bugraaykac
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 578
Attığım kaynakta var bakmanızı öneririmbozulmadığını nereden biliyorsun
Attığım kaynakta var bakmanızı öneririmbozulmadığını nereden biliyorsun
" düşünmeye ne gerek var? varlar işte" doğru diyorsun tamda öyle ben kendim için yeterince düşündüm birde üstüne başkaları için düşünecek değilim aynen dediğin gibi geçiştiriyorumÇok cahilce konuşuyorsun yazdığın yazının kısacası " düşünmeye ne gerek var? varlar işte" bu düşünceyle hakikat zaten bulunamaz.
Senin attığın kaynak Hristiyanlığı,Atestliği, Agnostikliği bitirdi.Attığım kaynakta var bakmanızı öneririm
batıdaki insanların %80'i dinsiz ama saygıda kusur etmezler" düşünmeye ne gerek var? varlar işte" doğru diyorsun tamda öyle ben kendim için yeterince düşündüm birde üstüne başkaları için düşünecek değilim aynen dediğin gibi geçiştiriyorum
türkiyeliler ile bu tür konularda tartışılmaz saygısızın teki çoğunluğu
Herkes bu konu hakkında düşüncek diye bir şey değil zaten, saygısızlık senin dininin aksini söylemekse bu saygısızlık değildir bunuda belirtim bazı insanlar çok saygısız din bakımından değil her din insanında var böyle kişilikler" düşünmeye ne gerek var? varlar işte" doğru diyorsun tamda öyle ben kendim için yeterince düşündüm birde üstüne başkaları için düşünecek değilim aynen dediğin gibi geçiştiriyorum
İnsanlar Kur'an haricindeki bütün kutsal kitapları tahrif ettiğinden olabilir mi?Senin attığın kaynak Hristiyanlığı,Atestliği, Agnostikliği bitirdi.
Ya kardesim gözünü sevim Googleye kuran yazıyorsunuz ilk cikan sitelere bas bas oku bas bas oku hadi 1300 yıllık olduğunu kabul edelim mantıken 725 yılında bu kitap varmış ve kullanılıyormuş kuranı kerim 632 yılında tamamlandı arada hemen hemen 1 asır var hadi Kur'an'ı Kerim'ide Allah gönderdi onuda kabul ettigimi farz edelim 1 asırda bu kitap değişmicek mi? incil değişti tevrat değişti Zebur değişti ama yüce kitap Kur'an'ı kerim değişmedi neden acaba?
Kardeşim seninle tartışmayı uygun görmüyorum 8.sınıf din dersinde öğrendiklerini bana anlatıyorsunİnsanlar Kur'an haricindeki bütün kutsal kitapları tahrif ettiğinden olabilir mi?
Attığım kaynağa gelecek olursak arkeoloji sitesinden bir kaynak attım peki size sorayım Kur'an-ı Kerim'in bozulduğuna dair bir kaynağınız var mı? Neyse bu kadar sohbet yeter ben şimdi yatacağım yarın devam ederiz.
zaten tartışmaya girmedik sana saygısız da demiyorum henüz seni tanımıyorum veya ikili diyaloglarımız da olmadı ama dediğim gibiHerkes bu konu hakkında düşüncek diye bir şey değil zaten, saygısızlık senin dininin aksini söylemekse bu saygısızlık değildir bunuda belirtim bazı insanlar çok saygısız din bakımından değil her din insanında var böyle kişilikler
kuranın tahrif edilmediğini, bozulmadığını, değiştirilmediğini kanıtla. site falan atma direk yaz.İnsanlar Kur'an haricindeki bütün kutsal kitapları tahrif ettiğinden olabilir mi?
Attığım kaynağa gelecek olursak arkeoloji sitesinden bir kaynak attım peki size sorayım Kur'an-ı Kerim'in bozulduğuna dair bir kaynağınız var mı? Neyse bu kadar sohbet yeter ben şimdi yatacağım yarın devam ederiz.
Müslümanlık dininde farkettiğim şey dindeki çoğu şey birbiriyle çelişiyor allahın bile dedikleriyle kitapta yazanlar çelişiyor sanki bir kitap yazılmış arayada arada bir allahın dedikleri koyulmuş gibi kitabın kimi yerlerinde arap hayatı filan anlatılmaya başlıyor arapları ne yapsın insanlar örneğin kainat neden durmadan büyüyor galaksimizin ötesi bize ne yarar sağlayacak kitapta bu tarz insanlığın ötesinde şeylerden bahsedilmiyor, sanırım insanlığın kesin bir yere varamayacağı konulardan biri dindir duruma öldükten sonra doğmadan önce nereyedeysek oraya gidecekmişiz gibi bakıyorum yani hatırlamadığımız bilmediğimiz bir yerA'râf / 36.ayet
Âyetlerimizi yalanlayan ve büyüklenip onlardan yüz çevirenlere gelince, işte onlar ateşin yoldaşlarıdır ve orada sonsuza dek kalacaklardır.
iyi gelmekle alakalı değil dozajla alakalı örnek vermem gerekirse sana hergun 5mg uyuşturucu madde vereyim biryerden sonra sana doğru düzgün etki etmemeye başlayacaktır çünkü vücudun ve zihnin buna alışır aynı bunun gibi sürekli olan bir durum monotonlaşır ve artık sana eskisi gibi mutluluk vermez arada ağlamadan üzülmeden mutluluğun değerini bilemezsin ki insani insan yapan yaşadığı deneyimlerdir zatenSiz o zaman üzülmeye ya da sıkılmaya devam edebilirsiniz bu size iyi geliyorsa
*Türkler" düşünmeye ne gerek var? varlar işte" doğru diyorsun tamda öyle ben kendim için yeterince düşündüm birde üstüne başkaları için düşünecek değilim aynen dediğin gibi geçiştiriyorum
Ya Reis Bu Din Mevzuları Çok Derin Ve Sonu Yok Çok Kafaya Takmamak LazımBir çok kaynakta müslümanlıkta cehennemin cennet gibi sonsuz olduğu geçiyor düşününce bu kadar merhametli dediğimiz allah nasıl yarattığı kullarının hayatlarında ne kadar kötü olmuş olurlarsa olsunlar ebediyen sonsuz işkence çekmesini isteyebilir (üstelik acı içinde ölen kulunu tekrar yaratıp öldükçe bunu tekrarlıyor) bu şekilde allahta kulları kadar kötü olmuş olmuyor mu direk cennete alma yok et gitsin ne diye cehennemi yaratıpta kötülüğe kötülükle karşılık veriyorsun müslümanlıkta sonsuz cehennem olduğunu düşünmüyorum özellikle çok çelişkili bir din olduğundan (hadisler kuranla çelişiyor vs.) eğer allah kendini tanıttığı gibi bir tanrıysa (merhametli, iyi vs.) cehennemin sonsuz olmasının imkanı yok (ülkemizin çoğunluğu müslüman olduğundan müslümanlık dininden örnek verdim ama bir çok dindede hristiyanlık vs. cehenneme sonsuz deniliyor)
Sonsuz cehenneme hak etmek büyük şeyler ile oluyor anca. Allah kendi irademizi vermiş akıl vermiş zeka vermiş sende sonsuz cehenneme gidecek bişey yapma. Basit bir örnek olarak kendi canına kıymak sonsuz cehennem çünkü Allahın verdiği canı ancak Allah geri alabilir bu can bizim değil sadece emanet. Kendi canına kıyarak Allaha karşı gelmiş oluyorsun tıpki şeytan gibi oda sonsuz cehennemde kalacak. Ayrıca bu cehennem olayıda şeytan yüzünden zaten kendi yanacakken bari diyo yanımda bi kaç kişiyi daha götüriyimBir çok kaynakta müslümanlıkta cehennemin cennet gibi sonsuz olduğu geçiyor düşününce bu kadar merhametli dediğimiz allah nasıl yarattığı kullarının hayatlarında ne kadar kötü olmuş olurlarsa olsunlar ebediyen sonsuz işkence çekmesini isteyebilir (üstelik acı içinde ölen kulunu tekrar yaratıp öldükçe bunu tekrarlıyor) bu şekilde allahta kulları kadar kötü olmuş olmuyor mu direk cennete alma yok et gitsin ne diye cehennemi yaratıpta kötülüğe kötülükle karşılık veriyorsun müslümanlıkta sonsuz cehennem olduğunu düşünmüyorum özellikle çok çelişkili bir din olduğundan (hadisler kuranla çelişiyor vs.) eğer allah kendini tanıttığı gibi bir tanrıysa (merhametli, iyi vs.) cehennemin sonsuz olmasının imkanı yok (ülkemizin çoğunluğu müslüman olduğundan müslümanlık dininden örnek verdim ama bir çok dindede hristiyanlık vs. cehenneme sonsuz deniliyor)