Bütçenizi Söyleyin Sistem Önereyim

https://m.n11.com/urun/ih-meder-v1-...masaustu-bilgisayar-86559846?magaza=incehesap hocam şu sistem alınır mu bu bütçe de yoksa Abdullah abinin geçenlerde videosunu yaptığı sistem mi
Alınmaz. Anakartı b650mr yapıp bunu alın.

Hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Ekran kartında tuf dememin sebebi indirimli alacağım neredeyse gainward fiyatına.
Soğutucu articlere iyi dedikleri için onu eklemiştim. Sizin önerdiğiniz soğutucu ile değiştireyim mi ?
Kasa için h7 yerine h9 flow alsam daha iyi olur mu ?
Ram'de gskill yerine önerdiğiniz corsair daha mı iyi ?
Son olarak bilgisayarı uzun süreler açık tutacağım oledler ile ilgili yanma ve kullanım süresi olarak kısa gözüküyor. Monitöre bu kadar bütçe ayırıp risk almak istemiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Ekran kartında tuf dememin sebebi indirimli alacağım neredeyse gainward fiyatına.
Çok daha iyi.
Soğutucu articlere iyi dedikleri için onu eklemiştim. Sizin önerdiğiniz soğutucu ile değiştireyim mi ?
İsterseniz arctic 3 360 da alabilirsiniz ama üst tarafta 420mm destekleyen düzgün kasa bulmak zor.
Kasa için h7 yerine h9 flow alsam daha iyi olur mu ?
Görsel açıdan evet ama hava akışı olarak hayır.
Ram'de gskill yerine önerdiğiniz corsair daha mı iyi ?
Corsair daha iyi. İşiniz için 96GB çok daha mantıklı. Daha düşük alıp yükselteyim derseniz de 4 slotu doldurmak 2 slot kadar verimli olmaz. Amd için 6000mhz cl 30 en stabil seçenek. Ayrıca ramde expo desteği olması önemli.
Son olarak bilgisayarı uzun süreler açık tutacağım oledler ile ilgili yanma ve kullanım süresi olarak kısa gözüküyor. Monitöre bu kadar bütçe ayırıp risk almak istemiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bakımını yaparsanız sıkıntı olmaz hocam. Bu bütçede OLED harici düşünmeyin. Attığım modelden iyisi yok.

5090 için gainward veya tuf yerine başka tavsiye edebileceğiniz marka model var mı hocam ? Gerekliyse ekran kartına ayıracağım bütçemi yükseltebilirim.
Sıvı soğutmada Arctic Liquid Freezer III Pro 360 karar kıldım.
Kasa ve ram seçimini dediğiniz gibi yaptım hocam fakat 96 gb biraz fazla diye düşünüyorum. 4 slot doldururum diye düşünüyordum, 2 slot daha verimli yazdığınızı gördüm. O zaman biraz daha araştırayım sistem gereksinimi konusunu.
Monitörü de listeme ekledim.
Çok teşekkürler yardımınız için hocam.

Çok daha iyi.

İsterseniz arctic 3 360 da alabilirsiniz ama üst tarafta 420mm destekleyen düzgün kasa bulmak zor.

Görsel açıdan evet ama hava akışı olarak hayır.

Corsair daha iyi. İşiniz için 96GB çok daha mantıklı. Daha düşük alıp yükselteyim derseniz de 4 slotu doldurmak 2 slot kadar verimli olmaz. Amd için 6000mhz cl 30 en stabil seçenek. Ayrıca ramde expo desteği olması önemli.

Bakımını yaparsanız sıkıntı olmaz hocam. Bu bütçede OLED harici düşünmeyin. Attığım modelden iyisi yok.

5090 için gainward veya tuf yerine başka tavsiye edebileceğiniz marka model var mı hocam ?
Asus tuf yeterli.
Sıvı soğutmada Arctic Liquid Freezer III Pro 360 karar kıldım.
İyidir.
Kasa ve ram seçimini dediğiniz gibi yaptım hocam fakat 96 gb biraz fazla diye düşünüyorum. 4 slot doldururum diye düşünüyordum, 2 slot daha verimli yazdığınızı gördüm.
Dediğim gibi ileride yükseltmeye gerek kalmaması için en iyi seçenek bu.
O zaman biraz daha araştırayım sistem gereksinimi konusunu.
Monitörü de listeme ekledim.
Çok teşekkürler yardımınız için hocam.
Rica ederim.

Hocam merhaba render için (3ds max lumion mimari programlar) bilgisayar toplar mısın ?
Ekran kartını sipariş ettim. Sistemin geri kalanını sana bırakıyorum. Arada oyun da oynarım. Mevcut ekran kartı rx 9070xt 16 gb

Geri