Öncelikle geçmiş olsun. Çok kafana takma atlattıktan sonra uzantılarını yaşaman normal. Bende 5/6 ay önce hafif diyebileceğim şekilde atlatmıştım 1 hafta sonrasında bel ağrısı, ishal, yemek yiyememe ve fazla sıvı kaybı gibi durumlar da yaşadım. Şuan toparladım ama en sevdiğim ve sık yediğim şeylerin tadı çok iğrenç geliyor. Sonuçta nimet benzetme yapmak istemem ama et/tavuk türü yiyince sanki çürümüş çiğ balık yiyormuşum gibi hissediyorum. O gün bu gündür yemeklerden uzak duruyorum bunun yüzünden kilo kaybı da yaşadım. Bol bol yeşillik, makarna, pilav ve su ile idare ediyorum ama artık baya sıkıldım. Benden sana tavsiye vücudunda herhangi bir yerde ağrı veya bir sorun olduğunu gözlemlersen ertelemeden doktora git. Ben karın ağrısı için gittim dalak büyümesi ve bağırsaklar ile ilgili sıkıntılar ortaya çıktı. Her ay kontrole gidiyorum. Bunun tavsiyesini vermem uygun olur mu bilmiyorum ama (marka vermeden söylesem sıkıntı olmaz herhalde) Aşırı halsizliğim olduğu için takviye edici vitaminler kullanıyorum. Ben etkisini gördüm istersen deneyebilirsin.
Bu arada benimde merak edip sormak istediğim soru var buraya yazayım bari. Covid geçirdikten sonra yürüme/koşma olarak eskisi kadar iyi olmadığımı farkettim (ciddi fark oluştu). Hastaneye gittiğimde astım olmak üzereymişim. Bu durumu yaşayıp doktora görünen oldu mu? Herkeste farklı sonuçlanabilir ama merak ettim tek bende mi astım a çevirdi diye.
Ek olarak bel ağrısı, tat değişikliği, karın ağrısı gibi durumları hala yaşıyorum. Doktora sorduğumda covid sonrası bunları yaşayabilirsin demişti.