Cevap gelmiyor, silin konuyu.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

EZEL495

80+
Reaksiyon skoru
3
Uygun Olmayan Konu Başlığı
Merhaba, ben 16 yaşındayım ve 2 sene sonra YKS'ye gireceğim için sınava hazırlık sürecindeyim. Okul derslerinde gayet başarılı ve sevilen bir öğrenciyim. 2-3 aydır üniversite sınavına çalışmaya başladım ve azimle ilerliyordum ama son yaşanan olaylardan sonra çalışasım gelmiyor. Küçüklükten beri hayalim hep bir PlayStation veya iyi bir PC almaktı fakat ailem hiçbir zaman bundan yana olmadı fakat abim 8 yıl önce (o zaman PS5 yoktu diye) işe girince PS4 alma sözü vermişti. Bu söz ilerleyen yıllarda PS5 oldu ve yakın zamanda işe girecek. İşe gireceği zaman da bana bir PS5 almayı düşünüyordu fakat ailemin kulağına bu gittiğinde hepsi karşı çıkıyor bana almasını asla istemiyorlar. Aldırmayacaklar gibi görünüyor. (sınav harici de hiçbir zaman alınmayacak olarak görüyorlar.)

Bu durum benim çalışma sürecimi çok etkiliyor çünkü en azından bu hayalimin gerçekleşmesini istiyordum. Ders çalışmama zarar vermeden fırsat buldukça oyun oynamak istemiştim. Kendim işe girince almak istesem daha 2 yıl lise, 4 yıl üniversite, atanma süreci falan çok yıl var. Bu kadar bekledikten sonra yaş büyüdüğü için oyunlardan keyif alacak mıyım onu bile bilmiyorum. Zaten işten sonra yorgun olduğun için oyun bile oynayamıyorsun bu yüzden bu heveslerimi kendim gerçekleştirene kadar beklemek istemiyorum. Kendimi sınava çalışmaya artık motive bile edemiyorum. Görüşlerinizi almak isterim.

umutsuzluğa kapılmışsın suan bende öyleyim ama buna fazla takılmaman lazım. üniversite iyi bir hayat için tercih edilebilecek bir yol bunun gibi bir sürü yol var ben bu yolda yürümek istiyorum son zamanlarda yaşanan olaylar böyle bir ülke için çok normal ama bunun iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumak isteyen birini etkilememesi gerekiyor üniversiteyi bitirince hemen çok rahat bir işte çalışmak istiyoruz ama böyle değil dediğim gibi üniversite bir yol ve iş içinde çabalamak gerekiyor. ps meselesine gelirsek bir şeye heveslenip bunun gerçekleşmemesi çok kötü ama ona yapacak birşeyin yok ufak ufak yazın çalışarak harçlığını biriktirerek altın şeklinde bir süre sonra kendin alman gerek yani hem nimetsiz olur hem hevesin kursağında kalmaz en rahatıda budur. senin yaşlarındayken benimde böyle hayal kırıklıklarım oldu ama bir şekilde kendi bacağından asılman gerek. ders çalışmaya devam et iradesi sağlam birini hiçbir şey bozamaz daha çok gençsin elbet hedeflerine ulaşırsın karamsarlığa kapılma

Dostum zaten sınav senen bile değil, kendin 1 yazının 2-3 ayını çalışmaya ayırıp kendin al derim.

dostum yks ye yavaştan başla 11.sınıfın sonunda sık şuan sıkmanın bir mantığı yok

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,612
Üyeler
183,145
Son üye
finbye10