C# uygulama içinde kısayol eklemek

Erkan25

80+
Reaksiyon skoru
0
C# ile bir program yazmak istiyorum ve bu program STEAM bilgisayarda olup olmadığını kontrol etsin. eğer varsa iconunu belirlediğim alanda gösterecek ve üstüne tıklandığında Steam açaçak. ve eğer oyun yüklüyse oyunları steam iconun yanında küçük kutucuklarda gösterecek ben biraz yeniyim ve öğrenmek istiyorum C# uygulama içine kısayol ekleme yazdığımda istediğim sonucu elde edemiyorum Visual_Studio_2019 Windows_froms_app

Programlamada bazı konularda Türkçe kaynak zor bulunur, İngilizce kaynakları ararsan daha iyi sonuçlara ulaşırsın. Aşağıda bir kaç tane kaynak buldum onları inceleyip fikir sahibi olabilirsin, ben sana özet geçeyim;
- Regeditten steamin yüklü olduğu dosya yolunu bulman lazım. (Eğer oyunlar steamin yüklü olduğu klasör haricinde başka yere yüklenmişse Steam\steamapps içerisindeki libraryfolders.vdf dosyasını okuyarak diğer oyunların yüklendiği klasör yollarını da bulmalısın.)
- Steam\steamapps klasöründe bulunan appmanifest adındaki dosyalar, steamdeki oyunların bilgisini tutuyor. Bunları yazdığın programda okuyup, hangi oyunlar olduğunu ve oyunların appid'lerini alabilirsin.
- Daha sonra aldığın bu appid'ler ile oyunları program üzerinden çalıştırabilirsin. Steam oyunları kısayolları "steam://rungameid/appid" şeklinde oluyor. Sonda yazan appid rakam olur örneğin "steam://rungameid/1234" gibi, o appidyide appmanifest dosyalarından alıcaksın.

C#'da text dosyası nasıl okunur, program üzerinden başka bir program nasıl çalıştırılır bunları da araştırıp bulman lazım. Yukarıda bahsettiğim libraryfolders.vdf ve appmanifest dosyaları txt uzantılı dosyalar değil ancak not defteri ile açılabilmekte, dolayısıyla text dosyanın nasıl okunacağını bulman, dosyaları okuman için yeterli olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,236
Üyeler
189,810
Son üye
madaforce
Geri