Celal Şengör'ün Olduğu Video (Kur'an ile ilgili)

HasanBG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
859
arkadaşlar celal şengör bu video da adama bir şey diyor ve adam cevap veremiyor da acaba bu sorunun bir cevabı var mı yoksa celal şengör haklı mı (Videonun tamamını izlerseniz iyi olur)

Dağlar zaten depremlerle oluşur. Depremlerle oluşan bir şey nasıl depremleri önlesin?
Bir de enbiya suresinde arza dağlar bıraktık, yerleştirdik diyor. Dağlar yerleştirilmiş de değil bırakılmış da değil. dağlar milyonlarca yılda yavaş yavaş, levhaların birbirine binmesi sonucu oluşur, başka yöne hareketleriyle yavaş yavaş kaybolur. ya da magmanın yeryüzüne çıkmasıyla. Kuranın düz dünyayı savunduğunu, evrimi yok saydığını anlatmıyorum bile.

arkadaşlar celal şengör bu video da adama bir şey diyor ve adam cevap veremiyor da acaba bu sorunun bir cevabı var mı yoksa celal şengör haklı mı (Videonun tamamını izlerseniz iyi olur)
Kur’an’da “zelzele olmasın diye dağları yarattık” mealinde bir âyet yok. Böyle bir tercüme gördüyseniz yanlıştır. Nahl:16/15, Enbiya: 21/31, Lokman 31/10 âyetleri “yerkürede dengeyi sağlamak için” mealindedir.

Bir de, “Biz, yeryüzünü bir döşek kılmadık mı? Dağları da birer kazık?” (Nebe Suresi: 6-7) âyetlerinde olduğu gibi “dağların kazık mahiyetinde olduğunu bildiren âyetler vardır.

Peki, bilim ne diyor?

“Kıtalardaki dağlar ve okyanuslardaki dağlar arasındaki temel fark materyalindedir. Fakat her ikisinde de dağları destekleyen kökler vardır. Kıtalardaki dağlarda, hafif ve yoğunluğu az madde yerin içine doğru kök olarak uzanır. Okyanuslardaki dağlarda da, dağı kök gibi destekleyen hafif madde vardır. Köklerin fonksiyonu, Arşimed kanununa göre dağları desteklemek içindir. Dağların yerkabuğunun genel dengesini sağlamadaki etkisi izoztesi (isostasi) diye tanımlanır.”

“Webster’s New Twentieth Century Dictionary’de (Webster’ın yeni 20. yüzyıl sözlüğü) bu terim şöyle açıklanır: “Jeoloji’de dağların Dünya yüzeyinin altında oluşturdukları yerçekimsel kuvvet sayesinde yerkabuğunun genel dengesinin sağlanması.” Ayrıca Amerikan Bilim Akademisi eski Başkanı Frank Press’in, dünya çapında pek çok üniversitede ders kitabı olarak okutulan Earth (Dünya) adlı kitabında, dağların kazık şeklinde oldukları ve yeryüzüne derinlemesine gömülü oldukları ifade edilmektedir.”

Dağlar zaten depremlerle oluşur. Depremlerle oluşan bir şey nasıl depremleri önlesin?
Bir de enbiya suresinde arza dağlar bıraktık, yerleştirdik diyor. Dağlar yerleştirilmiş de değil bırakılmış da değil. dağlar milyonlarca yılda yavaş yavaş, levhaların birbirine binmesi sonucu oluşur, başka yöne hareketleriyle yavaş yavaş kaybolur. ya da magmanın yeryüzüne çıkmasıyla. Kuranın düz dünyayı savunduğunu, evrimi yok saydığını anlatmıyorum bile.
@keremcnsz24 'ün başka bir konuda sana cevap vermesine rağmen aynı şeyi söylüyorsun. Aklından şüphe etmeye başladım artık.

@keremcnsz24 'ün başka bir konuda sana cevap vermesine rağmen aynı şeyi söylüyorsun. Aklından şüphe etmeye başladım artık.
Hocam sizce celal şengör haklı mı değil mi? Bazıları ise bir kısım da haklı lakin adam çarptırmış diyor yani müslümanlıktan çıkmak için bir sebep değil diyor

cevabı hatırlamıyorum büyük ihtimalle saçma olduğundan dolayı okumaya gerek bile duymadım. Bu denli emin konuşabildiğine göre kesin bir cevabın var. Sen anlat da bilgilenelim bekliyorum canim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Tre-x @Dave Mustaine Büyük ihtimalle türkiyenin en dindar en kötü bir şehrinde belki de köyünde yaşıyorsunuz veya aileniz öyle. Bilimle uzaktan yakından alakanız yok hele ki sorgulama yeteneğiniz 0. bana kuranı savunduğunuzdan da anlaşılıyor. Kısacası araştırma yapın kitap okuyun. her ne kadar gerçekleşmeyecek olsa da tek önerim bu. Bu da sizi değil ülkenin statüsünü düşündüğümden

Son düzenleme:
Hocam sizce celal şengör haklı mı değil mi? Bazıları ise bir kısım da haklı lakin adam çarptırmış diyor yani müslümanlıktan çıkmak için bir sebep değil diyor
Burada Celal Şengör haklı da olsa Müslümanlıktan çıkmak için bir sebep değil tabii ki. 1 tane ters bir olay oldu diye din degistirilmez. Eğer bunun gibi bir sürü çıkmaz durum varsa o zaman belki insan şüpheyle yaklaşır ama bir tane olay yüzünden macera aramaya gerek yok.

herkesin düşüncesi kendine ama ben şunu söylemek isterim.
eğer ki inanıyorsanız bence bu kadar kurcalamamalısınız çünki insan aklı herşeyi kaldırmıyor buda bizi allah korusun küfüre götürüyor.
bu ayette geçen zelzele nasıl birşeydir?, acaba bizim bu güne kadar gördüğümüz deprem, sel,çığ mıdır? , yoksa değil midir?
Kim bilebilir ki

Aklından şüphe etmeye başladım artık.
Şüphende haklısın. Çünkü arkadaş eski bir İslami konuma öyle bir cevap vermişti ki böyle ağzım açık şekilde okudum.
(Bu değil başkası) Adam diyor ki aşağıdaki ayete bakarak:
Güneş uzayda. Nasıl balçığa batsın? İslam bitmiştir. Bunu söyleyen öyle velet de değil.
Kehf (86﴿
Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar (gibi) buldu. Orada bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz, “Ey Zülkarneyn! Onları ya cezalandıracak veya haklarında iyi davranma yolunu seçeceksin” dedik.

Burada Celal Şengör haklı da olsa Müslümanlıktan çıkmak için bir sebep değil tabii ki. 1 tane ters bir olay oldu diye din degistirilmez. Eğer bunun gibi bir sürü çıkmaz durum varsa o zaman belki insan şüpheyle yaklaşır ama bir tane olay yüzünden macera aramaya gerek yok.
Bir tane bile hata bulduysan o dinden çıkarsın. Sonuçta o tanrı diyor ki böyle. Tanrı hata yapamaz.

hele ki sorgulama yeteneğiniz 0.
okumaya gerek bile duymadım.
Bu ikisi aynı kişinin mesajı evet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,725
Üyeler
175,100
Son üye