Neler Yeni

C.Ronaldo Allahın adıyla diyerek golünü attı.

GirayHan

80+ Platinum
Napalım 30 yıllık ateiste belki Müslüman olmuştur son dakika diye Müslüman usüllerince mi defnedelim dostum kendinde misin? Adamın ateistliğiyle alakalı 30 yıllık delili varken biz sadece zannın ihtimali üzere mi muamele edelim? Dediğin gibi bir durum varsa zaten Allah ile onun arasında gerektiği gibi muamele görür ahirette.
bunu yapmak zorundasın. ki hocalar da bunu yapıyor. kişinin zannını bilemezsin. kişinin içini inancını bilemezsin ve sorgulayamazsın ayrıca yargılayamazsın da. seni ve tüm kulları yargılayacak tek şey yüce allah'tır. Allah rolüne girip bu müslüman değildir deyip namazını kılmamak şirktir. Şirkte affedilmeyecek en büyük günahlardan biridir. Öyle ki hadislerde şirk'in bir damlası bile dünya denizlerine düşse denizler kapkara olur diye buyurmuştur hz peygamber. Dünya hayatında herkes kendi amelini kurtarmakla mükelleftir.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
Napalım 30 yıllık ateiste belki Müslüman olmuştur son dakika diye Müslüman usüllerince mi defnedelim dostum kendinde misin? Adamın ateistliğiyle alakalı 30 yıllık delili varken biz sadece zannın ihtimali üzere mi muamele edelim? Dediğin gibi bir durum varsa zaten Allah ile onun arasında gerektiği gibi muamele görür ahirette.
İnsanın kalbinden geçeni bilemezsin, Kişi ölümünden önce iman etse bile mümin sayılır. 70 yıl küffar gibi yaşayıp tevbe ederek gitse gene müslümandır. Kul ile rab arasına giremezsin. Sonunda onu yargılayacak olan Allah'tır. Tekrardan, kimin cenaze namazının kılınıp kılınamayacağına sizin gibiler karar veremez. Burada kendini haklı çıkaracaksın diye şirke girme dikkat et.

GirayHan

80+ Platinum
insanların inançlarını sorgulamayı bırakın. ronolda bismillah demiş. dese ne olur demese ne olur ? islama girmiştir. girse ne olur girmese ne olur ? birinin islama girmesi çıkması kimseyi ilgilendirmez. bu o ve allah arasında ki bir durumdur. yani 2. tekil şahısları bağlamaz. herkes kendi imanından mesuldür. şirkten uzak durun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanın kalbinden geçeni bilemezsin, Kişi ölümünden önce iman etse bile mümin sayılır. 70 yıl küffar gibi yaşayıp tevbe ederek gitse gene müslümandır. Kul ile rab arasına giremezsin. Sonunda onu yargılayacak olan Allah'tır. Tekrardan, kimin cenaze namazının kılınıp kılınamayacağına sizin gibiler karar veremez. Burada kendini haklı çıkaracaksın diye şirke girme dikkat et.
"Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: 'Bu köpük de benim gibi susamış.' deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."

Resûlullah'ın yanındakilerden bazıları:

"Ey Allah'ın Resûlü! Yani bize hayvanlar (a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Evet! Her 'yaş ciğer' (sahibi) için bir ücret vardır." buyurdu." [Buhârî, Şirb 9, Vudû 33, Mezâlim 23, Edeb 27; Müslim, Selâm 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23, (2, 929-930); Ebû Dâvud, Cihâd 47, (2550)]

"Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu." [Müslim, Tövbe 155, (2245)]

"Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşerâtından yemeye de salmamıştı." [Buhârî, Bed'ü'l-Halk 17, Şirb 9, Enbiya 50; Müslim, Birr 151, (2242)]

Allah'ın hikmetinden sual olunmayacağı ve bu hikmetin sorgulanmayacağı ile ilgili bir kaç şey hayvanlara bile iyilik yapanları cennetle müjdeliyor... Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az.

r4NG3r

80+ Silver
Hakiminin Neymara verdiği öğüte iyi çalışmış Ronaldo abimiz

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
Ayrıca çok doğrucu davut oynamak istiyorsan, İmran 86-90 arasına ve İmran 135e bak. Sonra dön bir düşün, benim etim ne budum ne de ben birinin müslüman olup olmadığına karar vereceğim, onun gömülme şeklini seçeceğim. @Cermenbey

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
bunu yapmak zorundasın. ki hocalar da bunu yapıyor. kişinin zannını bilemezsin. kişinin içini inancını bilemezsin ve sorgulayamazsın ayrıca yargılayamazsın da. seni ve tüm kulları yargılayacak tek şey yüce allah'tır. Allah rolüne girip bu müslüman değildir deyip namazını kılmamak şirktir. Şirkte affedilmeyecek en büyük günahlardan biridir. Öyle ki hadislerde şirk'in bir damlası bile dünya denizlerine düşse denizler kapkara olur diye buyurmuştur hz peygamber. Dünya hayatında herkes kendi amelini kurtarmakla mükelleftir.
Güzel kardeşim anlamamak için mücadele veriyorsun. Bak lafı cımbızla çekip çarpıtıyorsun. Ben bir insanın müslüman olup olmamasıyla alakalı bir hüküm vermedim. Sen tutmuşssun namaz kılmıyor diye müslüman değildir falan diyorsun.
Ben dedim ki aleni bir şekilde Ateist, Yahudi Hristiyan vs. Bak kendi beyanı ile müslüman olmadığını söyleyen bir insan öldükten sonra müslüman muamelesi yapılmaz dedim.
DAHA HALA BOŞ BOŞ ÇARPITMAYA ÇALIŞIYORSUN.

GirayHan

80+ Platinum
Güzel kardeşim anlamamak için mücadele veriyorsun. Bak lafı cımbızla çekip çarpıtıyorsun. Ben bir insanın müslüman olup olmamasıyla alakalı bir hüküm vermedim. Sen tutmuşssun namaz kılmıyor diye müslüman değildir falan diyorsun.
Ben dedim ki aleni bir şekilde Ateist, Yahudi Hristiyan vs. Bak kendi beyanı ile müslüman olmadığını söyleyen bir insan öldükten sonra müslüman muamelesi yapılmaz dedim.
Bilemezsin. yarını bilebilir misin kardeş ?

Bilemezsin.

Yarın ateist olursun 4. gün müslümanlığa geçersin.

Bilebilir misin ?

Bilemezsin.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
1697465175792.png

Ya sen okumuyorsun yazdıklarını... yada sen ?

Bilemezsin. yarını bilebilir misin kardeş ?

Bilemezsin.

Yarın ateist olursun 4. gün müslümanlığa geçersin.

Bilebilir misin ?

Bilemezsin.
Herkes müslüman olarak doğar, kişinin kendi arzusu yoksa müslüman olarak defnedilip Rabbi ile baş başa bırakılır. Bu 30yıldır ateist'ti yakalım gitsin demek sadece sana günah olur diyoruz. Adam hala kendini Ebû Hanife vs. gibi görüp fetva vermeye davranıyor

Alıntıyı görüntüle
Hocam kendinizi baya yormuşsunuz, tek tuşla engelleyebiliyorsunuz bilginize. Böyle içinde kötü niyet barındıran müslümanım diyen adamdan korkacaksın. Adamın ateistliğine ilişkin delil varmış diye adamın ruhunu ölçmeye kalkıyor ve buna dair hüküm veriyor. Tövbe tövbe.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Yazdıklarım gayet açık ve net. İki tane eleman burada ya kasti olarak çarpıtıyor. Yada gözleri ve gönülleri kör vaziyette. Bu saatten sonra size cevap vermeyeceğim.

GirayHan

80+ Platinum
ben sana o kadar ince anlatıyorum ki bunu dahi anlamıyorsun. Sonra neden müslümanlar öldürülüyor neden savaşlar müslümanlar arasında çıkıyor neden dünya müslümanları bu şekilde tanıyor. Okumuyorsunuz. Kuran'da alak'ta OKU der. Okuma yazma bilmeyen peygamber bile okumayı öğrenmiş islamı tüm dünyaya yaymış ama bizim bu nesil okumuyor. En büyük devrimci muhammed'i anlamıyor. kuranı anlamıyor. biz ne anlatsak boş. Merak edenlere aşağıya bırakıyorum alak'ı

kalın sağlıcakla.

1: Yaratan Rabbinin adıyla oku!

2: O, insanı alaktan yaratmıştır.

3-5: Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren Rabbin sonsuz kerem sahibidir.

6-7: Hayır! Gerçek şu ki insan, kendini kendine yeterli gördüğü için çizgiyi aşar.

8: Oysa (kuldaki) her şey yalnız Rabbine aittir (O'na dönecektir).

9-10: Gördün mü, bir kulu namaz kılarken engelleyen o adamı?

11: Peki, düşündün mü (ey inkârcı), ya o kul doğru yolda ise?

12: Yahut günahtan sakınmaya çağırıyorsa!

13: Düşündün mü (ey Resûlüm), ya o adam hakkı inkâr ediyor, sırt çeviriyorsa!

14: Allah'ın her şeyi gördüğünü bilmiyor mu o?

15: Hayır hayır! Eğer vazgeçmezse mutlaka onu perçeminden yakalayıp sürükleriz (Onu perçeminden tutup cehenneme atacağız)!

16: O yalancı, günahkâr perçeminden!

17: O hemen kurultayını çağırsın.

18: Biz de zebânileri çağıracağız!

19: Sakın onun isteğine uyma! Secdeye kapan ve Allah'a yakınlaş

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
Hocam kendinizi baya yormuşsunuz, tek tuşla engelleyebiliyorsunuz bilginize.
Biliyorum, sadece kendini tanışmadığı, hakkında hiçbir şey bilmediği herkesten üstün gördüğü için uğraştım. Yoksa kimin umrunda

Yazdıklarım gayet açık ve net. İki tane eleman burada ya kasti olarak çarpıtıyor. Yada gözleri ve gönülleri kör vaziyette. Bu saatten sonra size cevap vermeyeceğim.
Klasik, tabi efendim en iyi siz bilirsiniz xd.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Alıntıyı görüntüle

Herkes müslüman olarak doğar, kişinin kendi arzusu yoksa müslüman olarak defnedilip Rabbi ile baş başa bırakılır. Bu 30yıldır ateist'ti yakalım gitsin demek sadece sana günah olur diyoruz. Adam hala kendini Ebû Hanife vs. gibi görüp fetva vermeye davranıyor
-ULAN YAKALIM GİTSİN Mİ DEDİM BEN?
-CENAZE NAMAZI KILINMAZ DEDİM.
-KASTİ OLARAK İFTİRA ATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Top Bottom