A320, B450, X570, B550Chipset tam olarak ne oluyor ?
A320 de bile oluyor .A320, B450, X570, B550
H310, Z170, Z390, Z490, B365 bunlar çipset oluyor. Genelde SSD falan burayla ilgili olur. RAİD ile uğraşmıyorsan oyuncuysan senin için çok önemi yok.
İntel kanadında Z serisi hariç Overclock olmuyor. Sadece Z oluyor.
AMD ise A320 hariç hepsi Overclock OLUYOR.
A320, B450, X570, B550
H310, Z170, Z390, Z490, B365 bunlar çipset oluyor. Genelde SSD falan burayla ilgili olur. RAİD ile uğraşmıyorsan oyuncuysan senin için çok önemi yok.
A320, B450, X570, B550
B450 anakart oluyor değil mi ? B450 anakartlı bir sistem toplarsam eğer sürücüleri İnternette chipset yazarak mı bulucam yoksa anakartın modelini yazarak mı ? donanım arşivinin PC aldıktan sonra yapılması gerekenler videosunda driverler ksımında gördüm chipseti o yüzden böyle soruyorum. Bide overclock ne oluyor ?
Ben yeni öğreniyorum ama bildiğimi söyleyeyim
Chip set = Yonga seti
Yonga seti de işlemci ile anakart arasındaki soket uyumudur
Mesaj otomatik birleştirildi:
Doğru hatırlıyorumdur umarım
Daha o kadarını öğrenmedim yeni başladım dahasadece driverla bi alakası var mı ? varsa ne alakası var onu merak ettim.
Belli başlı üretici yaramazlığı ileRyzen master ile A320 de OC olurmu la ?
Parçaların iletişimini driverlar (sürücüler) sağlarşu videoda gördüm chipset olayını. Driverler kısmında gördüm o yüzden merak ediyorum. yani driverla ne alakası var onu anlamadım
teşekkürler
Evet doğru hatırlıyosun internette de böyle yazıyor. Sadece driverla bi alakası var mı ? varsa ne alakası var onu merak ettim.
Bildiğim kadarıyla anakart üzerindeki ufak mikro işlemci. Yani bir tür işlemci. Anakartı yönetiyor.Chipset tam olarak ne oluyor ?
Olmuyor. Anca işlemciyi boost hızına sabitlersin.A320 de bile oluyor .