Neler Yeni

Çözüldü✓ Corsair Carbide Spec Delta Kontrolcü yok

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Dostum yukarıda yazdığım yazıdaki üstünde 3 tane tuş olan şey kontrolcüsü, fotoğrafı mevcut.
Doğru düzgün bak kasanın içine, sen bulamıyorsun.
abi İtopyadan veya herhangi bir yerden bu şekilde sistem alındığı zaman,içinde mutlaka kontrolcü ile mi geliyor?Bir de corsair spec delta kendi alındığı zaman 3 çıkışı 1 çıkış yapan kablo içinde geliyormuş.Onu kullanmak yerine neden böyle bir şey yapmışlar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Dün iyice açtım araştırdım baktım fakat gerçekten yok. Hangi kabloya bağlı olduğunu bilsem kabloyu takip eder bulurum ama bilmiyorum maalesef. Şuan rainbow olarak yanıyor 7 renkten renge geçiş yapıyor.
Kontrolcü olmasa ışıklar yanmaz, güç alamaz, bulamıyorsun :D.
abi İtopyadan veya herhangi bir yerden bu şekilde sistem alındığı zaman,içinde mutlaka kontrolcü ile mi geliyor?
Evet.
Bir de corsair spec delta kendi alındığı zaman 3 çıkışı 1 çıkış yapan kablo içinde geliyormuş.Onu kullanmak yerine neden böyle bir şey yapmışlar?
Splitter kablo zaten mevcut, kontrolcüde 3 tane giriş yok ki, 1 tane giriş var, splitter kablo 3 tane fanın RGB kablosunu 1 tane uca dönüştürüyor, sonra da kontrolcüye giriyor, üçü bir yerden kontrol edilmiş oluyor.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Kontrolcü olmasa ışıklar yanmaz, güç alamaz, bulamıyorsun :D.

Evet.

Splitter kablo zaten mevcut, kontrolcüde 3 tane giriş yok ki, 1 tane giriş var, splitter kablo 3 tane fanın RGB kablosunu 1 tane uca dönüştürüyor, sonra da kontrolcüye giriyor, üçü bir yerden kontrol edilmiş oluyor.
iyi de kontrolcü yerine anakartın yazılımından kontrol edilse daha güzel olmaz mı?aslında bu anakart için kontrolcü olması güzel olmuş ama elimizde daha çok renk seçeneği olan bir anakart olsa genede bunu yapacak olmaları pek hoşuma gitmedi.çünkü ben kendi yazlımından kontrol edebilmeyi daha çok isterdim.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Merhabalar İtopya'dan 1 aydır sistem almış bulunmaktayım. Anakartım B450M S2H ve kasam Corsair Carbide Spec Delta. Kasada önde ki 3 fan şuan rainbow olarak yanıyor. Kasayı iyice araştırmama rağmen kontrolcüyü bulamadım.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

İlk resimde elimde tuttuuğum kablodan 4 tane var. Bunlar 2.resim de ki sys fan kısmına gidiyor. Gördüğünüz gibi led_cpu kısmıda boş. Rainbow gözümü çok yoruyor. Buna acilen çözüm bulmam gerek yardım eder misiniz? Elimde tuttuğum kablo çoklayıcı mı?

Not: Abdullah abinin sistemini aldım İtopyadan umarım bana yardımcı olur :(
konu ile alakasız fakat bu nasıl fan bağlama şekli ilk defa gördüm :D
Ekran Alıntısı.PNG

birde ordaki pinleri 1 i rapolama için değil mi ? fan nasıl çalışıyor ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
iyi de kontrolcü yerine anakartın yazılımından kontrol edilse daha güzel olmaz mı?aslında bu anakart için kontrolcü olması güzel olmuş ama elimizde daha çok renk seçeneği olan bir anakart olsa genede bunu yapacak olmaları pek hoşuma gitmedi.çünkü ben kendi yazlımından kontrol edebilmeyi daha çok isterdim.
Kasaya dahili olarak gelen kontrolcünün yazılımı olmaz, tuşuna basarsın efekti değişir, anakarta takman için de anakartın RGB veya ARGB girişi olması lazım (kasaya ve fana göre değişebilir), o kontrolcünün koyulma sebebi ise anakartında RGB veya ARGB girişi olmayan kişilerin fanların ışıklarından yararlanabilmesi için.
Kasalara gelen dahili kontrolcüler software-free'dir, iCUE destekleyen kasalarda görürsün anca yazılım desteğini.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Kasaya dahili olarak gelen kontrolcünün yazılımı olmaz, tuşuna basarsın efekti değişir, anakarta takman için de anakartın RGB veya ARGB girişi olması lazım (kasaya ve fana göre değişebilir), o kontrolcünün koyulma sebebi ise anakartında RGB veya ARGB girişi olmayan kişilerin fanların ışıklarından yararlanabilmesi için.
Kasalara gelen dahili kontrolcüler software-free'dir, iCUE destekleyen kasalarda görürsün anca yazılım desteğiy
hayır ben kasa yazılım desteğinden bahsetmiyorum.Hatta şöyle örnekleyerek anlatayım.Diyelim benim elimde AuraSync destekleyen bir asus anakart var ve ben kasamın fanlarını bu AuraSync den kontrol etmek istiyorum.(bildiğim kadarıyla Corsair Spec Delta AuraSync desteği veriyor.)benim bu durumda fan bağlantılarını anakarta yapmam gerekmez mi?Bir de kontrolcülerde sanırım renk değişimi el ile yapılıyor(tuşa basılarak yani),bu benim pek hoşuma gitmediği için bunları söylüyorum,yazılım daha pratik geliyor.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
hayır ben kasa yazılım desteğinden bahsetmiyorum.Hatta şöyle örnekleyerek anlatayım.Diyelim benim elimde AuraSync destekleyen bir asus anakart var ve ben kasamın fanlarını bu AuraSync den kontrol etmek istiyorum.(bildiğim kadarıyla Corsair Spec Delta AuraSync desteği veriyor.)benim bu durumda fan bağlantılarını anakarta yapmam gerekmez mi?
E tabii ki anakartında RGB girişi varsa oraya takman daha iyi olur, yazılımla kontrol daha iyi.
Ancak B450M S2H'deki RGB girişi 7 renk destekliyor, onu istisna sayıyorum.
Bir de kontrolcülerde sanırım renk değişimi el ile yapılıyor(tuşa basılarak yani),bu benim pek hoşuma gitmediği için bunları söylüyorum,yazılım daha pratik geliyor.
Evet öyle.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
E tabii ki anakartında RGB girişi varsa oraya takman daha iyi olur, yazılımla kontrol daha iyi.
Ancak B450M S2H'deki RGB girişi 7 renk destekliyor, onu istisna sayıyorum.

Evet öyle.
Bu konuyu merak ediyordum,detayli bilmiyordum.tesekkurler abi.

Jwol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hakan Pehlivan
Katkılarınız ve beni cesur ettiğiniz için teşekkürler. Kasanın içine devlet sırrı gibi saklanmış mübarek. Zar zorda olsa buldum :).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,384
Üyeler
164,830
Son üye
HalilEren
Top Bottom