Neler Yeni

"Coca Cola içiyorum işte resmi" "Boykot tırt, hisseleri yükseliyor" | ACM

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,451
İsim
Hakan
Türkiye'deki sekülerlerin ekserisi boykot kültürünü bilmiyor, boykot mevzuunu küçümsüyor, tamamen hedonik hareket ediyor.
Evet, bi siz biliyorsunuz zaten bi siz doğrusunuz, boşa kürek çekiyorsunuz boşa, kamizakeden tek farkınız onlar hedefi tutturuyor.

Öyle olmayanları tenzih ederim fakat Türkiye'deki seküler kâfirlerin ekserisi reaksiyoner ve dünyada pek benzeri yok. Hakikaten uç noktalar. Salt bir İslâm düşmanlığı var, Türkiye'nin havasından mıdır suyundan mıdır bilemeyeceğim. İlginçler.
Aynen bra hep laikler suçlu, İrtica kesinlikle suçlu değil tehdit değil.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Bende boykotların işe yaradığını düşünmüyorum ama boykot ediyorum bence burda önemli olan kişinin niyeti ben sadece tarafımı belirtiyorum gibi düşünülebilir

Berkarda

80+ Silver
Boykot yapanlar lütfen daha fazla yapın fiyatlar düşsün alalım daha fazla
Evde koli koli boykot ürünü var
Daha fazla almak istiyorum
Ama ailem izin vermiyor o yüzden saklıyorum odamda

Son düzenleme:

ESTAROSSA58

80+ Bronze
yıllardır yemedikleri halt kalmadı şimdide akıllarının yettiği kadar (yetmedi boykot yapıyorlar)

Öyle olmayanları tenzih ederim fakat Türkiye'deki seküler kâfirlerin ekserisi reaksiyoner ve dünyada pek benzeri yok. Hakikaten uç noktalar. Salt bir İslâm düşmanlığı var, Türkiye'nin havasından mıdır suyundan mıdır bilemeyeceğim. İlginçler.
allahım yoruma bak :D ''Türkiye'deki seküler kâfirlerin ekserisi reaksiyoner'

Cola içmeye devam ediyorum. Devletimiz sağolsun işimi de kolaylaştırıyor.
598291
dostum bu arada colayı boykot edelim ve lütfen çok zararlı

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
CCOLA hissesinin yükselme sebebi düşüş dönemindeyken bank of america topladı hep alttan
1700173087171.png

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,968
İsim
Oğuz
Türkiye'deki seküler kâfirlerin ekserisi reaksiyoner ve dünyada pek benzeri yok.
Reis tüm skilleri giydirmiş bize.
Ayrıca kelimeleri bilerek seçmek daha iyi olur.
Türk'ün bağnaz siyasal islamcısı reaksiyoner ve dünyada benzeri yok dersek daha iyi olabilir.
Reaksiyoner demek gerici demektir, İslam ilerici de haberimiz mi yok da seküler kafirler reaksiyoner oluyormuş.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
aynen bra hep laikler suçlu, İrtica kesinlikle suçlu değil tehdit değil.
Konu boyunca laiklik kelimesini kullanan olmadı. Hâlâ ne olup ne bitiyor farkında değilsiniz.

allahım yoruma bak :D ''Türkiye'deki seküler kâfirlerin ekserisi reaksiyoner'
Çoğunluğu reaksiyoner, olmadığını düşünüyorsan elimde satılık bir köprü var. DM'den yazarsan iletirim. Bilhassa Türkiye'deki ateistler emekleme aşamasında, yeni ateistlerden geçilmiyor ortalık.

Reis tüm skilleri giydirmiş bize.
Ayrıca kelimeleri bilerek seçmek daha iyi olur.
Türk'ün bağnaz siyasal islamcısı reaksiyoner ve dünyada benzeri yok dersek daha iyi olabilir.
Reaksiyoner demek gerici demektir, İslam ilerici de haberimiz mi yok da seküler kafirler reaksiyoner oluyormuş.
Olmayanı giydirdiğim yok. Kelimeleri de bilerek seçiyorum, merak etme. Siyasal İslam lafzını kullanan birinden nutuk dinleyecek değilim.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,968
İsim
Oğuz
Olmayanı giydirdiğim yok. Kelimeleri de bilerek seçiyorum, merak etme.
Reaksiyoner? Bildiğim anlamına göre gerici veya irticai.
Gerici : toplumsal yaşamda çağdaş değerlere karşı çıkan, her yönüyle eskiyi özleyen, eski düzene dönülmesini isteyen ve bunu sağlamaya çalışan (kimse, görüş)
Batıya özentilik hoş karşılanmıyor ya hani İslamda. Baktığımızda gelişmişlik gösteren bir İslam toplumu da göremiyorum. İçlerinde en iyisi Türkiye desek o da kağıtta laik neyse ki. Katar, Arabistan gibi yerlerin de İslamla zaten alakası yok. Reaksiyoner olmakla seküler ve dinsiz olmanın kavramını çözemedim. Gerçi bu düşüncedeki insanlara göre dinsiz olmayı bırak sadece Müslüman olmamak bile İslam düşmanlığı cahillik vs.

Siyasal İslam lafzını kullanan birinden nutuk dinleyecek değilim.
Neden kullanmayayım? Bu kelimeleri kullanınca İslam tayfası niye sinirleniyor anlamış değilim. Türkiye vücut bulsa ismi Siyasal İslam olur. 21. yüzyıl Türkiye'sidir Siyasal İslam. Yönetim biçiminden halkına kadar Türkiyedir Siyasal İslam. Eh siyaset dışında insana karşı kullanmak çok fazla islam düşmanı olarak algılanabilir ama bu ülkedeki din anlayışı için kullanacak başka kelime bulamıyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Reaksiyoner? Bildiğim anlamına göre gerici veya irticai.
Gerici : toplumsal yaşamda çağdaş değerlere karşı çıkan, her yönüyle eskiyi özleyen, eski düzene dönülmesini isteyen ve bunu sağlamaya çalışan (kimse, görüş)
Batıya özentilik hoş karşılanmıyor ya hani İslamda. Baktığımızda gelişmişlik gösteren bir İslam toplumu da göremiyorum. İçlerinde en iyisi Türkiye desek o da kağıtta laik neyse ki. Katar, Arabistan gibi yerlerin de İslamla zaten alakası yok. Reaksiyoner olmakla seküler ve dinsiz olmanın kavramını çözemedim. Gerçi bu düşüncedeki insanlara göre dinsiz olmayı bırak sadece Müslüman olmamak bile İslam düşmanlığı cahillik vs.
Sence cümlede bu anlamda kullanılmış olabilir mi? Bir koy bakalım oraya, mantıklı oluyor mu? Tepkisel mânasında kullandım. Sistematiksellikten ve mantıktan uzaksınız çoğunuz. Sırf bir şeylere tepki olabilmek, eleştirmek, laf etmek için sözler söylüyor yahut davranışlarda bulunuyorsunuz. Hissisiniz. Feci derecede. Kendini de bu gruptan azade görme ha. Geçenki Sırma indirimi konusunda üç beş atıştık senle. Sen de aynı şekilde hissi yaklaşıyorsun. Pek radikal değilsin, yine biraz mantıklı laflar ediyorsun fakat azımsanmayacak bir hissilik de var. Düzeltmeye çalış.

Başka bir örneği de Starbucks boykotu mesela. Sırf Müslümanlar boykot ediyor diye herif gıcıklığına oraya gidiyor. Kendini "laikliğin ve sekülerliğin koruyucu kahramanı" falan görüyor. Halbuki depremden itibaren tüm aklı başında Türklerin boykot etmesi gerek. Filistin'deki olaylar tuzu biberi oldu. Biz zaten çoktan boykot ediyorduk. Lakin adamlarda bunu düşünme yok. Sırf tepki olsun, Twitter'de fotoğrafını paylaşayım diye gidiyor Starbucks'a. Bu en basit örneği, 10 mevzudan 7'sinde böylesiniz çoğunuz. Lakin böyle olmayanlar da var, onlar da size sallıyor zaten. Geçenlerde şu tweete denk geldim:

Dinsiz bir arkadaş, reaksiyoner dinsizlere sallıyor. Sırf biz Müslümanlar yapmıyoruz yani bu eleştiriyi. Aklı başında olan herkes görür Türkiye'deki ateistlerin çoğunluğunun sığlığını.

Neden kullanmayayım? Bu kelimeleri kullanınca İslam tayfası niye sinirleniyor anlamış değilim. Türkiye vücut bulsa ismi Siyasal İslam olur. 21. yüzyıl Türkiye'sidir Siyasal İslam. Yönetim biçiminden halkına kadar Türkiyedir Siyasal İslam. Eh siyaset dışında insana karşı kullanmak çok fazla islam düşmanı olarak algılanabilir ama bu ülkedeki din anlayışı için kullanacak başka kelime bulamıyorum.
Çünkü cehaleti izhar ediyor. Uyduruk bir mefhum. İslam'ın siyasisi cartı curtu olmaz. Her şeyiyle bir bütündür. Direkt söyleyin "İslam'a karşıyım, Müslümanlar şöyle böyle." diye. En azından tutarlı olursunuz, dürüstlüğünüzü takdir ederim. Bunun yerine türlü laf ebelikleri yapıyorsunuz. Direkt İslam'ı hedef alarak konuşmak zor olduğu için Siyasal İslam diye bir zırvanın arkasına saklanarak İslam'a laflar ediyorsunuz. Bu maksatla söylemiyorsanız bile durum vahim çünkü bu terimi Türkiye'de ilk kullananların amacı buydu. Sen de bu terimi kullanarak onların ekmeğine yağ sürüyorsun. Benim iki tane redflagim var: "Siyasal İslam" ve "Muaviye İslam'ı" Bunları kullanan birinin mantıklı, tutarlı laf etmesi imkansıza yakın. İkisi de uyduruk laflar. Birini genellikle dinsizler birini de mealistler söyler.

Carl-S

80+ Gold
Çünkü cehaleti izhar ediyor. Uyduruk bir mefhum. İslam'ın siyasisi cartı curtu olmaz. Her şeyiyle bir bütündür. Direkt söyleyin "İslam'a karşıyım, Müslümanlar şöyle böyle." diye. En azından tutarlı olursunuz, dürüstlüğünüzü takdir ederim. Bunun yerine türlü laf ebelikleri yapıyorsunuz. Direkt İslam'ı hedef alarak konuşmak zor olduğu için Siyasal İslam diye bir zırvanın arkasına saklanarak İslam'a laflar ediyorsunuz. Bu maksatla söylemiyorsanız bile durum vahim çünkü bu terimi Türkiye'de ilk kullananların amacı buydu. Sen de bu terimi kullanarak onların ekmeğine yağ sürüyorsun. Benim iki tane redflagim var: "Siyasal İslam" ve "Muaviye İslam'ı" Bunları kullanan birinin mantıklı, tutarlı laf etmesi imkansıza yakın. İkisi de uyduruk laflar. Birini genellikle dinsizler birini de mealistler söyler.
Siyasal islam uydurukmu? Güldürmeyin hocam akp ve rte size göre siyasal islamcı değil sıradan muhafazakar o zaman. Dine siyaset ederek her zaman iktidar oldular halkı kandırarak. Allah olarak görenler var... Türkiye'yi avucunun içine almışlar yavaş yavaş ve sindire sindire istediği her şeyi gerçekleştiriyorlar özellikle insanların hayatına karışarak. Ülke tarikat ve cemaat liderlerinde iyi para var son model lüks arabalar bu değirmenin suyu nereden geliyor sizce? İktidar İslam'ı çok alet ediyor bence.

Kara*

80+ Silver
Boykot yapanlar lütfen daha fazla yapın fiyatlar düşsün alalım daha fazla
Evde koli koli boykot ürünü var
Daha fazla almak istiyorum
Ama ailem izin vermiyor o yüzden saklıyorum odamda
alacağını al gerisini sat toptancılara falan

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Çoğunluğu reaksiyoner, olmadığını düşünüyorsan elimde satılık bir köprü var. DM'den yazarsan iletirim. Bilhassa Türkiye'deki ateistler emekleme aşamasında, yeni ateistlerden geçilmiyor ortalık.
ahahah :D kerem ben ateist değilim sadece senin aksine yobazda değilim sen o köprüyü arkanda hocam hocam diyen en az senin kadar konuya uzak olup senin kanaatine ihtiyacı olan çocuklara satabilirsin (caner gibi ) aslında çok söylenecek laf var ama :D siyasal islam filan derim sinirlenirsin üzülürsün gerek yok.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
ahahah :D kerem ben ateist değilim sadece senin aksine yobazda değilim sen o köprüyü arkanda hocam hocam diyen en az senin kadar konuya uzak olup senin kanaatine ihtiyacı olan çocuklara satabilirsin (caner gibi ) aslında çok söylenecek laf var ama :D siyasal islam filan derim sinirlenirsin üzülürsün gerek yok.
Cahilliğin en kötü yanı da cahil olduğunu bilmemek ne yazık ki. Acıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,240
Üyeler
168,270
Son üye
omer573
Top Bottom