Neler Yeni

Çift Kanal RAM Yapınca PC Acılmıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Böyle Ramler ram slotunu seçiyor dimi mesela 2-4 yapınca çalışmıyor 1-3 yapınca 1-4 yapınca çalışıyor gibi.
1-3/2-4/2(tek ram) calısmadı. 3-4 yaptım calıstı sonra dedim bi 3. yü söküp cıkarıyım 2 ye takayım yine calıstı suan düzgün.

Ama debug ledi kafayı yediriyor bazen cpu bazen vga ışığı yanıyor hatta bazen klavyenin ışığı falan bile sanki sadece ekran kapalıymıs gibi yanıyor ama vga ledi falan yakıyor çok garip
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asusta D.O.C.P Gibi Bir Ayar Var Aynısı MSİ'da da vardır Orda onu açıp ram mhzleri düşürüp dener misin ?
Şuan 2 ram dual channel 3800 MHz CL 16 şekilde sorunsuz acıldı ztn

Emirz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Emir Eski
İlk zamanlar sanki bu RAM'lerle benzer problem yaşamış olabilirim. RAM voltajını 1.38-1.4V verip deneyebilir misin?

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
1-3/2-4/2(tek ram) calısmadı. 3-4 yaptım calıstı sonra dedim bi 3. yü söküp cıkarıyım 2 ye takayım yine calıstı suan düzgün.

Ama debug ledi kafayı yediriyor bazen cpu bazen vga ışığı yanıyor hatta bazen klavyenin ışığı falan bile sanki sadece ekran kapalıymıs gibi yanıyor ama vga ledi falan yakıyor çok garip

Şuan 2 ram dual channel 3800 MHz CL 16 şekilde sorunsuz acıldı ztn
Bazen Sorunsuz Açılıyodu Bazen Açılmıyodu Bende. Ama Düzen Tutunca Açılmaya Devam Ediyordu Sıkıntı Olmuyordu.

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Mert ash
1.2.0.A senin 1.2.0.B birimiz alpha birimiz beta falan mı acaba? 1.2.0.B beta değilde ara sürüm falandı galiba Benzer sorunu yaşayan ev arkadaşımın PC yi açayım bi
bilmiyorum da bi bios update çakıcam gibi duruyo

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İlk zamanlar sanki bu RAM'lerle benzer problem yaşamış olabilirim. RAM voltajını 1.38-1.4V verip deneyebilir misin?
Bozukken bu seçeneği yapamıyorum zaten ekran gelmediği için, şuan da yapmanın bi mantığı var mı ki, 1.38 falan yaparsam muhtemelen OC den dolayı RAM hataları cıkacak zaten

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
(CPU ledi yanıyor)Sorun devam ediyor şuan gpu fanları dönmüyor lakin bazen de her şey normal gibi klavyenin ışıkları vb yaniyo gpu fanı dönüyor tam görüntü geleceek bu sefer de VGA ledi yanıyor farklı PC de ramleri vb takas ettim denedim ram ve gpu sağlam. Hatta sistemlerin işlemci ve ekran kartı neredeyse aynı 5600 CPU 6800/XT gpu lar yani gpu veya ram arızası da yok gibi. Şimdi tekrar ramleri swapliyorum

(CPU ledi yanıyor)Sorun devam ediyor şuan gpu fanları dönmüyor lakin bazen de her şey normal gibi klavyenin ışıkları vb yaniyo gpu fanı dönüyor tam görüntü geleceek bu sefer de VGA ledi yanıyor farklı PC de ramleri vb takas ettim denedim ram ve gpu sağlam. Hatta sistemlerin işlemci ve ekran kartı neredeyse aynı 5600 CPU 6800/XT gpu lar yani gpu veya ram arızası da yok gibi. Şimdi tekrar ramleri swapliyorum
Ha bu arada aynı sorun o sistemde de var ama yılda 1-2 defa oluyor bende ise bazen sistem durup dururken bile kapanıyor sorun başlıyor her gece yatıyorum sabah bununla uğraşıyorum

Şimdi de RAM lerim öbür kasada calismiyor

İnanılmaz bir durum. Elimde t force 2x8 ve gskill 2x8 var kendi kasamda gskill hiç çalışmıyor, arkadaşımin kasa da ise kendi ramleri sorunsuz benim ramler çalışmıyor lakin arkadaşın kasasına benim ramleri tek tek takarsam çalışıyor inanılmaz

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ekran kartı da bozulmuş olsa gerek arkadaşa taktık görüntü geldi 10 snaiye sonra falan şifreyi yazarken gitti

Top Bottom