Neler Yeni

Öneri Chopper süren var mı?

Artarof

80+ Bronze
Merhabalar,

Başlangıç motoru olarak scooter ile başlayacağım, tercihim büyük ihtimalle pcx ya da nmax olacaktır.
Bu alışma sürecinden sonra chopper kullanmayı düşünüyorum ama scooterdan sonra direkt geçebilir miyim?
Bir de ne kadar süre alışma süreci gereklidir? Sizlerin bu süreci ne kadar sürede yaptığını ve deneyimini merak ediyorum.
Chopper olarak aklımda
HARLEY DAVIDSON IRON 883 var ama onu scooterdan hemen sonra almayı istemiyorum.

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Otomatik ve manuel vites farklı. Ben önermem. Bende de iron 883 vardı mükemmel motor ama öncesinde çok fazla manuel vites motor sürmüşlüğüm var

Mr.White

80+ Bronze
Biraz arabayla trafik tecrüben varsa bence direkt vitesli 200-250lik bir motor al benim hiç motosiklet deneyimim yoktu rs200 aldım 1 aydır kullanıyorum bisiklet gibi geliyor çok yavaş hemen değiştirmeyeceksen scooter almanı tavsiye etmiyorum.

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Biraz arabayla trafik tecrüben varsa bence direkt vitesli 200-250lik bir motor al benim hiç motosiklet deneyimim yoktu rs200 aldım 1 aydır kullanıyorum bisiklet gibi geliyor çok yavaş hemen değiştirmeyeceksen scooter almanı tavsiye etmiyorum.
rs200le chopper farklı. Aynı rs200le r25 gibi.

Artarof

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Otomatik ve manuel vites farklı. Ben önermem. Bende de iron 883 vardı mükemmel motor ama öncesinde çok fazla manuel vites motor sürmüşlüğüm var
scooterdan sonra chopper kullanmadan araya vitesli motor süreci ekleyip ondan sonra geçmemi önerir misiniz?
Araba ile hiç tecrübem yok maalesef.

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Iron 883 büyük bir motor, hem motor olarak hem boyut olarak. Benim arkadaşlarım r25i bile hemen sürmedi. İlk scooter yerine r125 cbr125 vs öneririm sonra r25le iyice alışabilirsin. En başta tavsiyem ekipmanlarını en üst düzey güvenlikli şekilde alman. Gidip kaskı ls2 alma yani

Artarof

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Iron 883 büyük bir motor, hem motor olarak hem boyut olarak. Benim arkadaşlarım r25i bile hemen sürmedi. İlk scooter yerine r125 cbr125 vs öneririm sonra r25le iyice alışabilirsin. En başta tavsiyem ekipmanlarını en üst düzey güvenlikli şekilde alman. Gidip kaskı ls2 alma yani
hiç deneyimim olmadan vitesli kullanabilir miyim?
Bu arada ekipman alabileceğim en iyisini alacağım, gerekirse motorun bütçesinden kısacağım :D

Mr.White

80+ Bronze

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Bu arada ekipman alabileceğim en iyisini alacağım, gerekirse motorun bütçesinden kısacağım :D
En iyisini alma mesela caberg duke 2 var yunuslarında kullandığı testlerden 5 yıldız almış ama baya uygun muadillerine göre bunun gibi düşünebilirsin.

Diğerleri içinse şunu diyebilirim önemli olan ne kadar koruduğu. Buna göre seçimini yap ve çok fazla araştır.

Vitesli motorları başlangıçta kullanabilirsin zaten vitesli motorla ehliyeti alıyorsun devamında yavaş yavaş öğrenirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Farketmez ki sonuçta iki teker aklım olsa 400lükle başlardım çünkü belli bir süre sonra yavaş geliyor :D
Madem fark etmez r6 alsaydın en başta :) ya da r1 :) Sonuçta 2 teker.

Mr.White

80+ Bronze
Hocam trafik tecrüben yok o yüzden bir şey söyleyemiyorum ben kursa girdim 4-5 ders aldım sınava başladım adamla konuştum senin kesin motorun vardır dedi iki tur attırdı verdi tamam sen geç dedi öyle zor bir şey değil (bence) kursta zaten dengen varsa halledersin sonrasında tamamen tecrübe,

ekipman konusuna gelirsek bence de güzel bir bütçe ayır Agv K5 s - Dainese avro d4 aldım ileriye dönük

En iyisini alma mesela caberg duke 2 var yunuslarında kullandığı testlerden 5 yıldız almış ama baya uygun muadillerine göre bunun gibi düşünebilirsin.

Diğerleri içinse şunu diyebilirim önemli olan ne kadar koruduğu. Buna göre seçimini yap ve çok fazla araştır.

Vitesli motorları başlangıçta kullanabilirsin zaten vitesli motorla ehliyeti alıyorsun devamında yavaş yavaş öğrenirsin.

Maalesef şuan bütçem yok a2 ehliyetim var 1.5 yıl sonra alabiliyorum a'yı o yüzden 400lük dedim, bundan sonra zaten büyük ihtimalle 650r veya r6 alacağım.

playersk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Emre Selvi
Hocam trafik tecrüben yok o yüzden bir şey söyleyemiyorum ben kursa girdim 4-5 ders aldım sınava başladım adamla konuştum senin kesin motorun vardır dedi iki tur attırdı verdi tamam sen geç dedi öyle zor bir şey değil (bence) kursta zaten dengen varsa halledersin sonrasında tamamen tecrübe,

ekipman konusuna gelirsek bence de güzel bir bütçe ayır Agv K5 s - Dainese avro d4 aldım ileriye dönük

Maalesef şuan bütçem yok a2 ehliyetim var 1.5 yıl sonra alabiliyorum a'yı o yüzden 400lük dedim, bundan sonra zaten büyük ihtimalle 650r veya r6 alacağım.
Sonuçta RS200 le başladın kardeşim. Yaşın daha da ufakmış. Direk r6 alabiliyordun alsaydın madem anlardın ne demek istediğimi. Öyle hızlı motoru sürmek senin sandığın gibi kolay değil. İki teker diye de basitleştirme

Artarof

80+ Bronze
Farketmez ki sonuçta iki teker aklım olsa 400lükle başlardım çünkü belli bir süre sonra yavaş geliyor :D
Ben keyifçiyim hız aramam

Bende bu şekilde düşünüyorum, zaten en iyisi en pahalısıdır kafasında almayı planlamamıştım.

Yani motor zaten ne kadar zor olacak, sanki uçak mı süreceğim alışırım.

Mr.White

80+ Bronze
Sonuçta RS200 le başladın kardeşim. Yaşın daha da ufakmış. Direk r6 alabiliyordun alsaydın madem anlardın ne demek istediğimi. Öyle hızlı motoru sürmek senin sandığın gibi kolay değil. İki teker diye de basitleştirme
Sanırım yazdığım cevabı okumadınız. "Maalesef şuan bütçem yok a2 ehliyetim var 1.5 yıl sonra alabiliyorum a'yı o yüzden 400lük dedim, bundan sonra zaten büyük ihtimalle 650r veya r6 alacağım." Alabilsem zaten 600lük alırdım dedim. Mantıken yasal olarak a2 ehliyeti ile r6 kullanamıyorsun Kw değerine bakıldığından ötürü. Bana da herkes scooter ile başla dedi 200lüğü süremezsin çok dediler fakat 200-250'lik makineler sanıldığının aksine o kadar da tehlikeli ve süratli değil demek istiyorum burda sidik yarışına girmiyoruz, ayrıca yazdığım cümlede zaten TRAFİK TECRÜBEN varsa diye belirttim 600lük alıp bas git demedim :)

Ben keyifçiyim hız aramam

Bende bu şekilde düşünüyorum, zaten en iyisi en pahalısıdır kafasında almayı planlamamıştım.

Yani motor zaten ne kadar zor olacak, sanki uçak mı süreceğim alışırım.
Hocam hız aramıyorsanız ve chopper istiyorsanız kuba superlight 125 veya kuba superlight 200 bakabilirsiniz, bence 50lik scooter ile eziyet çekmeye gerek yok.

Top Bottom