Neler Yeni

CİHAZIMA MİNİNG VİRÜSÜ BILAŞTI

ysk tm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ali kutluer
Merhaba 1ay yakalandığım mining virüsünden nasıl kurtulduğum hakkında bir rehber hazırladım eğer hatalı bir adımım varsa lütfen belirtin
not: birazda anı gibi anlattım uzun oldu kb
Ben crack mod hile(offline oyunlar)vb çok sık kullanan biriyim (yaklaşık 6 aydır). Bu tür crack vb durumlar için bilindik tanınmış tanıdığım siteleri kullanıyordum fakat istediğim oyun kullandığım sitelerde olmayınca yeni siteler aradım ben öyle her gördüğümü indiren biri değilimdir biraz araştırma yaptım.You tubede bulduğum 57k aboneli bir adamdan bir site buldum biliyor musunuz bilmiyorum ama bazı siteler var-link verebilirim-para karşılığında çeşitli kalıp yorumlar basıyor.Şahıs bu sitlerden birine para vermiş olacak ki yaklaşık 200 tane olumlu çok sağol abi oldu vb yorum vardı.Forum sitelerinde de olumsuz bir yoruma rastlamadım.Dosyayı doğru indirdiğimden eminim aynı adamın gösterdiği gibi yaptım dosya şifreliydi-buradan anlamam gerekiyordu aslında ama bu değişik bir siteden ilk indirişimdi-.Dosyayı rardan çıkardıktan sonra çıkarılan exe yi antivirüs ile taradım -cihazımda 3 farklı antivirüs vardı sorun bulunamadı.Neyse oyunu kurmaya çalıştım en son bitire basınca hata verdi tekrar denedim yine hata verince sorun bende herhalde deyip dosyayı sildim.
Günümüzde virüsler sürekli güncelleniyor ve anlaşılmamak için isimlerini sistem dosyaları gibi gösteriyorlar -ör. upgrade sys- o yüzden bir şey fark etmedim zaten düşük ayarlarda 60 fps sabit oynuyordum.
-60 hz monitörüm var-
Sonrasında arkadaşlarla internet kafeye gittik max ayarlarda çok daha yüksek 150 civarı fps alıyorduk internet kafenin işlemcisine baktım benim işlemcimden çok daha kötüydü ayrıca int kafede max ayarlarda 4gb boş ram bulunurken bende 100 mb boş ram vardı (ikimizdede 8gb ram var) cihaz chromede bile yanıyor, açılıyor çalışmaya fan sesiyle başlıyor işlemci fln %100 neyse sonrasında ben sistem uygulaması sandığım bir uygulamayı internette arattım ve mining virüsü olduğunu öğrendim birkaç tane antivirüs indirdim hiçbirşey bulamadım daha sonra araştırmaya devam ettim ve bir yabancı siteden virüsten nasıl kurtulacağım hakkında bir makale okudum ve virüsü silmem için verilen lintende truva virüsü çıktı neyse daha sonra yaptığım araştırmalar sonucu malwarebytes adlı bir uygulamayla karşılaştım indirdim kullandım son derece memnun kaldım virüsleri temizledi en son 1tane kaldı onu da elle sildim dosyanın sahibini değiştirerek fln neyse lafı fazla uzattım şimdi size nasıl kısaca kurtulabileceğinizi özetleyeceğim
1)TESPİT
Virüsü tespit etmek için
process exploler kullanarak şüpheli(mavi faliyetleri tarayarak virüs olup olmadıklarını tespit edin https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer
tespitin başka bir yolu ise kaynak izleyicisinden yabancı sunucuları tespit etmek

1662227534263.png

2)ÇÖZÜM
Ben virüsü silmek için malwarybytes kullandım https://www.malwarebytes.com/ siz güveniyorsanız başkasını da kullanabilirsiniz ama avg mcafee ve rav'ın hiç virüs yok dediği pc de 14 virüs buldu ve temizledi siz yinede araştırın isterseniz veya format atabilirsiniz o en garantisi olur
3)EK YÖNTEM
Eğer antivirüs programının silmediği ama hala virüs olduğunu düşündüğünüz bir dosya varsa ve onu silmeye yetkiniz yoksa o dosyanın sahibini değiştirmeniz gerekir
bu yöntemle yapabilirsiniz
not:ben uzmanim.net ytb kanalının çok faydasını gördüm bakmanızı öneririm

!!UYARI!! sistem dosyalarına benzeyen dosyaların virüs olup olmadığını araştırırken iyi araştırın bazı tuzak siteler birçok güvenli sistem uygulamasının mining virüsü olduğunu idda edip onlardan kurtulmak için link veriyor sistem dosyalarından birini silince fark ettim dikkatli olmanızı tavsiye ederim

!!UYARI!! lütfen antivirüsü crack indirmeyin normal sürümü de ücretsiz tarama yapıyor boşuna crack antivirüs indirip risk almaya gerek yok antivirüs paralı sürümüne de normal sürümüne de aynı taramayı yapıyor sadece pro sürümüne ek hizmetler sunuyor ör tam zamanlı tarama web tarama pc hızlandırma

Son olarak okuduğunuz için teşekkür ederim hiçbirşeyi yapın yapmayın demiyorum sadece benzer durumdaki arkadaşlara belki faydam olur bilen arkadaşlar yanlışım varda söyler düzeltir diye tavsiye niteliğinde yaşadığım durumu anlatmaya çalıştım.

Son düzenleme:
Top Bottom