Neler Yeni

Casper Laptop Isınma Sorunu

Yigitcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yiğitcan
Eğer öyleyse evet, servise götürmen gerekiyor. Çünkü boştayken bu kadar ısınması normal değil. Peki laptoplarda fan ayarlaması için programlar var. Casper'da da olduğunu düşünüyorum. Ordan fan hızını arttırmayı denedin mi?
Öyle bir program yada seçenek koymamışlar artık servis halleder onu sağol cevabın için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oğlum adam almış 8. takside gelmiş Casper pişmanlıktır cart curt yazıyonuz. Şevkini kırmayın la. Valla dostum termal macun yenile, bilgisayarını temizle, Youtubeden performans arttırma videolarını falan izle. Bir laptopun ısınması gayet normal. Bende boşta 60c CS:GO'da 80c ile oynuyorum. Termal macun yeniledim 5c kadar fark etti. Ucuza kaçma, kaliteli bir soğutucu al. Ama soğutucu alırken kendi laptopuna uygun olanı al. Bilgisayara yükseklik kazandır, hava sirkülasyonu olması için. Tipik çözümler bunlar.
Dostum sağol garantisi 3 yıl olduğu için termal macun yenileyemiyorum yani arka kapağı çıkaramıyorum garanti dışı kalıyor Ama 1 2 güne çok iyi bir soğutucu alacağım Cevabın için çok sağol bilgisayardan soğumuştum senin sayende sevdim bilgisayarımı çok sağol

• Beğen
Reaksiyonlar: yoda

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
Sen AMD yi kötülemeye gelmişsin. Yok ısınma felan benim abimde Ryzen 7 3750H li Asus TUF u var çok soğuo her zaman.
Ne ? Gidip azıcık araştır yahu ! İntel'in AMD ye yaptıklarını, yıldırma operasyonlarını yıllarca alt segementte rol oynaması için türlü türlü pis işlere giriştiğini, davalarını biliyoruz. Tuf serisi niye var hiç merak ettin mi ? ROG de İntel işlemciler fink atarken TUF da AMD işlemciler neden var ? ROG daha üst segment değil mi ? AMD çok gelişiyor, bizi tekelden kurtarıyor doğru. Ama soğutma istemesi, yüksek mhz ram bellek istemesi de bu teknolojinin gerçekleri. Koy(dur)muşlar alt segment laptopa AMD işlemci, çok güzel soğuyor. Nah soğur nereye soğuyor ? GTA 5 ile test mi yapılır ? Ne bileyim darboğaz yaşatmadığını ? Yükle stres testi sonuçlarını görelim ey mi yaman bey mi yaman ? Masaüstünde AMD her türlü kıyaktır, ama teknoloji tarihi hakkında bir halt bilmeden yorum yapmaya kalkışmayın. Notebook da işler farklı.

Son düzenleme:

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Ne ? Gidip azıcık araştır yahu ! İntel'in AMD ye yaptıklarını, yıldırma operasyonlarını yıllarca alt segementte rol oynaması için türlü türlü pis işlere giriştiğini, davalarını biliyoruz. Tuf serisi niye var hiç merak ettin mi ? ROG de İntel işlemciler fink atarken TUF da AMD işlemciler neden var ? ROG daha üst segment değil mi ? AMD çok gelişiyor, bizi tekelden kurtarıyor doğru. Ama soğutma istemesi, yüksek mhz RAM bellek istemesi de bu teknolojinin gerçekleri. Koy(dur)muşlar alt segment laptopa AMD işlemci, çok güzel soğuyor. Nah soğur nereye soğuyor ? GTA 5 ile test mi yapılır ? Ne bileyim darboğaz yaşatmadığını ? Yükle stres testi sonuçlarını görelim ey mi yaman bey mi yaman ? Masaüstünde AMD her türlü kıyaktır, ama teknoloji tarihi hakkında bir halt bilmeden yorum yapmaya kalkışmayın. Notebook da işler farklı.
Teknoloji tarihini biliyorum elbet fakat darboğaz yok abiminkinde. Çünkü GTX 1650 var. Ryzen 5 2400G de yapmıyorsa bu da yapmadığının kanıtıdır.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Stress testi sonuçlarını özelden bekliyorum.
PC benim değil dediğim gibi abimin ve kodlama işleriyle uğraştığından vermiyor. O yüzden atamam maalesef. :( UEFI 2.7 ye sahip ve Minecraft ta 1080P de ultra da ShaderPack de her şey 2x getirildiğinde 30 27 FPS civarı alıyor. Birde içindeki APU ATS de ultra da 100 FPS gibi hissiyat veriyor ancak ölçmedi. İçinde WD nin 256GB M.2 NVme si ve 1TB Toshiba 2.5" 5400RPM HDD var. SSD si 1000 okuma hızında yazma değerini hatırlamıyorum. Windows 10 Home ile geliyor. AMD Freesync 60HZ Panda marka monitör var. USB 3.1 var fakat Type C yok. Tek bildiklerim bu. Ha birde 8GB DDR4 2666MHz SAMSUNG RAM var fakat 2400 e çalışıyor Zen 2 mobillerdeki malum kısıtlamadan dolayı.

Arkadaşlar teknosadan Casper nirvana f650 notebook var Daha borcu bitmedi 8.taksidini ödeyeceğiz ama işlemci boşta 55 60 derecede çalışıyor altında soğutucu var csgo da 92 93 derece oluyor normalmi bu kadar ısınması bi teknik servise götürmelimiyim?
kardeşim selamlar

ben hep söylüyorum notebooklar oyun için değildir bir kaç konuyu senle paylaşmak isterim.

1. uzun zamanlı kullanımlarda havalandırma sistemleri iyi olmayan notebooklar aşırı ısınma sorunlarına neden açar.
2. ısınma sorunları mesela senin gibi 8 ay kullanımda sonra bazen telmal macun aşınmalarına sebeb olur ( ilerde ciddi sorunlar yaşarsın)
3.kullandığın yerde önemli toz olan ortamlarda notebooklar tozları fanlarında birikitirir bu da ısınmaya sebtir.(ayrıca kolyum yatak gibi yerlerde kullanıyorsan aşırı tozlanmaay sebeb olurlar)
4. ürünü acil servise gönder bakımları yapılsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,338
Üyeler
162,807
Son üye
Ryhe
Top Bottom