Çift Ekran Kartlı Studio/Render Sistemi

7950x Render ve çoklu çekirdek performansında 7950x3d'den daha iyi ve daha ucuz. Oyun oynamayacaksanız amacınız daha yüksek FPS almak değilse 7950X daha iyi.

Bu haliyle 202 000 tutuyor. İmkanınız varsa hiç bir parçayı kısmayın derim. Yoksa Anakarttan 4-5'bin kısılabilir ama 2. pci-e slotu shield yani zırhlı bir E-ATX anakart almanız en mantıklısı olur ve daha uyguna ben bulamadım. Yoksa 2 rtx 4090 pci-e slotlarına zarar verebilir anakarta sığması zor olabilir.

Kasa da aynı şekilde büyük ve havadar olması avantaj. Çoğu kasaya da 2 tane 4090 sığmaz zaten.

SSD ve Ram'lerden 2 tane almanız gerekir. Tek 4 TB SSD almak fazladan 2-4bin ekler. RAM'de kit halinde 128GB yok gibi bir şey. Olanlar da fahiş fiyat.

Attığım soğutucu alabileceğin piyasadaki en iyi soğutucu. Onu değiştirme intel alırsan.

Power supply da aynı şekilde en kalitelilerden biri. Ondan da kısmazsanız iyi olur.

Bana göre tek kısılabilecek parça anakart düşürmek ve işlemciyi ryzen 7950X'e çevirmek. Öyle yapınca 192'bin civarına düşer.

Bir de ekran kartını daha ucuza GÜVENİLİR bir satıcıdan bulabilirseniz tabii.

galax konusunda düşüncelerin neler?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1696421547260.png

bir de kasa lian li lakin örnek olarak asus üstteki asus tuf un kablolaması için ayrı bir boşluk atanmış. Kablolama konusunda lian li nasıldır?

Ekler

• 1696421540275.png
    1696421540275.png
    76.5 KB · Hit: 18
galax konusunda düşüncelerin neler?

Alıntıyı görüntüle

bir de kasa lian li lakin örnek olarak asus üstteki asus tuf un kablolaması için ayrı bir boşluk atanmış. Kablolama konusunda lian li nasıldır?
:D Lancool 3 alabileceğin piyasadaki en iyi kasalardan birisi. Bu tuf modelleri giriş seviyesi.

Galax iyidir. Marka modele çok fazla takılma. Satıcısı güvenilir olsun yeter. Asus rog serisinde bile araştırabilirsin herkes coil whine sorunundan ağlıyor. 4090 ve 4080'lerde.

Yüksek watt değerlerine sahip ekran kartlarına bu ses çok fazla duyulmaya başlandı gerçekten.

önerilerin için teşekkürler

Yüksek watt değerlerine sahip ekran kartlarına bu ses çok fazla duyulmaya başlandı gerçekten.

önerilerin için teşekkürler
Evet her marka modelde çıkabiliyor. Piyango gibi şans işi biraz ama bazı modellerde kronik gibi bir şey. Özellikle Asus rog serisinde çok sık. Galax'ın bu modelinde sıklığı nedir bilmiyorum ama zaten coil whine performansa etki eden bir problem değil soğutması da güzel. Yani kafanıza takmayın pek.

amd threadripper lar hakkında ne düşünüyorsunuz

AMD threadripper, EPYC ya da intel workstation işlemciler iyi de hem TR'de son çıkan modelleri bulmak zor hem de fiyatları uçuk.

Geri kalanlar aynı zaten.

Bunda da anakart daha uyguna alınabilir.

Aynı soğutucu AM5 de destekler.

Her iki sistemde de 128 GB yaparsan vaad edilen 6000 mhz cl30'da büyük ihtimalle çalışmayacağını unutma. Yani topladığınız zaman sürpriz olmasın.

Son düzenleme:
neden öyle oluyor? @Amanita

yüksek bellek miktarından dolayı anakart mı desteklemiyor?

Kullanılan RAM modül sayısı ve kullanılan ram'lerin RANK'larından dolayı desteklenen hızlar değişken oluyor. Yani kesin bir değer yok hiç bir zaman. İşlemcinin performansı bile etkileyebiliyor. Yani bir işlemci sallıyorum 6000 mhz cl30 sorunsuz çalıştırabilirken AYNI model başka bir işlemci aynı değerleri çalıştırmayabilir.

Mesela z790 taichi açıklamasındaki hangi konfigürasyonlarda kaç mhz'ye kadar destekleyeceğini gösteren tablo ama bunlara çok takılma.

Önemli olan sorunsuz çalışması. Hızlarının pek bir önemi yok.

1696423194487.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,096
Üyeler
186,292
Son üye
namiidonanım
Geri