Neler Yeni

Rehber Cherry MX Red Switch nedir? Alınır mı?

Sıradaki rehber hangi switch hakkında olsun?

• Kailh BOX White Switch

Oylar: 8 34.8%
  • Outemu Red Switch

Oylar: 8 34.8%
  • Gateron Blue Switch

Oylar: 7 30.4%

• Oy kullanan toplam üye
    23

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Eline sağlık

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
İnşallah sonum böyle olmaz :D Ben de Outemu Blue Switch'li klavye sipariş ettim.
Oley be sonum böyle olmadı. Ama çınlama değil de yay sesi var gibi. Mousepad üzerinde kullanınca geçiyor ama o zaman da mouseu kullanamıyorum adam gibi.

Bir de mekanik bir yay sesi daha var.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Eline sağlık güzel konu.

Bu switchi kullanan klavyelerin de linkini koysan daha da güzelleşebilirdi.
Klavyenin ismini yazıp yanına specs yazıp Google amcaya yazmak zor olmamalı :D

En azından ses testinde bu switchi kullanan bir klavyer gördük.

Fantastiktürk

80+ Bronze
100 milyon tıklamaya kadar ulaşan tıklama ömrüne sahip. Tabii sözde.

Tek farkı üstteki model 100 milyon, bu model ise 50 milyon tıklamaya kadar dayanıklı. Tabii sözde.
İnternetten buldum bu konuyu, benim gibi bakanlar olacaktır elbet. Üzerinden uzun zaman geçmiş ama rehberdeki yanlış bilgiyi düzelteyim.

Birisi 50 milyon diğeri 100 milyon değil. İkisi de 50 milyon tıklama ömrüne sahip. Senin 100 milyon diye bahsettiklerin 2020'den sonra üretilmiş olan HyperGlide switchler:

Bundan önce üretilenler ise 50 milyon ömre sahip. Cherry switch'lerin 3 versiyonu bulunur: 1) Vintage 2) Retooled ve 3) Hyperglide. Vintage olan switchler çok eski tarihlerde yapılmış ve uzun süre kullanılmış switchler. Retooled olanlar ise Cherry'nin yeni fabrikalarında (2017 idi galiba) üretilen switchler.

Hyperglide'ın bir diğer özelliği ise eski switchlere göre daha "smooth" yani düz, pürüzsüz olması. Türkiye'de yaygın değil ama Çin'li bir sürü switch üreticisi var. Ve cherry'den hissiyat anlamında çok daha iyiler. Cherry bu hyperglide'lar ile o hissiyat trendini yakalamaya çalıştı ama olmadı. Yine de piyasadaki en uzun ömürlü olma tahtını koruyor.

Ayrıca attığın iki switch arasındaki fark şu: RGB olan versiyon aydınlatmalı klavyelerde, siyah olan aydınlatmasız klavyelerde (Bknz: Durgod Taurus K310/320) kullanılıyor. Siz sormadan söyleyeyim, klavye hobisi işinde pek çok aydınlatmasız custom tarz klavyeler bulunuyor.
Cherry kalite ama cok para
Gateron yaparsan çok güzel olur bi dahakine.

Onu oylar belirler artık.

Aynen ya çeri.olmak.para.çok
Uzun ömürlülük açısından diyorsanız, katı bir testten geçip toleransı en düşük olan ve uzun süre hissiyatını koruyan anahtarlardan biri. Yani evet kalitelisi. Ama switchler açısından geldiğimiz noktada bu kadar uzun ömürlü olmasının pek bir anlamı yok zira switchler eskimeden klavyeler değişiliyor. Şu anda cherry'den pahalı bir sürü çinli switch bulunuyor. Hissiyat açısından çok daha güzelleri var. Maalesef çok pahalı olduğundan Türkiye'de yaygın değiller.

Top Bottom