Silver Stone
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 590
- İsim
- Tayfun Balım
Asus hazır overclock profilleri konusunda avantajlı ancak bios güncellemeleri yaparak yeni birşeyler denedikleri için stabilizasyon sorunları olduğunu okuyorum. (Kısa zamanda çözülecektir)Asusun Şu NitroPath DRAM Teknolojisi acayip hoşuma gitti stabil şekilde Dual 8000 mhz Ram kullanabiliyormuşuz Oyüzden x870 rog strix - e düşünüyorum yada Crosshair hero
Msi da asus gibi premium ürün yapmaya çalışıyor ancak üst seviye anakartları orta segment kadar F/P olmuyor. Bütçe var diye fazla maliyetle daha boş anakart almaya gerek yok.
Gigabyte markası kenara itilen ama aorus master ve pro serileriyle iki markadan da aşağı kalmayan ddr5 platformunda her iki markadan da stabil çalışan ürünler çıkardı. Asus tarafından fazla şikayet, msi tarafından ara ara şikayet konuları görüyorum. Gigabyte tarafında denk gelmedim.
Tepe model ürün alır 10 yıl kullanırım diye belirtmişsiniz. Sağlam bir b650e nin besleyemeceği işlemci yok.
Size tavsiyem Gigabyte X870E AORUS ELİTE WİFİ 7 modeli olur. Baktığınız asusun yarı fiyatına satılıyor. 2 faz ve 1 adet m2 slotu eksiği var, 4 usb A fazlası var.
Son olarak kimse bahsetmemiş ama ben yazayım; X870 chipsetli anakartlarda pcie iş hatları farklı alanlara ayrılmış durumda. Kimisi 40 gigabit thunderbolt için kimisi ethernet portu için, kimisi 2. 5. nesil ssd slotu için ayrılmış. Anakartların sitelerine girip kendi kullanımınıza uygun olan modelleri kontrol edin.