Neler Yeni

C Yazılım Dili İçin Kanal Önerisi

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Çok teşekkürler Bir de bir şey daha soracağım sence açık öğretimden okunur mu yoksa yks'ye mi giriyim özelde çok fark eder mi
Rica ederim. Piyasada hiç çalışmadığım için bir şey demem doğru olmaz ama araştırdığım kadarıyla yazılım sektöründe yaptığın projelerin üniversitenden daha ön planda oluğunu biliyorum. Bence genel olarak iyi projeler üretmek veya katkı sağlamak daha önemli. Ama bilen birine sorsan daha iyi olur bence. Fevri karar verme derim.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,689
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Hocam ingilizceniz varsa freecodecamp öneririm
web3schools.com da güzel sitedir kullanın
Derseniz türkçe olsun btk dan C dersi alabilirsiniz Asım Egemen hoca olması lazım benim üni hocamdır

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Açık Öğretim??? Knk hangi Yılda Yaşıyon bilmiyorum ama Bazı Ciddi Sebepler Dışında Gazi yakını olma/engelli olma/Evli Olma gibi vs. Şartlar dışında Açık Öğretime geçis yasaklandı
O lise için diye biliyorum. Üniversite için böyle bir şey olacağını sanmıyorum.

whisper snow

80+ Silver
Açık Öğretim??? Knk hangi Yılda Yaşıyon bilmiyorum ama Bazı Ciddi Sebepler Dışında Gazi yakını olma/engelli olma/Evli Olma gibi vs. Şartlar dışında Açık Öğretime geçis yasaklandı
Hocam ben geçiş yapmayacağım ki lisans mezunu veya hali hazırda lisans okuyanlar 2. üniversite adı altında Anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi bölümlerine kayıt olabiliyor çok cüzi bir miktar karşılığında

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Hocam ingilizceniz varsa freecodecamp öneririm
web3schools.com da güzel sitedir kullanın
Derseniz türkçe olsun btk dan C dersi alabilirsiniz Asım Egemen hoca olması lazım benim üni hocamdır
İngilizcem var hocam ama anlayabilir miyim bilmiyorum tabi. Bölümü ingilizce zaten. Hocamız da w3schools kullanacak. Ama ben daha çok yazdığım kodların bilgisayarımda olmasını isterim. Ama tabi orda diller hakkında bilgiler ve kodlar verildiğini görmüştüm. İşime yarar gibi. Bir de C için Youtube'da Fehmi Uyar diye bir hoca önerdiler. Onunla C öğrenmeyi düşünüyorum. Teşekkürler. Farklı önerileriniz varsa açığım tabi.

whisper snow

80+ Silver
Rica ederim. Piyasada hiç çalışmadığım için bir şey demem doğru olmaz ama araştırdığım kadarıyla yazılım sektöründe yaptığın projelerin üniversitenden daha ön planda oluğunu biliyorum. Bence genel olarak iyi projeler üretmek veya katkı sağlamak daha önemli. Ama bilen birine sorsan daha iyi olur bence. Fevri karar verme derim.
Tamamdır hocam ben biraz daha araştırayım udemy den de yazılım öğrenmeye başlayayım zaten daha kayıt için zamanım var ama yüksek ihtimalle bilgisayar programcılığını seçeceğim tekrardan teşekkürler hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
c# direk piyasada çok kullanılıyor sonra frontend de javascript html css bunlar yeterli olacaktır. Veritabanı kısmı için query örneklerine bak miss.
Çok teşekkürler hocam C# ile başlayım o zaman. Diğerlerini de yıllar geçtikçe öğrenirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır hocam ben biraz daha araştırayım udemy den de yazılım öğrenmeye başlayayım zaten daha kayıt için zamanım var ama yüksek ihtimalle bilgisayar programcılığını seçeceğim tekrardan teşekkürler hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Rica ederim. Teşekkürler. Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,717
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Çok teşekkürler hocam C# ile başlayım o zaman. Diğerlerini de yıllar geçtikçe öğrenirim.

Rica ederim. Teşekkürler. Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun.
Yazılım Bilimi ve Murat Yücedağ. C# gibi OOP dillere daha sonrasında geçersen iyi olur.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Yazılım Bilimi ve Murat Yücedağ. C# gibi OOP dillere daha sonrasında geçersen iyi olur.
Teşekkürler hocam. Yazılım Bilimi 9 yıl önce atmış biraz eski gibi geldi ama Murat Yücedağ 4 yıl önce atmış. C# değilse C#'dan önce ne önerirsiniz ? C ile birlikte bir dil daha götürmek istiyorum. Ya da daha sonra.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,717
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Teşekkürler hocam. Yazılım Bilimi 9 yıl önce atmış biraz eski gibi geldi ama Murat Yücedağ 4 yıl önce atmış.
Dil aynı dil çok fark etmez hangisini beğenirseniz bakın, ben birine bakıp tam anlamadığım yeri diğeriyle üzerinden geçmiştim.
C# değilse C#'dan önce ne önerirsiniz ? C ile birlikte bir dil daha götürmek istiyorum. Ya da daha sonra.
C#, C++ gibi diller olur hocam da nesne tabanlı dillere sonra bakarsanız daha iyi olur diye demiştim. İki tane dili aynı anda götürmek istemenizin sebebini tam anlayamadım.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Dil aynı dil çok fark etmez hangisini beğenirseniz bakın, ben birine bakıp tam anlamadığım yeri diğeriyle üzerinden geçmiştim.

C#, C++ gibi diller olur hocam da nesne tabanlı dillere sonra bakarsanız daha iyi olur diye demiştim. İki tane dili aynı anda götürmek istemenizin sebebini tam anlayamadım.
Kendimi daha fazla geliştirmek için hocam. Tabi zamanım olursa.

A_M_D_C_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
AMDci
Kanka valla yapacak bir şey yok. Eğer zamanım kalırsa bunun yanında kendi başıma Phyton ve ya C# başlamayı düşünüyorum.

Kanka bu bölümde yazılım derslerinin yanında İşletme dersleri de alıyosun. Yani 2 alana birden yönelebilirsin. Meslek yelpazesi çok geniş bir meslek. Mesele ilk dönemde Accounting, Introduction to Economics, Introduction to Business gibi dersler var. Bankada veya bir muhasebeci olarak da çalışabilirsin. Calculus for Business diye bir ders var. Düz matematik gibi. Kümelerden başladık.

Hocam C öğrenirken ekstra bir dil daha öğrenmek istiyorum. Bir öneriniz var mıdır ? Ben C# ya da Python düşünüyordum. Çünkü 2. yılda Java1 ve Java 2 var. Java 2 dedikleri Script'tir herhalde. Diğer sene de Web programlama dersi var. Orda da HTML - CSS falan görürüz herhalde.

C olayını da bilmiyorum hocaya sormadım. Bu okuldan okula göre de değişiyo olabilir tabi. ( Hem programdaki dersler hem de yazılıma başlanan dil.)
Dostum sana şöyle anlatayım. Her dille her istediğini yazarsın ama her dille her şeyi yazmak mantıklı değildir. Yani Örneğin C ile x projesini 10 satır kod yazarak yapabiliyorsan Python ile 20 satır kodla yazarsın mesela. Önemli olan Senin hangi alanda kullanmak istediğin ve ne kadar işine yarayacağı. Ben sana burda rastgele bir dil öneririm ama belki senin hiç işine bile yaramayacaktır bilemiyorum. Okulun C öğretiyorsa demekki senin bu işi yapmanı sağlayacak en iyi dillerden birisi zaten C dilidir. Ayrıca 2. bir dil öğrenmek istiyorsan merak etme ilerleyen zamanlarda 2.-3. dillere de geçiş yaparsınız mutlaka tek dille kısıtlamazlar sizi. Ancak şunu belirtmekte fayda var, C dili Günümüzde Çok açık bir yelpazeye sahip ve Bir çok işi yapmana olanak sağladığı gibi bunları basit bir şekilde yapmanı da sağlar. Ayrıca C dili diğer dillere nispeten biraz zor bi dildir ve bunu öğrenirsen diğer dilleri öğrenmen çok kolaylaşacaktır.

Dostum sana şöyle anlatayım. Her dille her istediğini yazarsın ama her dille her şeyi yazmak mantıklı değildir. Yani Örneğin C ile x projesini 10 satır kod yazarak yapabiliyorsan Python ile 20 satır kodla yazarsın mesela. Önemli olan Senin hangi alanda kullanmak istediğin ve ne kadar işine yarayacağı. Ben sana burda rastgele bir dil öneririm ama belki senin hiç işine bile yaramayacaktır bilemiyorum. Okulun C öğretiyorsa demekki senin bu işi yapmanı sağlayacak en iyi dillerden birisi zaten C dilidir. Ayrıca 2. bir dil öğrenmek istiyorsan merak etme ilerleyen zamanlarda 2.-3. dillere de geçiş yaparsınız mutlaka tek dille kısıtlamazlar sizi. Ancak şunu belirtmekte fayda var, C dili Günümüzde Çok açık bir yelpazeye sahip ve Bir çok işi yapmana olanak sağladığı gibi bunları basit bir şekilde yapmanı da sağlar. Ayrıca C dili diğer dillere nispeten biraz zor bi dildir ve bunu öğrenirsen diğer dilleri öğrenmen çok kolaylaşacaktır.
aynı zamanda birçok işte çırak olmaktansa bir işte usta olmak daha iyidir. Az ama öz bilmeni tavsiye ederim.( tabii ki birden fazla dil öğren bitane öğren bırak demiyorum ama öğrendiğinde uzmanlaşmak daha mantıklıdır)

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz

aynı zamanda birçok işte çırak olmaktansa bir işte usta olmak daha iyidir. Az ama öz bilmeni tavsiye ederim.( tabii ki birden fazla dil öğren bitane öğren bırak demiyorum ama öğrendiğinde uzmanlaşmak daha mantıklıdır)
Çok teşekkürler hocam çok mantıklı geldi gerçekten.

Top Bottom