Türkiye'de bu paylaşılan veriler gerçeği yansıtmıyorlar, ispatla dersen ispatlayamam ancak Tr'de birçok taciz vakası karakollarda "hadi hadi bir şey olmaz" denerek yargıya taşınamadan kapatılıyor, tecavüze uğrayan çok fazla kadın adları kirlenecek, bir namus davasında (!) öldürülecekler veya çevrelerinden baskı görecekler diye bunları yargıya taşıyamıyor. Bu sebeple bu veriler gerçeği yansıtmadığı gibi Tr'de maalesef ne tacizin ne de tecavüzün oranı düşük değildir. Bu tür istatistikler karşılaştırıldığındaysa Avrupa ülkelerinin başı çekmesinin sebebi kadınların gidip bunları yargıya taşıyabilmesidir. Tabii ki bu ordaki tecavüz olaylarının az olduğu anlamına gelmez, hatta orda da yargıya gitmeyen, gidemeyen olaylar vardır ancak kesinlikle bu kadar çok değildir. Bu istatistiklerin karşılaştırılmasındaki bir bilinmesi gereken şey de ülkelerin "tecavüz" kapsamlarının farklı olabilmesidir. Örneğin akşam gidip barda içtiniz, sabah bir kadınla yatakta uyandınız. İkiniz de sarhoştunuz. Bu durumda bir Norveçli kadın bunu yargıya taşırsa siz tecavüzle yargılanırsınız ve muhtemelen suçlu bulunursunuz ancak bunu Tr'de yaparsanız bir şey olacağını sanmıyorum çünkü açıkça ortada olan tecavüz vakalarında dahi beraat kararları görmekteyiz.
Niyetim Tr'yi kötülemek veya başka ülkeleri güzellemek değil, anlatmak istediğim bu verilerin ülkeler bazında kisi başına düşen yıllık kitap sayısı gibi okunamayacağını belirtmek. Tabii ki benim anlattıklarım işin ufak bir kısmı dahi değildir. Dilerim en yakın zamanda tüm dünyada taciz ve tecavüzün önüne tamamen geçebiliriz.
@Avolay @robin @rapstarjustercik özellikle siz de okuyun istedim.