Core performance boost ayarı hakkında

XMPSE

80+
Reaksiyon skoru
19
dostlar işlemci (Ryzen 3500x tray) çok ısındığından dolayı bu özelliği biostan kapattım 30 derece ısı düşüşü oldu. Fakat oyunlarda fps düşmedi.

Normalde 85-90 arası olurken şuan 60ı geçmedi

Oyun kitlendiğinden dolayı ısıdan olacağını düşündüm eğer oyunda problem versa tekrar açacağım eğer yoksa stok soğutucu ile böyle kullanmayı düşünüyorum

sizce bu kadar ısı düşmesi normal mi ?

En İyi Cevap
CPB; işlemcinizin kullanım ihtiyacına göre kendi frekansını belirli bir seviyeye kadar çıkartmasına yarar, kapatmanız durumunda FPS kaybı olacaktır.
CPB ile 3500x işlemcininiz 4.1ghz'e kadar çıkabiliyorken siz CPB kapayınca bu 3.6ghz ile sınırlanacak. Şu anki FPS değerlerinizden memnunsanız böyle kullanabilirsiniz, benim tavsiyem bir tane soğutucu almanız.
CPB; işlemcinizin kullanım ihtiyacına göre kendi frekansını belirli bir seviyeye kadar çıkartmasına yarar, kapatmanız durumunda FPS kaybı olacaktır.
CPB ile 3500x işlemcininiz 4.1ghz'e kadar çıkabiliyorken siz CPB kapayınca bu 3.6ghz ile sınırlanacak. Şu anki FPS değerlerinizden memnunsanız böyle kullanabilirsiniz, benim tavsiyem bir tane soğutucu almanız.

En İyi Cevap
core performance kapatınca işlemci sıcaklığı düşüyor (80den 65e) fakat ekran kartı sıcaklıgı artıyor (60dan 80e)

açınca ise işlemci 80i görüyor bu sefer ekran kartı 65e kadar düşüyor

core performance kapatınca işlemci sıcaklığı düşüyor (80den 65e) fakat ekran kartı sıcaklıgı artıyor (60dan 80e)

açınca ise işlemci 80i görüyor bu sefer ekran kartı 65e kadar düşüyor
fpslerde hiçbir değişiklik olmuyor teker teker kontrol ettim cyberpunk vs

Geri