Corrsair vengeance frekans seçimi

Freeak

80+
Reaksiyon skoru
46
model : Corrsair vegance 8gb 3000mhz cl16 ram (2x8)
anakart model : B450M H am4 güncel bios

Şimdi sorum şudur işlemcimin destek sitesinde max 2933mhz ram yazmakta yani ben 3600mhz ram dahi alsam 2933mhzde mi çalışacak ?

ikinci sorum, anakartımın markası gigabyte ve aldığım ramlerin kutusunda high overclock yazıyor, ben bu ramleri cl değerlerini yükselterek 3600 gibi değerlere ulaştırabilir miyim ?

üçüncü sorum, diğer sorulara bağlı olarak cl değerlerinde otomatik anakart sunmamış yani otomatik profiller atamamış ram oc için nasıl yaparım ?

Yanıtlar için teşekkürler :)
Hayırlı geceler.

İşlemciniz nedir?

1) Anakartın 3600mhz'e kadar ram desteği sunuyor.
2) Çipi iyiyse yapabilirsin

model : Corrsair vegance 8gb 3000mhz cl16 ram (2x8)
anakart model : B450M H am4 güncel bios

Şimdi sorum şudur işlemcimin destek sitesinde max 2933mhz ram yazmakta yani ben 3600mhz ram dahi alsam 2933mhzde mi çalışacak ?

ikinci sorum, anakartımın markası gigabyte ve aldığım ramlerin kutusunda high overclock yazıyor, ben bu ramleri cl değerlerini yükselterek 3600 gibi değerlere ulaştırabilir miyim ?

üçüncü sorum, diğer sorulara bağlı olarak cl değerlerinde otomatik anakart sunmamış yani otomatik profiller atamamış ram oc için nasıl yaparım ?

Yanıtlar için teşekkürler :)
Hayırlı geceler.
CL değerlerini yükselterek 3600mhz yapabilirsin ama vengeance ramler oc için elverişli değiller.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Buradan bak dostum.

@RevDeisDou ve @cfranko OC hakkında yardımcı olacaklardır

İşlemcinizin bellek kontrolcüsüne bağlı, zen+ mimari olduğu için pek bir şey beklemeyin.
RAM çipiniz de önemli tabii.
@cfranko

Zen+ mimari ve bazen XMP bile açılmayan Corsair RAM'lerle 3600MHz mi? o.O2
sıfır voltaj ayarı ile xmp açıp 3333mhz de sorunsuz cl16 çalışıyor test ettim 2 gün boyunca mavi ekran almadım hiç bu değeri cl17 3400 felan denemeli miyim sizce
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinizin bellek kontrolcüsüne bağlı, zen+ mimari olduğu için pek bir şey beklemeyin.
RAM çipiniz de önemli tabii.
@cfranko

Zen+ mimari ve bazen XMP bile açılmayan Corsair RAM'lerle 3600MHz mi? o.O2

ramlerim bunlar

sıfır voltaj ayarı ile xmp açıp 3333mhz de sorunsuz cl16 çalışıyor test ettim 2 gün boyunca mavi ekran almadım hiç bu değeri cl17 3400 felan denemeli miyim sizce
Ben Zen+ mimarili işlemcilerde 3433MHz sınır diye biliyorum ama büyük ihtimal hatalı olabilirim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ramlerim bunlar
Yukardaki uygulamayı yükleyip SS atarsanız, etiketlenen kişiler yardımcı olacaktır.

Ben Zen+ mimarili işlemcilerde 3433MHz sınır diye biliyorum ama büyük ihtimal hatalı olabilirim.
voltaj ve hiçbir ayar yapmadığımda 3400de açılmadı reslemek durumunda kalmıştım ama 3333mhz en stabil değer hiçbir şey yapmadan garip :)

Sınır değil. Ama 3466’dan fazlası güzel şans gerektiriyor

Geri