Neler Yeni

Cemaat yurdunda kalınır mı?

Cemaat yurdunda kalınır mı?

• Oy kullanan toplam üye
    29

Max imre

80+ Bronze
Okul Sakarya'da babam bana demişti seni cemaat yurduna verelim hem orası ucuz bana sadece namaza çağırılar dedi babam pek aldırış etmedim. Devlet yurduna gidersen orada alkol, esrar, uyuşturucu var göndermem dedi bende oraya gideyim dedim umursamadı. O zaman uzaktan eğitim vardı. Şimdi yüz yüze olacağa benziyor. Servis mi tutsak dedim pek yanaşmadı. Servis tutulsa gidiş 1,5 saat falan. Cemaat yurdunda kalmam. Ülkeye musallat olan şu Fetö belasından sonra cemaatlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Adam beni dinlemiyor ille cemaat yurduna verecek dindar adam olduğu için cemaatlere fazla iyi niyetli yaklaşıyor. Reşit yaşın üstündeyim gitmem diyorum yok diyor :(.

Son düzenleme:

Keptın

80+ Silver
Niye uzak bir okul seçtinki

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Gitme.
Gideceksen de hocalardan uzak dur.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
Cemaat yurdunun da bazı kuralları oluyor bildiğim kadarıyla. Okul harici ekstra dersler veriliyor dini olarak. Namaz zaten %100 her vakit gitmen gerekiyor iyi bir şey aslında ama nefise zor geliyor işte. Arkadaşlarımdan üni zamanında gidenler vardı oradan biliyorum.

SlimShady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Faruk Tahta
Okul Sakarya'da babam bana demişti seni cemaat yurduna verelim hem orası ucuz bana sadece namaza çağırılar dedi babam pek aldırış etmedim. Devlet yurduna gidersen orada alkol esrar var göndermem dedi bende oraya gideyim dedim umursamadı. O zaman uzaktan eğitim vardı. Şimdi yüz yüze olacağa benziyor. Servis mi tutsak dedim pek yanaşmadı. Servis tutulsa gidiş 1,5 saat falan. Cemaat yurdunda kalmam. Ülkeye musallat olan şu Fetö belasından sonra cemaatlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Adam beni dinlemiyor ille cemaat yurduna verecek dindar adam olduğu için cemaatlere fazla iyi niyetli yaklaşıyor. Reşit yaşın üstündeyim gitmem diyorum yok diyor :(.
Hayatının hatası olur sakın gitme

Max imre

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cemaat yurdunun da bazı kuralları oluyor bildiğim kadarıyla. Okul harici ekstra dersler veriliyor dini olarak. Namaz zaten %100 her vakit gitmen gerekiyor iyi bir şey aslında ama nefise zor geliyor işte. Arkadaşlarımdan üni zamanında gidenler vardı oradan biliyorum.
Okul dersleri+ Cemaat yurdundaki extra dersler beni bozar. Mesela bir gün okulda sınav var diyelim o günde extra derse çağırdılar gitmeme izin vermeseler ne olacak :(.

Max imre

80+ Bronze
Babanız 'devlet yurdunda alkol içiyorlar' iddiasına inanıp, Cemaat yurtlarında çocuklara ne yapıldığına mı inanmıyor?
Malesef :(. Sadece kendisinin bildi bileli fetö yurtları kötüymüş zamanında. Dindar olduğundan dolayı fazla iyi niyetli yaklaşıyor cemaat yurtlarına.

DaffyGraphic

80+ Silver
Okul Sakarya'da babam bana demişti seni cemaat yurduna verelim hem orası ucuz bana sadece namaza çağırılar dedi babam pek aldırış etmedim. Devlet yurduna gidersen orada alkol esrar var göndermem dedi bende oraya gideyim dedim umursamadı. O zaman uzaktan eğitim vardı. Şimdi yüz yüze olacağa benziyor. Servis mi tutsak dedim pek yanaşmadı. Servis tutulsa gidiş 1,5 saat falan. Cemaat yurdunda kalmam. Ülkeye musallat olan şu Fetö belasından sonra cemaatlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Adam beni dinlemiyor ille cemaat yurduna verecek dindar adam olduğu için cemaatlere fazla iyi niyetli yaklaşıyor. Reşit yaşın üstündeyim gitmem diyorum yok diyor :(.
Kalınmaz

Top Bottom