3.George
80+ Bronze
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim nabzım genelde 70-90 bpm arası gidiyor. Fast food o kadar yemiyorum fakat yemeklerimi pc başında yiyorum. Birde biraz cola içiyorum o da sık değil. Bazende abur cubur o da hafta da en az 1 gün oluyor. Şu ana kadar 900 adım atmışım.Sedanter yaşam tarzı günümüzde obezitenin en büyük risk faktörlerinden. Bilgisayar başında oturmanın nedeni iş ise yapacak bir şey yok. Ama günde en azından 40-45 dkını nabzını 130-140lara getirecek şekilde açık hava yürüyüşü yapıp düzenli beslenirsen kilo almazsın. Tabi bazal metobolizman düşüktür ve/veya metobolik bir rahatsızlığın vardır onu bilemeyiz. Düzenli beslenmeden kastım da glisemik indexi çok yüksek olmayan, komplex yağ ve glutamat içeriği düşük gıdalara yönelmek gibi. Üç öğün fast-food tüketirsen illaki kilo alırsın. İki üç günde bir tüketmek, ambalajlı ürün yemek çok negatif etki yapmaz. Ama pc başında ambalajlı ürün ve gazlı içecekler güzel gider. Kararında tüketmelisin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben sedanterim yani anladığım kadarıyla.Günlük hareketlerini minimuma indirmiş egzersiz yapmayan genelde masa başı, ekran başı ve bilgisyar başından uzun süre kalkmayan insanlar. A tipi insan da denebilir.