Corolla Cross mu almalıyım C5 aircross mu

Cross kullanmadım ama Toyota Corolla ve Proace City kullanıyorum ikisinden de çok memnunum Toyota üzmüyor. Yeni araba bakıyorum hatchback onu da bütçem yeterse yaris almayı planlıyorum.
Toyotanın sorunsuzluguna kesinlikle katılıyorum ama sırf sorunsuz diye rakibinden daha az donanımlı ve konforsuz bir araba almak yerine c5 alip bakımlarını duzenli yapmayı tercih ederim

Toyotanın sorunsuzluguna kesinlikle katılıyorum ama sırf sorunsuz diye rakibinden daha az donanımlı ve konforsuz bir araba almak yerine c5 alip bakımlarını duzenli yapmayı tercih ederim
Sanırım Toyota'nın boş paketini alıcan dolu Toyota'lar iyidir benim Proace City'de yok yok, yol takip şerit takip tabela okuma koltuk ısıtma yok yok araca 220V priz bile koymuşlar :giggle: Yani bende boş paket araba almam o konuda katılıyorum.

Sanırım Toyota'nın boş paketini alıcan dolu Toyota'lar iyidir benim Proace City'de yok yok, yol takip şerit takip tabela okuma koltuk ısıtma yok yok araca 220V priz bile koymuşlar :giggle: Yani bende boş paket araba almam o konuda katılıyorum.
Hocam zaten dolusu c5 ile ayni para oluyor o zaman kesin c5 seçerim, şu an fiyat farkından dolayı aradayım ama gönlüm c5den yana

Toyota alırsam boş alicam hocam çünkü şu an param o kadar ama eger c5 almaya karar verirsem ki gönlüm ondan yana biraz daha para bulmaya çalışacağım
hocam iki aracıda test edin ona göre alın bence

Uzun süren araştırmalarım sonrasında seçenekleri bu iki arabaya düşürdüm
Beklentilerim:
Az yakması
Servis masrafı çıkarmaması
Performans ve konforun ortalama olması(yokuş çıkarken ve çukura girdiğim zaman neden bu arabayı aldım diye düşünmeyeyim
Eğer bariz iyi oldugu kesin başka öneriniz var ise belirtin lütfen yoksa çok kafam karışıyor seçenekleri 2 yapana kadar 2 3 haftadır gece gündüz arastirma yapıyorum
Merhabalar. Beklentileriniz göz önünde bulundurulduğunda 3'ü içinde Corolla Cross daha önde olabilir diye düşünüyorum. PSA grubunun tüm araçları rakiplerine benzer fiyatlarda sundukları daha geniş opsiyonlar sebebi ile tercih ediliyor, kafa karıştıran daha çok bu tarafı yani. Bence aksi durum olsa satışları yarı yarıya düşer. Uzun süreli kullanım planladığınızı belirtmişsiniz, bu sebeple sanki Toyota daha mantıklı bir seçecek olur gibi görünüyor.

Fakat nihayetinde söz konusu arabalar ise ne örneklerin, tavsiyelerin sonu gelir ne de istisnaların. Çok sorunsuz olarak addedilen Toyota'nın servisi ile akraba olan kullanıcı da tanıyorum, çok sorunlu denen bir PSA grubu aracını uzun yıllar mutlu mesut kullanan da. Fakat tabii oranlara bakıldığında Japonların sorunsuzluğu ve güveninirliği bariz fark yaratıyor.

Ama özetle konuya cevap yazan bir kaç arkadaşın tavsiyelerini önereceğim ben de. Araba konusunda çok detaya girerseniz işin içinden çıkamazsınız. İkisi ile de test sürüşü yapın, hangisi size işte bu diye hissettirirse direkt onu alın. Sonra da hiç araştırmayın :D Hayırlısı olsun şimdiden.

Merhabalar. Beklentileriniz göz önünde bulundurulduğunda 3'ü içinde Corolla Cross daha önde olabilir diye düşünüyorum. PSA grubunun tüm araçları rakiplerine benzer fiyatlarda sundukları daha geniş opsiyonlar sebebi ile tercih ediliyor, kafa karıştıran daha çok bu tarafı yani. Bence aksi durum olsa satışları yarı yarıya düşer. Uzun süreli kullanım planladığınızı belirtmişsiniz, bu sebeple sanki Toyota daha mantıklı bir seçecek olur gibi görünüyor.

Fakat nihayetinde söz konusu arabalar ise ne örneklerin, tavsiyelerin sonu gelir ne de istisnaların. Çok sorunsuz olarak addedilen Toyota'nın servisi ile akraba olan kullanıcı da tanıyorum, çok sorunlu denen bir PSA grubu aracını uzun yıllar mutlu mesut kullanan da. Fakat tabii oranlara bakıldığında Japonların sorunsuzluğu ve güveninirliği bariz fark yaratıyor.

Ama özetle konuya cevap yazan bir kaç arkadaşın tavsiyelerini önereceğim ben de. Araba konusunda çok detaya girerseniz işin içinden çıkamazsınız. İkisi ile de test sürüşü yapın, hangisi size işte bu diye hissettirirse direkt onu alın. Sonra da hiç araştırmayın :D Hayırlısı olsun şimdiden.
Kesinlikle haklısınız hocam bayiden çıktıktan sonra uzun bir süre internete araba yazmak istemiyorum.Konuyu açarken servis masrafı çıkarmaması yazmışım ama aslında asıl beklentim servise yolum düşmesin sadece düzenli olarak bakımlarını yaptırayım ustalar ile çok görüşmeyelim

Toyota alırsam boş alicam hocam çünkü şu an param o kadar ama eger c5 almaya karar verirsem ki gönlüm ondan yana biraz daha para bulmaya çalışacağım
Fransız grubunda 2-3 sene sonra sonra kaçınılmaz olarak trim sesleri gelmeye başlıyor. Hem daha güncel olması hem Toyota’nın değerini daha iyi koruması sebebi ile Toyoto alırdım.

Sıraladığınız beklentilere bakılacak olursa ben de Corolla Cross diyorum.

Dizel olmak zorunda degil hibrit de olabilir gunde 60 km civarı yapilacagi için petrole ortak olacak parayı yakıta vermek istemiyorum
toyota kadar iyi hibrit yok şuan vw başarısız oldu renaultta öyle toyota mantıklı

Kesinlikle haklısınız hocam bayiden çıktıktan sonra uzun bir süre internete araba yazmak istemiyorum.Konuyu açarken servis masrafı çıkarmaması yazmışım ama aslında asıl beklentim servise yolum düşmesin sadece düzenli olarak bakımlarını yaptırayım ustalar ile çok görüşmeyelim
O halde beklentilerinizin karşılığı Toyota olacaktır, en azından dert tasa ihtimalini aza indirgeyen seçenek o olur. Esasen kafanızı karıştırmamak adına bu yorumu yapmayacaktım fakat 2 mesaj önceki arkadaşın yorumunu da değerlendirmelisiniz. Şahsım adına ben bugün araç alacak olsam dizel bir motora yatırım yapmazdım ki yapmadım da. Fakat ben az çok bu sohbetlere vakıf olduğumdan alım sürecinde yanıma en yakın arkadaşlarımı dahi almadım. Müsait zamanda tek başıma çıkıp ulaşabileceğim modelleri olan 8-10 civarı bayii gezdim, beklentilerime ve bütçeme istinaden seçeneklerimi siz gibi azalttım. En son kararda 3 modelde test sürüşü yaptım, bana en iyi hissettireni gidip aldım. Ailemin dahi bir gece önce bilgisi oldu :D En nihayetinde bu forumda en çok kullanılan deyimlerden biri olan teknoloji işi şans işi gibi araba işi de biraz öyle. Tekrara düşeceğim fakat yapılan seçimler ile yalnızca ihtimali aza indirgemeye çalışıyoruz. Alacağınız hangisi olursa olsun hayırlısı olur umarım.

Fransız grubunda 2-3 sene sonra sonra kaçınılmaz olarak trim sesleri gelmeye başlıyor. Hem daha güncel olması hem Toyota’nın değerini daha iyi koruması sebebi ile Toyoto alırdım.
Değerini koruması çok önemli degil hocam ya buyuk ihtimalle ben değiştireceğim zaman çok satılacak bir değeri kalmaz ikisinin de

gidip de en alt paket alinmaz ve arada asiri fiyat farki var. corolla cross'un en alt paket fiyatina muhtemelen full paket c5 aircross alinabilir.
Bizde 2024 model 1.5 dizel shine paket c5 aircross var ve gayet memnunuz. Fiyat, donanim, konfor ve ses yalitimi olarak corolla cross'un onunde olan bir araba. Motor ve sanziman olarak da sorunlu bir araba degil ki en buyuk masraflari bu ikisi acar genelde.
He ama diyorsanki hibrit olsun o zaman da toyotadan baskasi alinmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,644
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35
Geri