Yani iptal etmiyim dimi kalsin intel icin hiz mts fark yaratir 6000 mhz cl30 en stabil dimi6000 mhz cl 30 hynix a ramine voltaj vererek cl32 7200 yaparsın zaten. Sorunun cevabı hayır. Intel islemcilerde mts fark yaratir.
anakartının qvl listesine göre bir ram alırsan daha sağlıklı olur (en azından denenmiş marka tarafından)Yani iptal etmiyim dimi kalsin intel icin hiz mts fark yaratir 6000 mhz cl30 en stabil dimi
Zaten bütün hynix a kitler bazı modelleri haric onlar voltaja dirençli daha düşük voltajlarla daha iyi timingler gormek mümkün, genel olarak çoğu hynix a dielarin üreticilerin yaptığı a kitlere fazla volt vererek mhz yükseltip satmak. Hepsi icin geçerli degil, genel mantık bu.Yani iptal etmiyim dimi kalsin intel icin hiz mts fark yaratir 6000 mhz cl30 en stabil dimi
Ne kadar fiyatlariAnakartim msi b850m gaming plus wifi
Ram klev cl30 6000mhz ram aldim beyaz
Ama klev cl32 7200mhz ramde var onla degistirsem iyi olurmu yoksa 6000 iyi midir?
İki ramde sk hynix a modül kullaniyor
Dostlarim sey sorucam ben msi b850m gaming plus anakart aldim beyaz ekran karti pcle5 destekliyor mu bazilari desteklemiyor demis bilen birisi bana yazabilir mi acilZaten bütün hynix a kitler bazı modelleri haric onlar voltaja dirençli daha düşük voltajlarla daha iyi timingler gormek mümkün, genel olarak çoğu hynix a dielarin üreticilerin yaptığı a kitlere fazla volt vererek mhz yükseltip satmak. Hepsi icin geçerli degil, genel mantık bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ne kadar fiyatlari
200 tl fark var arasindaZaten bütün hynix a kitler bazı modelleri haric onlar voltaja dirençli daha düşük voltajlarla daha iyi timingler gormek mümkün, genel olarak çoğu hynix a dielarin üreticilerin yaptığı a kitlere fazla volt vererek mhz yükseltip satmak. Hepsi icin geçerli degil, genel mantık bu.
Ne kadar fiyatlari
Amd ise işlemci, 6000 mhz olanın timingleri ile daha hızlı çalışır, 7200 olanı 7200 olarak çalıştırırsan 1:2 modda çalıştırır. 1:2 modda 8000 mts ye çekip dram volt veririm/timing ayarlarım diyorsan ancak o zaman mantıklı olur, direkt 7200 olarak çalıştırırsan 6000 mhz cl 30 olan daha hızlı çalışacaktır, 7200 alip 6000 mhz ye çekip güzel timinglerle öyle de kullanabilirsin. Seçim senin.Dostlarim sey sorucam ben msi b850m gaming plus anakart aldim beyaz ekran karti pcle5 destekliyor mu bazilari desteklemiyor demis bilen birisi bana yazabilir mi acil
200 tl fark var arasinda