Neler Yeni

CORONA ETKİSİ HALEN DEVAM EDİYOR.

Swanz

80+ Bronze
İlk başta geçmiş olsun fakat biz doktor değiliz forumda konu açarak kesin bir çözüm bulamazsınız.Doktora gitmek en mantıklısı olacaktır.

Hawagi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar Bayraktutan
Öncelikle geçmiş olsun. Çok kafana takma atlattıktan sonra uzantılarını yaşaman normal. Bende 5/6 ay önce hafif diyebileceğim şekilde atlatmıştım 1 hafta sonrasında bel ağrısı, ishal, yemek yiyememe ve fazla sıvı kaybı gibi durumlar da yaşadım. Şuan toparladım ama en sevdiğim ve sık yediğim şeylerin tadı çok iğrenç geliyor. Sonuçta nimet benzetme yapmak istemem ama et/tavuk türü yiyince sanki çürümüş çiğ balık yiyormuşum gibi hissediyorum. O gün bu gündür yemeklerden uzak duruyorum bunun yüzünden kilo kaybı da yaşadım. Bol bol yeşillik, makarna, pilav ve su ile idare ediyorum ama artık baya sıkıldım. Benden sana tavsiye vücudunda herhangi bir yerde ağrı veya bir sorun olduğunu gözlemlersen ertelemeden doktora git. Ben karın ağrısı için gittim dalak büyümesi ve bağırsaklar ile ilgili sıkıntılar ortaya çıktı. Her ay kontrole gidiyorum. Bunun tavsiyesini vermem uygun olur mu bilmiyorum ama (marka vermeden söylesem sıkıntı olmaz herhalde) Aşırı halsizliğim olduğu için takviye edici vitaminler kullanıyorum. Ben etkisini gördüm istersen deneyebilirsin.

Bu arada benimde merak edip sormak istediğim soru var buraya yazayım bari. Covid geçirdikten sonra yürüme/koşma olarak eskisi kadar iyi olmadığımı farkettim (ciddi fark oluştu). Hastaneye gittiğimde astım olmak üzereymişim. Bu durumu yaşayıp doktora görünen oldu mu? Herkeste farklı sonuçlanabilir ama merak ettim tek bende mi astım a çevirdi diye.

Ek olarak bel ağrısı, tat değişikliği, karın ağrısı gibi durumları hala yaşıyorum. Doktora sorduğumda covid sonrası bunları yaşayabilirsin demişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
burak gümrükçü
3 ay önce corona olduysan ve hala tat alma ve koku alma kayfı varsa en yakın sağlık kuruşuna başvur bu kadar fazla olması sakıncalı

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Dostlar merhaba,
Yaklaşık 3 ay önce covid-19 oldum. Bazı semptomları yaşadım. (Halsizlik, Tat ve koku kaybı, baş ağrısı) sonrasında şükür atlattım. Fakat covid olduğum günden beri üzerimde etkisini gösteren tat ve koku kaybı halen devam etmekte ve bu durum gerçekten canımı çok sıkmaya başladı. Benimle aynı durumu yaşayan var mı? Veya bu sorunun çözümü ile ilgili herhangi bir fikri olan var mı?
Yaklaşık 2 ay oldu tat koku yavaş yavaş geliyor ama eski formumda değilim 😟

Hawagi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar Bayraktutan
Kuzenim aynı sorunları yaşıyor çok hafif atlattı 1 kere oda hafif ateşi çıktı diye ilaç aldı onun dışında ilaçları almadı çok ağır olduğunu söyledi , ama yiyebildiği şeylerin sayısı çok az süt ürünlerini tüketemiyor kokuyor diyor.
4-5 kere doktora gitti koronadan diyip geçiyorlar bir çözümü var mı bilmiyorum.
Yumurta süt et tavuk balık 6 aydır yemiyorum :/

Fordon Greeman

80+ Bronze
Çok geçmiş olsun. Bence buradan tavsiye alman çok fayda sağlamaz, gidip bir doktora danışman en sağlıklısı olur. Bağışıklık sistemini iyi tutmaya çalış. Düzgün beslenmeye dikkate et. Su içmeyi ihmal etme. Vücudunu iyi tuttukça zaten çoğu sorun kendiliğinden geçecektir. En iyi çözümü tabii ki hekimler bilir o yüzden gidip danışman en uygunu olur.

Avolay

80+ Gold

A1meda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
A1meda
Doktorların bilimsel olarak tedavi geliştirmediği konularda kulaktan dolma yöntemleri uygulamanı önermiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Benimde bir yakınım geçirmişti coronadan sonra bunların olması normal, istersen doktora gidebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yada bekle zamanla düzeliyor.

Top Bottom