Neler Yeni

Cehennem sonsuz mu? (sonsuzsa tanrı kötü bir varlık olmuş olmuyor mu)

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Çok cahilce konuşuyorsun yazdığın yazının kısacası " düşünmeye ne gerek var? varlar işte" bu düşünceyle hakikat zaten bulunamaz.
" düşünmeye ne gerek var? varlar işte" doğru diyorsun tamda öyle ben kendim için yeterince düşündüm birde üstüne başkaları için düşünecek değilim aynen dediğin gibi geçiştiriyorum
türkiyeliler ile bu tür konularda tartışılmaz saygısızın teki çoğunluğu

Attığım kaynakta var bakmanızı öneririm
Senin attığın kaynak Hristiyanlığı,Atestliği, Agnostikliği bitirdi.
Ya kardesim gözünü sevim Googleye kuran yazıyorsunuz ilk cikan sitelere bas bas oku bas bas oku hadi 1300 yıllık olduğunu kabul edelim mantıken 725 yılında bu kitap varmış ve kullanılıyormuş kuranı kerim 632 yılında tamamlandı arada hemen hemen 1 asır var hadi Kur'an'ı Kerim'ide Allah gönderdi onuda kabul ettigimi farz edelim 1 asırda bu kitap değişmicek mi? incil değişti tevrat değişti Zebur değişti ama yüce kitap Kur'an'ı kerim değişmedi neden acaba?

129366

80+
" düşünmeye ne gerek var? varlar işte" doğru diyorsun tamda öyle ben kendim için yeterince düşündüm birde üstüne başkaları için düşünecek değilim aynen dediğin gibi geçiştiriyorum
batıdaki insanların %80'i dinsiz ama saygıda kusur etmezler

Herkes bu konu hakkında düşüncek diye bir şey değil zaten, saygısızlık senin dininin aksini söylemekse bu saygısızlık değildir bunuda belirtim bazı insanlar çok saygısız din bakımından değil her din insanında var böyle kişilikler

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
571
İsim
Buğra Aykaç
Senin attığın kaynak Hristiyanlığı,Atestliği, Agnostikliği bitirdi.
Ya kardesim gözünü sevim Googleye kuran yazıyorsunuz ilk cikan sitelere bas bas oku bas bas oku hadi 1300 yıllık olduğunu kabul edelim mantıken 725 yılında bu kitap varmış ve kullanılıyormuş kuranı kerim 632 yılında tamamlandı arada hemen hemen 1 asır var hadi Kur'an'ı Kerim'ide Allah gönderdi onuda kabul ettigimi farz edelim 1 asırda bu kitap değişmicek mi? incil değişti tevrat değişti Zebur değişti ama yüce kitap Kur'an'ı kerim değişmedi neden acaba?
İnsanlar Kur'an haricindeki bütün kutsal kitapları tahrif ettiğinden olabilir mi?
Attığım kaynağa gelecek olursak arkeoloji sitesinden bir kaynak attım peki size sorayım Kur'an-ı Kerim'in bozulduğuna dair bir kaynağınız var mı? Neyse bu kadar sohbet yeter ben şimdi yatacağım yarın devam ederiz.

İnsanlar Kur'an haricindeki bütün kutsal kitapları tahrif ettiğinden olabilir mi?
Attığım kaynağa gelecek olursak arkeoloji sitesinden bir kaynak attım peki size sorayım Kur'an-ı Kerim'in bozulduğuna dair bir kaynağınız var mı? Neyse bu kadar sohbet yeter ben şimdi yatacağım yarın devam ederiz.
Kardeşim seninle tartışmayı uygun görmüyorum 8.sınıf din dersinde öğrendiklerini bana anlatıyorsun

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Herkes bu konu hakkında düşüncek diye bir şey değil zaten, saygısızlık senin dininin aksini söylemekse bu saygısızlık değildir bunuda belirtim bazı insanlar çok saygısız din bakımından değil her din insanında var böyle kişilikler
zaten tartışmaya girmedik sana saygısız da demiyorum henüz seni tanımıyorum veya ikili diyaloglarımız da olmadı ama dediğim gibi
neyse sen nasıl düşünüyorsan

129366

80+
kuranın tahrif edilmediğini, bozulmadığını, değiştirilmediğini kanıtla. site falan atma direk yaz.

helallao

80+
A'râf / 36.ayet
Âyetlerimizi yalanlayan ve büyüklenip onlardan yüz çevirenlere gelince, işte onlar ateşin yoldaşlarıdır ve orada sonsuza dek kalacaklardır.
Müslümanlık dininde farkettiğim şey dindeki çoğu şey birbiriyle çelişiyor allahın bile dedikleriyle kitapta yazanlar çelişiyor sanki bir kitap yazılmış arayada arada bir allahın dedikleri koyulmuş gibi kitabın kimi yerlerinde arap hayatı filan anlatılmaya başlıyor arapları ne yapsın insanlar örneğin kainat neden durmadan büyüyor galaksimizin ötesi bize ne yarar sağlayacak kitapta bu tarz insanlığın ötesinde şeylerden bahsedilmiyor, sanırım insanlığın kesin bir yere varamayacağı konulardan biri dindir duruma öldükten sonra doğmadan önce nereyedeysek oraya gidecekmişiz gibi bakıyorum yani hatırlamadığımız bilmediğimiz bir yer

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Göktuğ Demircan
Siz o zaman üzülmeye ya da sıkılmaya devam edebilirsiniz bu size iyi geliyorsa
iyi gelmekle alakalı değil dozajla alakalı örnek vermem gerekirse sana hergun 5mg uyuşturucu madde vereyim biryerden sonra sana doğru düzgün etki etmemeye başlayacaktır çünkü vücudun ve zihnin buna alışır aynı bunun gibi sürekli olan bir durum monotonlaşır ve artık sana eskisi gibi mutluluk vermez arada ağlamadan üzülmeden mutluluğun değerini bilemezsin ki insani insan yapan yaşadığı deneyimlerdir zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

*Türkler

MufasaBoss

80+ Bronze
Bir çok kaynakta müslümanlıkta cehennemin cennet gibi sonsuz olduğu geçiyor düşününce bu kadar merhametli dediğimiz allah nasıl yarattığı kullarının hayatlarında ne kadar kötü olmuş olurlarsa olsunlar ebediyen sonsuz işkence çekmesini isteyebilir (üstelik acı içinde ölen kulunu tekrar yaratıp öldükçe bunu tekrarlıyor) bu şekilde allahta kulları kadar kötü olmuş olmuyor mu direk cennete alma yok et gitsin ne diye cehennemi yaratıpta kötülüğe kötülükle karşılık veriyorsun müslümanlıkta sonsuz cehennem olduğunu düşünmüyorum özellikle çok çelişkili bir din olduğundan (hadisler kuranla çelişiyor vs.) eğer allah kendini tanıttığı gibi bir tanrıysa (merhametli, iyi vs.) cehennemin sonsuz olmasının imkanı yok (ülkemizin çoğunluğu müslüman olduğundan müslümanlık dininden örnek verdim ama bir çok dindede hristiyanlık vs. cehenneme sonsuz deniliyor)
Ya Reis Bu Din Mevzuları Çok Derin Ve Sonu Yok Çok Kafaya Takmamak Lazım

KSF Eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Abdullah Eren Altunışık
Instagram
ksferen
Discord
KSF Eren#5807
Bir çok kaynakta müslümanlıkta cehennemin cennet gibi sonsuz olduğu geçiyor düşününce bu kadar merhametli dediğimiz allah nasıl yarattığı kullarının hayatlarında ne kadar kötü olmuş olurlarsa olsunlar ebediyen sonsuz işkence çekmesini isteyebilir (üstelik acı içinde ölen kulunu tekrar yaratıp öldükçe bunu tekrarlıyor) bu şekilde allahta kulları kadar kötü olmuş olmuyor mu direk cennete alma yok et gitsin ne diye cehennemi yaratıpta kötülüğe kötülükle karşılık veriyorsun müslümanlıkta sonsuz cehennem olduğunu düşünmüyorum özellikle çok çelişkili bir din olduğundan (hadisler kuranla çelişiyor vs.) eğer allah kendini tanıttığı gibi bir tanrıysa (merhametli, iyi vs.) cehennemin sonsuz olmasının imkanı yok (ülkemizin çoğunluğu müslüman olduğundan müslümanlık dininden örnek verdim ama bir çok dindede hristiyanlık vs. cehenneme sonsuz deniliyor)
Sonsuz cehenneme hak etmek büyük şeyler ile oluyor anca. Allah kendi irademizi vermiş akıl vermiş zeka vermiş sende sonsuz cehenneme gidecek bişey yapma. Basit bir örnek olarak kendi canına kıymak sonsuz cehennem çünkü Allahın verdiği canı ancak Allah geri alabilir bu can bizim değil sadece emanet. Kendi canına kıyarak Allaha karşı gelmiş oluyorsun tıpki şeytan gibi oda sonsuz cehennemde kalacak. Ayrıca bu cehennem olayıda şeytan yüzünden zaten kendi yanacakken bari diyo yanımda bi kaç kişiyi daha götüriyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,434
Üyeler
172,670
Son üye
Sylon0
Top Bottom