değil ki bu ufak ayrıntıları önemsesin
buyurun hocam video

Hocam videoyu yarın bi paylaşayım ona göre plan yapalım saat geç oldu

Hocam videoyu yarın bi paylaşayım on agire

buyurun hocam video
Tam linke gidince güzel gözüküyor hocam onu belirteyim.

Son düzenleme:

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Fettah Özalp

hocam video yu paylaştım baka bilirmisiniz

Top Bottom