Neler Yeni

Yardım Çok büyük alan kaplayan şeyler kurmadığım halde yer çok azalıyor

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Geçen ekran kartı driver i indirdim 700 mb. İndirmeden önce 167 gb yer vardı indirince 164 oldu. Bugün de 161 olmuş. Hiçbir şey kurmuyorum var mı böyle yüksek kapasiteli otomatik güncellenen bir program? Neden olabilir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emirhandkee bir fikrin var mı

Son düzenleme:

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sıkıştırılmış dosya indiryorsun kurulum yaptığında daha fazla yer kaplaması normal.
Arka planda Windows güncelleme yapıyorsa bu da sebep oluyor. Sürekli azalmıyorsa kafaya takma.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Kurulum dosyaları her ne olursa olsun paketlenmiş olan setup exe dosyaları unpack edildiğinde yani, sisteme kurulum yapıldığında yüksek sıkıştırılmış olan bir dosya küçük bile olsa, kurulum sonunda extract edildiğinden dolayı, hardisklerde büyük alanlar kaplayabilirler. Ultra compression işlemleriyle uzun süredir ilgilenen biriyim. GB boyutlarını MB'lara kadar düşürerek hardiskimde yer açmışlığım çok olmuştur. Büyük dosyalar uygulamalar oyun vb. içerikleride kullandığımda, yer kaplamaması için, gereksiz bulduğum içerikleri çıkararak tekrar'dan repack işlemleriyle boyutu ufaltıp yeniden paketlemeyle ufak boyutlu setuplar hazırlıyorum kendime. Bu sayede de hem bilgisayardaki alanlar düşük oluyor hemde gereksiz dosyalar sistemde çalışmıyorlar meşkuliyetler daha az olabiliyor. Bu konu geniş kapsamlı bir durum bir ara zaman bulursam eğer, dosyalar,uygulamalar + uzantılarıyla ilgili olarak forumda bir makale yazmayı düşünüyorum. Saygılarımla & İyi Forumlar. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,753
Üyeler
167,714
Son üye
mchdsbh
Top Bottom