Çıtırından UV Yaptım Yardım

-20 den önce sorun yaşatan bir kartın varsa harbi büyük şansızsındır xd öyle diyim o yüzden sorun yaşaman zor. Sıcaklıktan ziyade RPM çok iyi düşmüş baya sessizdir şu an.
Evet zaten normalde de aşırı rahatsız etmiyordu ama hem deneyim olsun diye hem de masaüstünde saçma sapan 60 derece olup fanları açtığından (böyle şeylere gereksiz takarım) yapayım dedim. Darısı işlemciye artık :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uv değerleriniz nedir?
Vram +2000mhz core +325 mhz (artırmayı denicem) güç tüketimi -%17

Evet zaten normalde de aşırı rahatsız etmiyordu ama hem deneyim olsun diye hem de masaüstünde saçma sapan 60 derece olup fanları açtığından (böyle şeylere gereksiz takarım) yapayım dedim. Darısı işlemciye artık :D
İşlemciye de yaparsan hem sessiz hem de buz gibi olur en büyük etkiyi genelde işlemciler alıyor :D bende düşünüyorum deepcool ak400 hem çok sesli çalışıyor hem de çok tinleme çıkarıyor bu yüzden ayar çekmem şart.

Sıcaklık ve rpm bence gereğinden fazla bile iyi aslında yani 20 25 yapamamam dert değil ama kararlılık konusu biraz soru işareti. Bir şey olmaz diye umuyorum

Çokmuş hocam sabah denerim unutmazsam
OCCT'yi bellek kararlılığını ölçmek için de kullanabilirsin bu arada onun için de testi var yalnız şu noktayı unutma: 3D Adaptive testinde frekans ve voltajı kararlılığını test ederken belleklerin kararlı değilse yine hata gösterir. Muhtemelen dikkat edersin de yine hatırlatayım.

OCCT'yi bellek kararlılığını ölçmek için de kullanabilirsin bu arada onun için de testi var yalnız şu noktayı unutma: 3D Adaptive testinde frekans ve voltajı kararlılığını test ederken belleklerin kararlı değilse yine hata gösterir. Muhtemelen dikkat edersin de yine hatırlatayım.
Önce bellek yap diyosun

İşlemciye de yaparsan hem sessiz hem de buz gibi olur en büyük etkiyi genelde işlemciler alıyor :D bende düşünüyorum deepcool ak400 hem çok sesli çalışıyor hem de çok tinleme çıkarıyor bu yüzden ayar çekmem şart.
Aynen öyle hocam çok rahat 86 dereceye çıkıyor işlemci onu rahatlatırsam kendim de rahatlarım gibi (fanlar 100 olunca kulaklıktaki sesi bile zor duyuyorum )

Şimdi fark ettim sende epic-x varmış üst düzey modellerden biri aslında daha düşük sıcaklıklar beklerdim bu modelden.
Büyük ihtimalle zorlasam daha da dürürüm şu an o kadar ince uğraşmadım (hala bellekeri 2000mhzde mi 2200demi çalıştırmalıyım bilmiyorum)

Büyük ihtimalle zorlasam daha da dürürüm şu an o kadar ince uğraşmadım (hala bellekeri 2000mhzde mi 2200demi çalıştırmalıyım bilmiyorum)
Daha fazla yapmana gerek yok ya kart zaten %40 fanda 70 dereceyi geçmiyor müthiş yani.

Tam ayarların nedir acaba?
Tam ayarlarsan kastın bu mu

Vram +2000mhz core +325 mhz (artırmayı denicem) güç tüketimi -%17

evet bu hocam Rtx 5080 de kullanmayı planlıyorum verdiğin değerleri . İkisi de aynı gpu yu kullanıyor ( GB203 )
Ama her silikon bir değil. Kendiniz deneyip bulun bence

Geri