Çözüldü✓ Corsair 3000D Airflow Fan RGB Sorunu

TolgaD9

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba kasa modelim corsair 3000D airflow anakartım Msı b650 gaming plus. Sıvı soğutucu ve ön tarafta yer alan 3 adet fan dönüyor fakat rgbleri yanmıyor.
Çözmek için yaptıklarım: Msı center üzerinde fanlar gözükmüyor(mystic light üzerinden) bios üzerinden led kontrolü açık,icue uygulamasında fanlar gözükmüyor. Bios ve windows güncel. Fan kabloları jargb_v2_2’ye bağlı. Bağlantılarıda doğru tek renk yanıcak zaten fan kontrolcüsü yok. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim iki gündür aramadığım yer kalmadı.

Ekler

• att.AFetHsTBOGqRiNUioDj18bEenS5V-UBVNL-QPjDmcxY.jpeg
    att.AFetHsTBOGqRiNUioDj18bEenS5V-UBVNL-QPjDmcxY.jpeg
    231.3 KB · Hit: 57
  • att.xGWnDWdxxGHq9g-gW5acYQAekc86ktQDycMlDPju7Lk.jpeg
    att.xGWnDWdxxGHq9g-gW5acYQAekc86ktQDycMlDPju7Lk.jpeg
    286.5 KB · Hit: 51
  • att.0fNkjB-oP-oCNAI7sCmGmQBWUsIOctV9OdK2EPY84YM.jpeg
    att.0fNkjB-oP-oCNAI7sCmGmQBWUsIOctV9OdK2EPY84YM.jpeg
    325.7 KB · Hit: 50
Hocam corsair in kendi uygulamasını indirip deneyin

Merhaba kasa modelim corsair 3000D airflow anakartım Msı b650 gaming plus. Sıvı soğutucu ve ön tarafta yer alan 3 adet fan dönüyor fakat rgbleri yanmıyor.
Çözmek için yaptıklarım: Msı center üzerinde fanlar gözükmüyor(mystic light üzerinden) bios üzerinden led kontrolü açık,icue uygulamasında fanlar gözükmüyor. Bios ve windows güncel. Fan kabloları jargb_v2_2’ye bağlı. Bağlantılarıda doğru tek renk yanıcak zaten fan kontrolcüsü yok. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim iki gündür aramadığım yer kalmadı.
arkada kontrolcü varmı

Corsair icue uygulamasında da gözükmüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkada kabloların bağlı olduğu küçük bir kutu mevcut ama kontrolcu olduğundan emin değilim.
hocam oraya takmayı deneyin kutunun illaki bir amacı vardır yoksa kontrolcüler 500 lira falan

Kutu anakarta bağlı, benim istediğim zaten rbgleri kontrol etmek değil hiç yanmıyor.
kutu anakarta bağlı ise sanırım fan çoklayıcı o fanları birleştirip tek yerden güç veriyor rgb konusundada sanırım kontrolcü lazım ama anakart nasıl okumuyor fanları onuda anlamadım @jombo @shankar1

kutu anakarta bağlı ise sanırım fan çoklayıcı o fanları birleştirip tek yerden güç veriyor rgb konusundada sanırım kontrolcü lazım ama anakart nasıl okumuyor fanları onuda anlamadım @jombo @shankar1
İşte benimde kafam orada karışıyor. Yanlış yere bağlıda değil, tek renkte olsa yanması gerekiyor. kutudan direkt jargb_v2_2'ye bağlı. Sıvı soğutucu fanlarının da rgbleri yanmıyor.

hocam 400-500 TL'ye kaliteli bir rgb kontrolcüsü alın mümkünse kumandası olsun pek bilgim yok o konularda.
Kutu anakarta bağlı, benim istediğim zaten rbgleri kontrol etmek değil hiç yanmıyor.

İşte benimde kafam orada karışıyor. Yanlış yere bağlıda değil, tek renkte olsa yanması gerekiyor. kutudan direkt jargb_v2_2'ye bağlı. Sıvı soğutucu fanlarının da rgbleri yanmıyor.
hiç bilmiyorum hocam vallaha sizin gibi şaşırdım bende deneyin biraz daha şansınızı belki çözersiniz redditte yabancı kaynaklardan bakabilirsiniz ben bazer aradığım şeyleri orda bulabiliryorum kontrolcü şart durumu oluşursada dark ın modeli vardı kumandalı o iş yapacaktır

Biraz daha araştıracağım veya 400-500 liralık bir kontrolcu ile deneyebilirim. Teşekkür ederim ilginiz için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,656
Üyeler
186,085
Son üye
Ysmatl
Geri