Çözüldü✓ CAT 6 kablo ile 94mbps hız sınırı oluyor.

PhronoX0

80+
Reaksiyon skoru
86
Öncelikler merhaba turkcellin 1000mbps hızında fiber paketini kullanıyorum. normalde wifi dan hız testi yaptığımda 700-800 bandında hız alıyordum.daha sonra bana verdikleri modem kutusunun içinden çıkan kısa ethernet kablosu ile. pc mi bağladım zor da olsa.(laptop kulllanıyorum) hız testi yaptığımda 960 civarı bir hız alıyordum.Sonra gidip elektrikçiden CAT 6 ethernet kablosu aldım pc yi bağladım ama sanki bir hız sınıraması var gibi en fazla 94 mbps hızı görüyor. Yardımcı olabilirseniz veya kablo önerisinde bulunabilirseniz ssevinirim şimdiden teşekkürler

Öncelikler merhaba turkcellin 1000mbps hızında fiber paketini kullanıyorum. normalde wifi dan hız testi yaptığımda 700-800 bandında hız alıyordum.daha sonra bana verdikleri modem kutusunun içinden çıkan kısa ethernet kablosu ile. pc mi bağladım zor da olsa.(laptop kulllanıyorum) hız testi yaptığımda 960 civarı bir hız alıyordum.Sonra gidip elektrikçiden CAT 6 ethernet kablosu aldım pc yi bağladım ama sanki bir hız sınıraması var gibi en fazla 94 mbps hızı görüyor. Yardımcı olabilirseniz veya kablo önerisinde bulunabilirseniz ssevinirim şimdiden teşekkürler
aldığınız kablo cat 5 demekki

aldığınız kablo cat 5 demekki
alırken özellikle sordum CAT 6 dendi zaten fiyatı işkillendirmişti 5 metresini 75Tl ye aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuan baktım kablonun üstünde CAT6 yazıyor

kablonun içinde kaç tane tel var 4 mü 8mi? 8 se sorun yok, kablo kalitesizdir. kaliteli kablo alıp (mesela ugreen marka) denemek lazım.

alırken özellikle sordum CAT 6 dendi zaten fiyatı işkillendirmişti 5 metresini 75Tl ye aldım

5 metresi 75 liraysa o kablodan uzak durun hocam.Çakma falandır büyük ihtimalle.

hocam kablonun uçları çakılımı yoksa fabrikadan öyle çıkmış şekildemi?

aynı şeyi ben de yaşamıştım 1000mbps'e geçince, kablo cat5'miş cat 6 aldım düzeldi.
benim kablonun üstünde de cat6 yazıyordu bilgin olsun.

In Turkish Cat6 is equal to cat 5. Buna türk işi denir.
İşi garantiye almak için Cat7 kablo bakın. Cat 6 nın kalitelisidir. 100m ye kadar iletim sağlar.

Geri