Neler Yeni

Yardım CAT6 KABLO ALDIM VE UÇLARINI TAKTIM AMA İNTERNETE ERİŞİM SAĞLAYAMIYORUM

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çakmak
Herkese selamlar,

interneti ortak kullandığımız için alt kattan kablo çekiyorum ve dün internette bir sorun oldu evimdeki dağıtıcıda internet gitti ve aşağıda modeme baktığımda lan ışığı yanmıyordu bugün gidip 30 metrelik yeni kablo aldım ve kabloyu yeniden çektim. daha önceden bir deneyimim olmamasına rağmen uçları da turuncu beyaz-turuncu-Yeşil Beyaz-mavi-mavi beyaz- yeşil- kahverengi beyaz-kahverengi olarak sırasıyla dizdim ve jaka çaktım fakat modemden direkt olarak bilgisayarıma çektiğimde lan ışığı yanmıyor ve bilgisayarımı internet gelmiyor fakat evimdeki dağıtıcıyı aşağı kata indirdiğimde ve başka kabloyla bağladığımda internet modeme geliyor aşağı kata çektiğim 30 metrelik kabloyu internet dağıtıcıma takıp diğer ucuma bilgisayarıma taktığımda internet erişimi aktif oluyor.

anlamadığım şey 30 metrelik kabloyu modemin lan portundan çekerken çalışmıyor ama modemden kısa kablo ile dağıtıcıya internet bağlayıp 30 metrelik kabloyu hem dağıtıcı hem bilgisayarıma taktığımda internet erişimi sağlanıyor

sıkıntı kablo da mı modem de mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modemin lan portunda sorun var desek, modemden dağıtıcıya nasıl internet gelecek
kabloda sorun var desek dağıtıcıdan bilgisayara nasıl internet gelecek anlayamadım gitti uçları düzgün çakamadım mı acaba yardım edebilecek varsa şimdiden teşekkür ederim

intrusion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
atif kekç
renkleri doğru takmışsın da uçlarını doğru kesememiş olabilirsin, jak pensesi kullandın değilmi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çakmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tamam doğru yapmış, jak pensesiyle sertçe bastırarak 1 2 defa daha dene düzelmezse ya kabloda sıkıntı var ya modeminde

kabloları en başta yanlış taktım aşağıdan evime 24mbit yerine 9mbit internet geliyordu ondan sonra kabloları yanlış taktığımı fark edip doğru renklerde taktım ama modemle, bilgisayar veya dağıtıcı arasında herhangi bir bağlantı olmadı

ama aşağı kata inip dağıtcının lan portuna yeni yaptığım kabloyu taktığımda eve gelip pcye baktığımda modemin arayüzüne girebiliyorum
hatta yandaki modemin bir portundan küçük bir kablo ile herhangi porttan dağıtcının internet girişine kablo taktığımda internete bile erişebiliyorum ama uzun kabloyu gidip aşağıdaki modemden direkt olarak eve çekemiyorum anlayamadım gitti

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,532
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Cat kablo yapmak zor iş. Bakışta oturuyor sanıyorsun fakat o pinler kabloya basmıyor. Bilen birine yaptırmak en iyisi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çakmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu anda Modemden kısa bir kablo ile dağıtıcıya interneti çektim kendi çakmış olduğum cat6 kabloyuda dağıtıcıdan bilgisyara çektim ve bilgisayara internet geliyor jaklarda sıkıntı olsa bilgisayara nasıl internet gelsin ki anlamadım gitti çok ilginç geliyor bana modemden direkt çektiğimde gelmemesi

Top Bottom