Neler Yeni

core performans boost zararlımıdır

Carla

80+
arkadaşlalar başlıktaki gibi işlemcinin ömrünü azaltma ve sayre yaşanırmı böyle sorunlar çünkü bilgisayar alındığından beri biosa girmedim son bi kaç ayda girmeye başladım ondan sonra core performans boostun açık olduğunu gördüm bu bi overclocmu ben core performans boost autoydu beni aydınlatırsanız sevinirim Core Performans boost Overclocmudur işlemci ömrü azaltırmı dünden beri içim içimi yiyo

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
arkadaşlalar başlıktaki gibi işlemcinin ömrünü azaltma ve sayre yaşanırmı böyle sorunlar çünkü bilgisayar alındığından beri biosa girmedim son bi kaç ayda girmeye başladım ondan sonra core performans boostun açık olduğunu gördüm bu bi overclocmu ben core performans boost autoydu beni aydınlatırsanız sevinirim Core Performans boost Overclocmudur işlemci ömrü azaltırmı dünden beri içim içimi yiyo
AMD nin işlemcilere yaptığı otomatik bir tür hız aşırtmadır. Her sistemde açık olarak gelir ve bir zararı olmaz.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

Yavuz241

80+ Bronze

NespaY

80+ Silver
ömrünü kısaltıyormu
Onun için sıcaklık değerlerini yükte kontrol etmen lazım çünkü core performance boost gereğinden fazla voltaj verdiği için işlemcinin sıcaklığında sıçramalar oluyor ve birde stok fan ile kullanıyorsan işlemcin 90-100 derecelere kadar ulaşabiliyor ve böyle olunca ömrünü kısaltabiliyor.

Carla

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onun için sıcaklık değerlerini yükte kontrol etmen lazım çünkü core performance boost gereğinden fazla voltaj verdiği için işlemcinin sıcaklığında sıçramalar oluyor ve birde stok fan ile kullanıyorsan işlemcin 90-100 derecelere kadar ulaşabiliyor ve böyle olunca ömrünü kısaltabiliyor.
Sıvı soğutma kullanıyorum ve şuan yeni öğrendiğim için kapattım bi zararı olurmu 1 yıldır böyle kullandım ömrünü kısaltma ve sayre

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Core boost performans kapatılmamalı.
İşlemci kendi otomatik olarak yüksek frekanslara çıkarıyor ve ciddi performans artışı sağlıyor.
Elinde stok fan varsa,soğutucu alana kadar geçici olarak bu seçeneği kapatabilirsin.
Elinde iyi bir soğutucu varsa açık tutmanı öneririm kesinlikle.
ömrünü kısaltıyormu
Hayır,asla öyle bir şey söz konusu değil.

NespaY

80+ Silver
Sıvı soğutma kullanıyorum ve şuan yeni öğrendiğim için kapattım bi zararı olurmu 1 yıldır böyle kullandım ömrünü kısaltma ve sayre
Sıvı soğutma kullanıyorsan açık kalsın ama Stok soğutucu kullananlar için zararlı.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Kapatmayın,açık kalsın.
Bu sandığın gibi overclock işlemi felan değil,işlemci asıl performansını CPB açıkken sağlıyor zaten.
Sıvı soğutma kullanıyorsan açık kalsın ama Stok soğutucu kullananlar için zararlı.
Tam olarak zararlı denemez.
Çünkü o işlemciler mimari olarak daha yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor,ancak stok fan yetmediği için kapatmakta fayda var diyebiliriz.

NespaY

80+ Silver
Kapatmayın,açık kalsın.
Bu sandığın gibi overclock işlemi felan değil,işlemci asıl performansını CPB açıkken sağlıyor zaten.

Tam olarak zararlı denemez.
Çünkü o işlemciler mimari olarak daha yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor,ancak stok fan yetmediği için kapatmakta fayda var diyebiliriz.
Eğer işlemci 100 derecede çalışıyorsa stok fan ile ben zararlı diyorum(Stok fan ile kullanımı bu seviyeye çıkıyorsa her türlü zararlı.)

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
yok knkm mesela temel 3,20ghz de çalışan işlemciyi oyuna veya performans gerektiren bir uygulamaya giriş yaptığınızda 3,60 gibi hızlara çıkarıyor sadece temel hızda iken sıcaklık 55 derece ise oto hız aşırtmada 65 derece olur bu kadar performans arttığı kadar ısı da artar

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Stok fan kullanılıyorsa kapatılmalı. Farklı bir soğutucu kullanılıyorsa açılmasında bir sakınca yok.

Top Bottom