Neler Yeni

Bütçe sınırı yok AM5 anakart tavsiyesi ?

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
Tayfun Balım
Asusun Şu NitroPath DRAM Teknolojisi acayip hoşuma gitti stabil şekilde Dual 8000 mhz Ram kullanabiliyormuşuz Oyüzden x870 rog strix - e düşünüyorum yada Crosshair hero
Asus hazır overclock profilleri konusunda avantajlı ancak bios güncellemeleri yaparak yeni birşeyler denedikleri için stabilizasyon sorunları olduğunu okuyorum. (Kısa zamanda çözülecektir)
Msi da asus gibi premium ürün yapmaya çalışıyor ancak üst seviye anakartları orta segment kadar F/P olmuyor. Bütçe var diye fazla maliyetle daha boş anakart almaya gerek yok.
Gigabyte markası kenara itilen ama aorus master ve pro serileriyle iki markadan da aşağı kalmayan ddr5 platformunda her iki markadan da stabil çalışan ürünler çıkardı. Asus tarafından fazla şikayet, msi tarafından ara ara şikayet konuları görüyorum. Gigabyte tarafında denk gelmedim.

Tepe model ürün alır 10 yıl kullanırım diye belirtmişsiniz. Sağlam bir b650e nin besleyemeceği işlemci yok.

Size tavsiyem Gigabyte X870E AORUS ELİTE WİFİ 7 modeli olur. Baktığınız asusun yarı fiyatına satılıyor. 2 faz ve 1 adet m2 slotu eksiği var, 4 usb A fazlası var.

Son olarak kimse bahsetmemiş ama ben yazayım; X870 chipsetli anakartlarda pcie iş hatları farklı alanlara ayrılmış durumda. Kimisi 40 gigabit thunderbolt için kimisi ethernet portu için, kimisi 2. 5. nesil ssd slotu için ayrılmış. Anakartların sitelerine girip kendi kullanımınıza uygun olan modelleri kontrol edin.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,623
İsim
Hakanbey
Asus hazır overclock profilleri konusunda avantajlı ancak bios güncellemeleri yaparak yeni birşeyler denedikleri için stabilizasyon sorunları olduğunu okuyorum. (Kısa zamanda çözülecektir)
Msi da asus gibi premium ürün yapmaya çalışıyor ancak üst seviye anakartları orta segment kadar F/P olmuyor. Bütçe var diye fazla maliyetle daha boş anakart almaya gerek yok.
Gigabyte markası kenara itilen ama aorus master ve pro serileriyle iki markadan da aşağı kalmayan ddr5 platformunda her iki markadan da stabil çalışan ürünler çıkardı. Asus tarafından fazla şikayet, msi tarafından ara ara şikayet konuları görüyorum. Gigabyte tarafında denk gelmedim.

Tepe model ürün alır 10 yıl kullanırım diye belirtmişsiniz. Sağlam bir b650e nin besleyemeceği işlemci yok.

Size tavsiyem Gigabyte X870E AORUS ELİTE WİFİ 7 modeli olur. Baktığınız asusun yarı fiyatına satılıyor. 2 faz ve 1 adet m2 slotu eksiği var, 4 usb A fazlası var.

Son olarak kimse bahsetmemiş ama ben yazayım; X870 chipsetli anakartlarda pcie iş hatları farklı alanlara ayrılmış durumda. Kimisi 40 gigabit thunderbolt için kimisi ethernet portu için, kimisi 2. 5. nesil ssd slotu için ayrılmış. Anakartların sitelerine girip kendi kullanımınıza uygun olan modelleri kontrol edin.
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Önerdiğin anakartı inceleyeceğim, Pcie iş hatları konusunun farkındayım onunla ilgilide araştırma yapıyordum zaten yaklaşık 6 tane usb bağlantısı kullanıyorum 1 tane pci 5.0 2 tane 4.0 M2 ssd var İşlemciyi 9950x3d almayı düşünüyorum.
Kasam rajintek zofos ultra 15 tane 120mm fan bulunmakta Arctic liq 3 420mm sıvı soğutmam var Asus rog thor 1600w PSU var Anakart konusunda ciddi anlamda kararsızım Bakalım acelem yok iyice araştırıp öyle satın alacağım zaten 9950x3d piyasa çıkmasını bekliyorum ozaman kadar vaktim var Ben sürekli parça değiştiren biri değilim aldımmı arıza çıkartana kadar kullanırım oyüzden Almışken iyisini alma taraftarıyım hepsi bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,736
Üyeler
168,344
Son üye
XaRaS
Top Bottom