teşekkürler inceleme için colotful markasından bende emin değilim pek ama bilgilendirdin teşekkürlerMerhaba.
Yakşalık 2 ay önce 3060ti veya 3070 gücünde bir ekran kartı araştırmasına başladım.
Gözüme Colorful Igame Geforce Rtx 3060 Ti Vulcan modeli çok takıldı. Youtubede Türkiye'de incelemesini yapan bulamadım. Yabancı kanallardan birkaç inceleme videosu izledim ve neden olmasın dedim. Daha önce görmediğim bir marka olduğu için ekran kartını alırken bir tık korkmadım değil
Şu anda 1 aydır kartı kullanmaktayım. Karttan çok memnunum. Isı değerleri gayet güzel.
Üstünde bulunan lcd ekran beni kendisine hasta etti. Görüntü kalitesi çok güzel. Bilgisayarınızın anlık ısı değerleri , yüzdelik kullanım değerleri gibi verileri ekrana yazdırabiliyorsunuz. Ekrana bunun dışında resim , istediğiniz bir yazı gibi şeylerde yükleyebiliyorsunuz. Üst tarafında ve fanların oldugu kısımda argb aydınlatma mevcut.
Kartın kutusunun içerisinden bir adet çok kaliteli tornavida takımı çıktı ve bunun yanında ekran kartı desteğimde çıktı. Bu sayede ekran kartı büyük olmasına rağmen hiçbir yamulma olmuyor. İçerisinden çıkan ekran kartı desteği çok sağlam bir malzemeden yapılmış.
Kartın dezavantajlarına gelecek olursak
Birinci dezavantajı olabilir oda 3 adet 8 pin güç girişi olmasıdır. Ama bu aslında bir dezavantaj değil bir avantaj çünkü akrtın tdp değeri yüksek. Yapılan güzel bir overclock ile 3070 performansı alabiliyorsunuz.
İkinci olarak Ülkemizde gerçekten bulması çok zor bir kart. Ben sanırsam 1 ay önce kartın son stokunu satın aldım. Ogünden beri yeni bir stok göremedim.
Benim aldığım fiyat tam 13k. Tarih 2022 Mayıs.
Mesaj otomatik birleştirildi:
açıkçası aktif olarak sadece rust oynuyorum. Rust çok fazla ekran kartı kullanan bir oyun değil ama kartı stres teslerine soktugumda max kullanımda %50 fandan fazlasına geçmedi. Sesi yok denilecek kadar az.teşekkürler inceleme için colotful markasından bende emin değilim pek ama bilgilendirdin teşekkürler
bu arada kart rtx ultra ayarlarda max ne kadar oluyor çok ses çıkarıyor mu?
sistemde güzel güncellemeler yapıyorum İşlemci ve anakart değişti. Sadece kasa kaldı şimdilik. Fotolar biraz eski.Kartın yanında sistem sırıtmış, kart fenaa.
max derece neydi pekiaçıkçası aktif olarak sadece rust oynuyorum. Rust çok fazla ekran kartı kullanan bir oyun değil ama kartı stres teslerine soktugumda max kullanımda %50 fandan fazlasına geçmedi. Sesi yok denilecek kadar az.
Mesaj otomatik birleştirildi:
sistemde güzel güncellemeler yapıyorum İşlemci ve anakart değişti. Sadece kasa kaldı şimdilik. Fotolar biraz eski.
şu ana kadar oyunda max 60 derece gördüm. stres testlerinde ise 72 gördüm. Fanlar full otoda. Kasa ekran kartına göre çok küçük ama...max derece neydi peki
tamamdır eğer indirimli bulursam alabileceğim bi modelşu ana kadar oyunda max 60 derece gördüm. stres testlerinde ise 72 gördüm. Fanlar full otoda. Kasa ekran kartına göre çok küçük ama...
R5 5600 ve 3060ti 550w kullanıyorum gayet yetiyor. Üstüne üstelik monitörümün arkasında kendi yaptığım argb programlanabilir led kullnıyorum ve buda yaklaşık 30-40watt degerinde güç çekiyor ama sistemde hiçbir elektriksel sorun oluşmadı.tamamdır eğer indirimli bulursam alabileceğim bi model
bu arada 750w mı kullanıyosun bide uzunluğunu atar mısın?
550w mı? daha benim 600w lık psu da tek 8 pin varR5 5600 ve 3060ti 550w kullanıyorum gayet yetiyor. Üstüne üstelik monitörümün arkasında kendi yaptığım argb programlanabilir led kullnıyorum ve buda yaklaşık 30-40watt degerinde güç çekiyor ama sistemde hiçbir elektriksel sorun oluşmadı.
Uzunluk olarak 323mm
valaha gayet yeterli bence.550w mı? daha benim 600w lık psu da tek 8 pin var