Neler Yeni

Çok FPS'nin çok kill getireceği doğru mu?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Arkadaşlar bazı FPS takıntılılar var özellikle CS, valorant falan oynuyorlar, 144HZ monitörle 1500 FPS alınca daha iyi oynayacağını sanıyor, 150 FPS'ten fazla alınca işlerine yaramayacağını birtürlü anlamıyor
Bu dediğiniz doğru değil. Ne kadar çok FPS alırsanız oyun daha akıcı hâle gelir. Zira FPS arttıkça monitörün frame time değeri düşer, çizilen kareler arasındaki süre kısalır. Psikolojik bir durumdan ibaret değil. 144 Hz diye ondan sonrası gereksiz diye bir durum yok. Rekabetçi oyunlarda alabildiğiniz kadar FPS almaya bakın. Lakin tüm bunlardan önemlisi, bileğiniz. 60 Hz ile de Radiant'a çıkan var.

iTee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
İhsan Tekerek
Arkadaşlar bazı FPS takıntılılar var özellikle CS, valorant falan oynuyorlar, 144HZ monitörle 1500 FPS alınca daha iyi oynayacağını sanıyor, 150 FPS'ten fazla alınca işlerine yaramayacağını birtürlü anlamıyor, en pahalı bilgisayarın onları daha ucuz bilgisayarlardan daha çok eğlendireceğini düşünüyorlar ve ailelerini de sıkıştırıyorlar.
Adam mesela AC Vallhalla oynuyor ultra 4k 100 fps'ten az alıyorsa oyun olmazmış, la düne kadar GTA San Andreas oynuyor, onda da köşe düzeltme açmayı bilmiyordun ama daha eğlenceliydi ne ara 4k ultra takıntısı başladı :D AAA oyunlarda 60 FPS'ten üstü size bir şey katmayacak arkadaşlar, 4k da oynasanız da 60 alabiliyorsanız bunun üstü size bir şey katmayacak.
Monitörünün hz'sinin altında bir fps aldığında input lag oluşuyor çok rahatsız ediyor veya 140 hz veya üzerine alıştıktan sonra altına düşersen input lag yaşamasan bile gözün rahatsız oluyor 60 fps de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam paran varsa al, konuda alma demedim ama adamın 144HZ monitörü var, PC'si 200FPS alıyor adamın sorduğu soru neden 600 almıyor olmuş mesela. Alsa işine yaramayacak çünkü o kadar kareyi verebilecek monitörü yok mesele bu. Herşeyini satmış adam lambo için ama köyden dışarı çıkmıyor yol yok Lambo istiyor bunu ne yapacağız? O egea onu o yollarda tokatlayacak.
Neden 600 almıyor demesinin sebebi, adam o kadar para veriyor i sisteme normalde 600 alıyorsa ve artık eskisinden düşük almaya başladıysa verdiği paranın ne anlamı kaldı? İnsan sorguluyor acaba fps düşmesine bilgisayarım mı sebep oluyor yoksa oyun mu buglı diye.

Giriş lagından kaynaklı ne kadar bir gecikme yaşanıyor mesela? 0.5 ms? Bu saniyenin 1000'de 0.5 i demek ki etkisi bu kadar bile değildir. Yani öyle söylediğin kadar bile etkisi yok dostum.
Hocam sizin galiba hiç iyi bir sisteminiz olmadı ya da hiç dikkat etmediniz.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Arkadaşlar bazı FPS takıntılılar var özellikle CS, valorant falan oynuyorlar, 144HZ monitörle 1500 FPS alınca daha iyi oynayacağını sanıyor, 150 FPS'ten fazla alınca işlerine yaramayacağını birtürlü anlamıyor, en pahalı bilgisayarın onları daha ucuz bilgisayarlardan daha çok eğlendireceğini düşünüyorlar ve ailelerini de sıkıştırıyorlar.
Adam mesela AC Vallhalla oynuyor ultra 4k 100 fps'ten az alıyorsa oyun olmazmış, la düne kadar GTA San Andreas oynuyor, onda da köşe düzeltme açmayı bilmiyordun ama daha eğlenceliydi ne ara 4k ultra takıntısı başladı :D AAA oyunlarda 60 FPS'ten üstü size bir şey katmayacak arkadaşlar, 4k da oynasanız da 60 alabiliyorsanız bunun üstü size bir şey katmayacak.
Tamamiyle yanlış algı hocam, çoğu insan input lagı nasıl düşürceğini bilmiyor. Mesela 60 FPS ile valorantta 240 FPS alan oyuncudan daha az input alabiliyorum tekniğini bilmek gerek.

Hatta REFLEX'in G-sync aktifken çalıştığını bile bilmiyorlar yani 600 FPS olayı algı tamamen. Valorantta Reflex ten tam performans istiyorsanız 144 HZ monitör varsa 138 FPS yapmalısınız.

Monitörünün hz'sinin altında bir fps aldığında input lag oluşuyor çok rahatsız ediyor veya 140 hz veya üzerine alıştıktan sonra altına düşersen input lag yaşamasan bile gözün rahatsız oluyor 60 fps de.
Hocam sen G-sync felan kullanmamışşın sanırım çünkü tam tersi 144hz monitörde G-sync açarsan 60 FPS yağ gibi gözüküyor ve inputu azaltıyor. 144 üstü fps de titremeler oluşuyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Talha Açıkgöz
Takıntı ya emin ol vade i
Kanka 144 hz monitör İle 1000 fps de alsan 144 görüyon takılma o yüzden

Farway

80+ Silver
Takıntı ya emin ol vade i

Kanka 144 hz monitör İle 1000 fps de alsan 144 görüyon takılma o yüzden
Başlığı düzelten arkadaş soru sorduğumu falan sanmış. Bunu anlatıyorum da arkadaşlar 0.3 MS'i görebileceğini sandığından yüksek FPS ile monitör 144HZ olsada iş yapacak sanıyor, neymiş frame input time kısalıyormuş, ne kadar kısalıyor diye sor o hesap yok. O da en fazla 250 FPS'e kadar kısalacak gerisi yine boş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Talha Açıkgöz
Başlığı düzelten arkadaş soru sorduğumu falan sanmış. Bunu anlatıyorum da arkadaşlar 0.3 MS'i görebileceğini sandığından yüksek FPS monitör 144HZ olsada iş yapacak sanıyor.
Aynen genelde bunlar max 13 yaşdır

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Cihan Mert Karagöz
Çok basit anlatacağım şöyle bi üretim hattı düşünün. Bu hatta dakikada 1000 fındık geliyor. Burdaki ablalar ise dakikada 350 fındığı elden geçirip çürüğünü boşunu ayıklıyor. Geri kalan 650 fındık ise hiç bakılmadan yoluna devam etmiş oluyor

1694705578545.png

Farway

80+ Silver
Tamamiyle yanlış algı hocam, çoğu insan input lagı nasıl düşürceğini bilmiyor. Mesela 60 FPS ile valorantta 240 FPS alan oyuncudan daha az input alabiliyorum tekniğini bilmek gerek.

Hatta REFLEX'in G-sync aktifken çalıştığını bile bilmiyorlar yani 600 FPS olayı algı tamamen. Valorantta Reflex ten tam performans istiyorsanız 144 HZ monitör varsa 138 FPS yapmalısınız.

Hocam sen G-sync felan kullanmamışşın sanırım çünkü tam tersi 144hz monitörde G-sync açarsan 60 FPS yağ gibi gözüküyor ve inputu azaltıyor. 144 üstü fps de titremeler oluşuyor.
Aynı şeyi anlatmışız ben de 600'ün falan algı olduğunu anlatıyorum 144HZ monitörü olan için. İmput lagına takan arkadaşlar senin yazdığını bilmeyenler.

iTee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
İhsan Tekerek

Hocam her monitör de gsync olmuyor Adaptive Sync olabiliyor ama o da her zaman stabil çalışmıyor, yani özetle eğer göz 60 hz üzerine alışırsa 60 hz ye düştüğünde rahatsız oluyor doğal olarak tabi herkes bunu hissetmeyebilir orası ayrı konu ben şahsen çok rahatsız oluyorum ki ben de daha yeni sistem aldım yıllarca kötü bir laptop kullandim.

Top Bottom