Neler Yeni

Yardım Çoğu oyunda grafikler pikselleşiyor

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
378
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
Hangi çözünürlükle kullandığına bağlı. DLSS 1080P de açılmamalı 4K da Performans modunda farkı hissetmek çok zor.
Hocam madem öyle diyecektiniz o zaman neden "Teknolojiden haberiniz yok yorum yazıyonuz" diyorsunuz :D Bulanıklık yaptığını sizde kabul etmiş oldunuz.

hampal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
orkun duman
DLSS görüntüyü bulanıklaştırmaz, FPS arttırırken görüntü kalitesini iyileştirir. Teknolojiden haberiniz yok yorum yazıyonuz. Fotodaki sorun Doku ile alakalı. DDU ile driver komple temizle en güncel sürümü baştan kur, Oyunu SSD ye kurmayı dene. Bunların hiçbiri işe yaramazsa formatı çak kurtul.
DL 2 optimizasyon olarak çok güzel fakat ilginç bir görsel efekt ve çözünürlük ayarı var. DLSS ve FSR diğer oyunlarda dediğiniz gibi işlerken bu oyunda performansa veya dengeye aldığınızda çamur gibi oluyor Kaliteye aldığınızda görüntü arkadaşın şikayet ettiği gibi pikselleşebiliyor. Ben bu oyunu DLSS ve FSR kapalı bir biçimde deneyimledim. Grafik olarak daha tatmin etti.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
DLSS görüntüyü bulanıklaştırmaz, FPS arttırırken görüntü kalitesini iyileştirir. Teknolojiden haberiniz yok yorum yazıyonuz. Fotodaki sorun Doku ile alakalı. DDU ile driver komple temizle en güncel sürümü baştan kur, Oyunu SSD ye kurmayı dene. Bunların hiçbiri işe yaramazsa formatı çak kurtul.
Dlss asla nativeden iyi yapmaz görüntüyü :D Quality yapsan bile native gibi olamaz.

D3ATHLY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
881
İsim
Y K
DL 2 optimizasyon olarak çok güzel fakat ilginç bir görsel efekt ve çözünürlük ayarı var. DLSS ve FSR diğer oyunlarda dediğiniz gibi işlerken bu oyunda performansa veya dengeye aldığınızda çamur gibi oluyor Kaliteye aldığınızda görüntü arkadaşın şikayet ettiği gibi pikselleşebiliyor. Ben bu oyunu DLSS ve FSR kapalı bir biçimde deneyimledim. Grafik olarak daha tatmin etti.

önceki yorumumda da dediğin gibi illaki bir kayıp olacaktır, katılıyorum söylediğine.

The Semih

80+ Gold
Dlss asla nativeden iyi yapmaz görüntüyü :D Quality yapsan bile native gibi olamaz.
Emin misin RDR 2 de test et bakalım hangisi kaliteli RDR 2 Native TAA vs DLSS Quality kendin test et oyun mevcutsa. Upscale teknolojisini en iyi işleyen DLSS dir insanı kandırmayı başarıyor. Her oyunda düzgün çalışmadığı için DLSS görüntüyü bulanıklaştırır diyen arkadaşlar illa çıkacaktır olay tamamen oyun motoruyla alakalıdır ve bilgiyle...

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Emin misin RDR 2 de test et bakalım hangisi kaliteli RDR 2 Native TAA vs DLSS Quality kendin test et oyun mevcutsa
Mevcut oyun evet, dlss bulanıklaşma yaptığı için hiç bir oyunda açmıyorum. Sistemim de imzada mevcut. Özellikle competitive oyunlarda dlss kesinlikle açılmamalı.

The Semih

80+ Gold
Mevcut oyun evet, dlss bulanıklaşma yaptığı için hiç bir oyunda açmıyorum. Sistemim de imzada mevcut. Özellikle competitive oyunlarda dlss kesinlikle açılmamalı.
DLSS hangi çözünürlükte kullanıyorsun ? bide üstteki yoruma ekleme yaptım oku
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam madem öyle diyecektiniz o zaman neden "Teknolojiden haberiniz yok yorum yazıyonuz" diyorsunuz :D Bulanıklık yaptığını sizde kabul etmiş oldunuz.
Hocam DLSS in her oyunda düzgün çalışmadığını bilmiyorsanız yorumum gayet haklı, sana dlss açık oyun gösteririm açık oldugunu anlayamazsın sadece hassas göz gerekiyor.

1684161495690.png

Hangisi native mesela çok ortada

teknolojiden haberimizin olmadığından haberin nasıl oldu?, dlss ultra performansa al bakayım, karelenmeyi görüyor musun görmüyor musun? adamın konusunda bunu mu tartışalım? %100 çözünürlüğü sana, %100 bozmadan yansıtmaz dlss açık ve özellikle ultra performans modunda ise.
4K da ultra performansa alsan bile görüntüyü oynarsak hissetmek çoook zordur siz monitöre 5 cm yakından mı bakıyorsunuz anlamıyorum.

DLSS in içinde DLAA oldugu için 8X MSAA dan daha iyi kenar yumuşatma yapar bu yüzden tüm oyunlarda açılması önerilir kenar yumuşatma da en iyisi şuan DLAA

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer

Hocam DLSS in her oyunda düzgün çalışmadığını bilmiyorsanız yorumum gayet haklı, sana dlss açık oyun gösteririm açık oldugunu anlayamazsın sadece hassas göz gerekiyor.

Alıntıyı görüntüle

4K da ultra performansa alsan bile görüntüyü oynarsak hissetmek çoook zordur siz monitöre 5 cm yakından mı bakıyorsunuz anlamıyorum.

DLSS in içinde DLAA oldugu için 8X MSAA dan daha iyi kenar yumuşatma yapar bu yüzden tüm oyunlarda açılması önerilir kenar yumuşatma da en iyisi şuan DLAA
Oyun motoruyla zaten alakası var dediğin gibi, evet oyundan oyuna özellikle 2k-4kda native görsellerine çok yakın şeyler verebiliyor ama benim için hala bi native olamıyor. 4xxx serisi kart almama sebeplerimden biri bu zaten ; dlss3e yoğunlaşılmış bir seri ve ben native kullanıcısıyım.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
378
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664

Alıntıyı görüntüle

DLSS her oyunda düzgün çalışıyor gibi bir şey demedim ben zaten :D Fakat dediğin gibi bazı oyunlarda DLSS daha iyi sonuçlar veriyor bazılarında ise oyunu çamur ediyor. Fakat sonuçta görüntüyü bir nevi bozan (native kadar iyi işlemeyen) bir teknoloji.

The Semih

80+ Gold
Oyun motoruyla zaten alakası var dediğin gibi, evet oyundan oyuna özellikle 2k-4kda native görsellerine çok yakın şeyler verebiliyor ama benim için hala bi native olamıyor. 4xxx serisi kart almama sebeplerimden biri bu zaten ; dlss3e yoğunlaşılmış bir seri ve ben native kullanıcısıyım.
Saygı duyuyorum görüşüne, bende kenar yumuşatma takıntım var tırtıklı olunca oyun zevkim bozuluyor o yüzden DLSS açıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,586
Üyeler
161,094
Son üye
technocholic
Top Bottom