Neler Yeni

Çok yemeyip gün boyu bilgisayar başında oturursam kilo alır mıyım?

3.George

80+ Bronze
Sedanter yaşam tarzı günümüzde obezitenin en büyük risk faktörlerinden. Bilgisayar başında oturmanın nedeni iş ise yapacak bir şey yok. Ama günde en azından 40-45 dkını nabzını 130-140lara getirecek şekilde açık hava yürüyüşü yapıp düzenli beslenirsen kilo almazsın. Tabi bazal metobolizman düşüktür ve/veya metobolik bir rahatsızlığın vardır onu bilemeyiz. Düzenli beslenmeden kastım da glisemik indexi çok yüksek olmayan, komplex yağ ve glutamat içeriği düşük gıdalara yönelmek gibi. Üç öğün fast-food tüketirsen illaki kilo alırsın. İki üç günde bir tüketmek, ambalajlı ürün yemek çok negatif etki yapmaz. Ama pc başında ambalajlı ürün ve gazlı içecekler güzel gider. Kararında tüketmelisin.
Benim nabzım genelde 70-90 bpm arası gidiyor. Fast food o kadar yemiyorum fakat yemeklerimi pc başında yiyorum. Birde biraz cola içiyorum o da sık değil. Bazende abur cubur o da hafta da en az 1 gün oluyor. Şu ana kadar 900 adım atmışım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Günlük hareketlerini minimuma indirmiş egzersiz yapmayan genelde masa başı, ekran başı ve bilgisyar başından uzun süre kalkmayan insanlar. A tipi insan da denebilir.
Ben sedanterim yani anladığım kadarıyla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
Benim nabzım genelde 70-90 bpm arası gidiyor. Fast food o kadar yemiyorum fakat yemeklerimi pc başında yiyorum. Birde biraz cola içiyorum o da sık değil. Bazende abur cubur o da hafta da en az 1 gün oluyor. Şu ana kadar 900 adım atmışım.
Yazdıklarına göre alma ihtimalin düşük. Genelde hareketsiz kalacağın için burada önemli olan olay bazal metobolizmayı düşürmemek. Mesela öğün atlamamak. Vucudun nasıl alıştıysa öyle devam et. Bir çok çay, meyve ve yemiş var BM hızlandırmak için. Arada onları da tüketerek sıkıntı olmadan geçirebilirsin yazı.

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Bu yaz pc başında hareketsiz olacağımda, çok yemesem öğünlerde maks 2 ortalama 1 tabak yersem çok kilo alır mıyım? Ya da almam değil mi?
Ben 2 yıl, günde 20 saat bilgisayar başında oturarak hiç kilo almadım.

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,596
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
Bu yaz pc başında hareketsiz olacağımda, çok yemesem öğünlerde maks 2 ortalama 1 tabak yersem çok kilo alır mıyım? Ya da almam değil mi?
Ne yiyeceksin? Bence baya mantıksız ve kötü günde 1 saat çıkıp spor yapsan besinlerine dikkat etsen sıkıntı çıkmaz

Top Bottom