Neler Yeni

Cehennem sonsuz mu? (sonsuzsa tanrı kötü bir varlık olmuş olmuyor mu)

helallao

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Helal Lao
Bir çok kaynakta müslümanlıkta cehennemin cennet gibi sonsuz olduğu geçiyor düşününce bu kadar merhametli dediğimiz allah nasıl yarattığı kullarının hayatlarında ne kadar kötü olmuş olurlarsa olsunlar ebediyen sonsuz işkence çekmesini isteyebilir (üstelik acı içinde ölen kulunu tekrar yaratıp öldükçe bunu tekrarlıyor) bu şekilde allahta kulları kadar kötü olmuş olmuyor mu direk cennete alma yok et gitsin ne diye cehennemi yaratıpta kötülüğe kötülükle karşılık veriyorsun müslümanlıkta sonsuz cehennem olduğunu düşünmüyorum özellikle çok çelişkili bir din olduğundan (hadisler kuranla çelişiyor vs.) eğer allah kendini tanıttığı gibi bir tanrıysa (merhametli, iyi vs.) cehennemin sonsuz olmasının imkanı yok (ülkemizin çoğunluğu müslüman olduğundan müslümanlık dininden örnek verdim ama bir çok dindede hristiyanlık vs. cehenneme sonsuz deniliyor)

hazarcoban

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
hazarcoban
Bir çok kaynakta müslümanlıkta cehennemin cennet gibi sonsuz olduğu geçiyor düşününce bu kadar merhametli dediğimiz allah nasıl yarattığı kullarının hayatlarında ne kadar kötü olmuş olurlarsa olsunlar ebediyen sonsuz işkence çekmesini isteyebilir (üstelik acı içinde ölen kulunu tekrar yaratıp öldükçe bunu tekrarlıyor) bu şekilde allahta kulları kadar kötü olmuş olmuyor mu direk cennete alma yok et gitsin ne diye cehennemi yaratıpta kötülüğe kötülükle karşılık veriyorsun müslümanlıkta sonsuz cehennem olduğunu düşünmüyorum özellikle çok çelişkili bir din olduğundan (hadisler kuranla çelişiyor vs.) eğer allah kendini tanıttığı gibi bir tanrıysa (merhametli, iyi vs.) cehennemin sonsuz olmasının imkanı yok (ülkemizin çoğunluğu müslüman olduğundan müslümanlık dininden örnek verdim ama bir çok dindede hristiyanlık vs. cehenneme sonsuz deniliyor)
İster hırsız olsun ister arsız'' SINIRLI DÜNYADA,SINIRSIZ AZABI HAKEDEMEYİZ ''.Hem diri diri insan yakmak ne demektir.Tanrının kötü insandan ne farkı kalır.Madem o kulun özgür iradesiyle kötülük yapıp cehennemde gidicek.O kulunu hiç yaratma niye acı çeksin kötü biri olup.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Oğuzhan Türk
Kişi yaptığı günahların cezasını cehennemde çektikten sonra cennete gidecekleri söyleniyor Kur'an'ın mealini okumadığım için net bir cevap veremicem ayrı bir konuya değinmek isterim Cennetinde sonsuz olması hiç güzel bir şey değil sonsuza kadar aynı şeyleri yaomak ayni ortamda bulunmak sıkıcı olurdu sonsuzluk Allah'a mahsus birşeyse biz nasil cennette sonsuz olarak durabiliyoruz?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Ege Y.
A'râf / 36.ayet
Âyetlerimizi yalanlayan ve büyüklenip onlardan yüz çevirenlere gelince, işte onlar ateşin yoldaşlarıdır ve orada sonsuza dek kalacaklardır.

129366

80+
çok çelişki var ortaçağda insanların ezici çoğunluğu cahil olduğu için sorgulamamışlar artık imkanlar iyileştiği için dine inanan azalıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Buğra Aykaç
Dünya'dan bir örnek vermek istiyorum mesela baya suç kaydı olan bir kişiyi ne yaparsınız tabii ki de müebbet hapis verirsiniz Allah da aynen bunun gibi yapıyor yani adalet budur diyebiliriz. Yani kötü insanların cennete gitmesini mi istiyorsunuz? Diyelim ki Allah herkesi cennete koydu kötü insanları da dahil peki cenneti kötü insanlar mahvedecek orada kötü alışkanlıklar çoğalacak ee ne diyorsunuz buna peki?

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Oğuzhan Türk
İster hırsız olsun ister arsız'' SINIRLI DÜNYADA,SINIRSIZ AZABI HAKEDEMEYİZ ''.Hem diri diri insan yakmak ne demektir.Tanrının kötü insandan ne farkı kalır.Madem o kulun özgür iradesiyle kötülük yapıp cehennemde gidicek.O kulunu hiç yaratma niye acı çeksin kötü biri olup.
Kötü,İyi,bağışlayan vb. kelimeler sadece insana özgü kelimeler bu kelimeleri Allaha yüklememiz Allah'ın da insan özelliğine sahip bir varlık olduğu anlamına geliyor Allah eşsiz ve benzersiz deniliyor.Hadi bunlar Allah'ın özellikleri arasında olmamış olsun ( kötü,iyi vb.) o zaman Allah'ı nasıl tanımlicaz? sadece yaratıcı demek kalıyor geriye...

Fırhorse Sobutmoon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Ad
Kişi yaptığı günahların cezasını cehennemde çektikten sonra cennete gidecekleri söyleniyor Kur'an'ın mealini okumadığım için net bir cevap veremicem ayrı bir konuya değinmek isterim Cennetinde sonsuz olması hiç güzel bir şey değil sonsuza kadar aynı şeyleri yaomak ayni ortamda bulunmak sıkıcı olurdu sonsuzluk Allah'a mahsus birşeyse biz nasil cennette sonsuz olarak durabiliyoruz?
Cennette sıkılmak olacak mı sence xD

The Semih

80+ Gold
Cehennem hep ateşle anlatılır, ama mitolojideki arafta kalma cezası çok daha korkunç geliyo bana. Düşünsene tek başına zifiri karanlıkta sonsuza kadar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Buğra Aykaç
Cennette sıkılmak olmuyorsa Allah bizden sıkılmak üzülmek gibi olumsuz düşünceleri alması manasına geliyor.Biz kuklamıyız?
Bunun nesi kötü anlamadım? İyi o zaman gerçek dünyada sıkılmak sana iyi gelir galiba ya da üzülmek bunların nesi iyi anlatabilir misin?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Ege Y.
Top Bottom