Neler Yeni

Çakma windowsu silip orjinali nasıl yüklenir

Dalkıran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ahmet yasin ulaş
Arkadaşlar bundan 4-5 ay önce bir laptop aldım ve bilgisayarcıya götürdüm ama adam crackli windowsu indirmiş ve galiba bundan dolayı ara sıra laptopta takılmalar oluyor har 20 saniyede falan ve sinirimi bozmaya başladı. Bu windowsu silip nasıl orjinal windowsu indirebilirim.

dmns24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Sefa Duman
Arkadaşlar bundan 4-5 ay önce bir laptop aldım ve bilgisayarcıya götürdüm ama adam crackli windowsu indirmiş ve galiba bundan dolayı ara sıra laptopta takılmalar oluyor har 20 saniyede falan ve sinirimi bozmaya başladı. Bu windowsu silip nasıl orjinal windowsu indirebilirim.
İso dosyası indirip usbye rufus ile flashlayıp sıfır kurulum yaparak silebilirsin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
Büyük ihtimalle yeni bir bilgisayara sahipsin.
1) https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
Buradan aracı indirin. İso dosyası olarak indirin.
2) https://rufus.ie/tr/
Buradan Rufus'u indirin.
3) İndikten sonra İso, flash belleği bilgisayarınıza takın (içi doluysa içindeki her şey silinecek.)
4) Rufus programından disk bölüm düzenini GPT yapın, hedef sistem UEFİ olacak. Dosya sistemide varsayılan olsun. Sonra başlat diyin yaklaşık 15 dakika sonra bitecek.
BİOS'unuza girip BOOT kısmını biraz kurcalayın eğer UEFİ BOOT kısmı diye bir şey görürseniz yukarıda anlattığım gibi yapın.

Dalkıran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ahmet yasin ulaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle yeni bir bilgisayara sahipsin.
1) https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
Buradan aracı indirin. İso dosyası olarak indirin.
2) https://rufus.ie/tr/
Buradan Rufus'u indirin.
3) İndikten sonra İso, flash belleği bilgisayarınıza takın (içi doluysa içindeki her şey silinecek.)
4) Rufus programından disk bölüm düzenini GPT yapın, hedef sistem UEFİ olacak. Dosya sistemide varsayılan olsun. Sonra başlat diyin yaklaşık 15 dakika sonra bitecek.
BİOS'unuza girip BOOT kısmını biraz kurcalayın eğer UEFİ BOOT kısmı diye bir şey görürseniz yukarıda anlattığım gibi yapın.
Peki bunu yaptıktan sonra flash belleği tekrar kullanabilecek miyim ? Windowsu kurup sonrasında flashın içindekileri nasıl silebilirim

Dalkıran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ahmet yasin ulaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar windows kurmayı öğrendim ama bu crack'li windows'a nasıl format atıp sileceğimi bilmiyorum ya da gerek varmı ?

dmns24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Sefa Duman
Arkadaşlar windows kurmayı öğrendim ama bu crack'li windows'a nasıl format atıp sileceğimi bilmiyorum ya da gerek varmı ?
Yeni windows kurman zaten eski crackli veya cracksiz windowsu silmiş olman anlamına geliyor

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Bilgisayarı isoyu yazdırmış olduğun usb üzerinden başlat (boot seçeneklerinden). Sonra karşına sırayla kurulum seçenekleri çıkacak.

Dalkıran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ahmet yasin ulaş
Bu orijinal windowsu indirdikten sonra sanırım 1 ay deneme sürümü varmış ondan sonra anahtar istiyormuş bu anahtarların fiyatıda baya pahalı bunun yerine internette 20 30 40 tl ye satılan anahtarlardan alsam bir sorun yaşar mıyım?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,975
İsim
Emre Zengin
Bu orijinal windowsu indirdikten sonra sanırım 1 ay deneme sürümü varmış ondan sonra anahtar istiyormuş bu anahtarların fiyatıda baya pahalı bunun yerine internette 20 30 40 TL ye satılan anahtarlardan alsam bir sorun yaşar mıyım?
Alırsan Oem al anakarta gömülüyorlar. Format atsan bile silinmiyorlar. Ya da para vermek istemiyorsan direk şunla da etkinleştirebilirsin.14 yıllık laptobumda öyle yaptım. https://forum.donanimarsivi.com/konu/uecretsiz-windows-10-etkinlestirme.82891/page-84#post-5070657

İnternete rufus yaz onu indir, sonra hangi Windows sürümünü kullanıcaksan indir, sonra rufusu açıyon USB en az 8 gb olcak içindeki herşeyi sil iso dosyasını seç sonra yazdır. pc yi kapa biodu aç sonra usb'nin markası felan yazar orayı seç sonra pc yi yeniden başlatıp entere bas ordanda kur ekran kartı sürücüsüde indir.

Top Bottom