Neler Yeni

Çözüldü✓ Corsair cv650 ile 4070ti kullanmak?

RasmunseN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa
Selamlar, pny marka 4070ti için kasamda bulunan cv650 model PSU yu kullanacaktım fakat sadece 1 tane pcie çıkışi olduğunu gördüm. 4000 serisi kartlarda çift pcie çıkışi kullanılması öneriliyor , kablolarda erime vb sorunu goruldu başlarda biliyorsunuz. PSU 12v kanalindan 600+ watt değerinde gücü verebiliyor teknik verilerde ama tek kablodan ekran kartı beslerken sistemi riske etmiş olurmuyum acaba bu kablo bu yükü kaldırır mı? Kullanan varmı ? Tecrübelerinizi aktarirsaniz sevinirim. Sistemde 5600 işlemci mevcut. Yani gücü her türlü karşılaması gerek. Tek soru işareti pcie çıkış kablosundan geçecek yüksek amper sebebiyle kablonun dayanıp dayanmayacagi

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,510
İsim
uwu
Selamlar, pny marka 4070ti için kasamda bulunan cv650 model PSU yu kullanacaktım fakat sadece 1 tane pcie çıkışi olduğunu gördüm. 4000 serisi kartlarda çift pcie çıkışi kullanılması öneriliyor , kablolarda erime vb sorunu goruldu başlarda biliyorsunuz. PSU 12v kanalindan 600+ watt değerinde gücü verebiliyor teknik verilerde ama tek kablodan ekran kartı beslerken sistemi riske etmiş olurmuyum acaba bu kablo bu yükü kaldırır mı? Kullanan varmı ? Tecrübelerinizi aktarirsaniz sevinirim. Sistemde 5600 işlemci mevcut. Yani gücü her türlü karşılaması gerek. Tek soru işareti pcie çıkış kablosundan geçecek yüksek amper sebebiyle kablonun dayanıp dayanmayacagi
Bnde bunu merak ediyorum up up

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Kankam sadece uyumluluk açısından değil, watt acçısından da sıkıntı çıkarabilecek bir psu. En az 750w yeni nesil bir psu alırsanız sıkıntı çıkmaz. Garantici olmanızı tavsiye ederim.

RasmunseN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kankam sadece uyumluluk açısından değil, watt acçısından da sıkıntı çıkarabilecek bir psu. En az 750w yeni nesil bir psu alırsanız sıkıntı çıkmaz. Garantici olmanızı tavsiye ederim.
Watt gayet yeterli görünüyor teknik verilerde 12v kanalı yanlış hatırlamıyorsam 634w verebiliyor görünüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablo yanar diye çekiniyorum sadece

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Watt gayet yeterli görünüyor teknik verilerde 12v kanalı yanlış hatırlamıyorsam 634w verebiliyor görünüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablo yanar diye çekiniyorum sadece
Kankam 634w harcaması yeterli olduğunu değil, yetersiz olduğunu gösterir. Harcanan wattan ortalama %20 daha yüksek wattlı bir psu almak her zaman daha iyidir. Kabloların yanma sebebi yanlış yakılması kankam, iyi takılıp ta yanan bir kablo olmadı daha, olsaydı nvidia çok büyük davalar ile karşılaşırdı. Hatta msı sırf bu yüzden psularındaki ekran kartına takılan kabloların içeri giren kısmını sarı yaptı son sunumda.

RasmunseN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa
Kankam 634w harcaması yeterli olduğunu değil, yetersiz olduğunu gösterir. Harcanan wattan ortalama %20 daha yüksek wattlı bir psu almak her zaman daha iyidir. Kabloların yanma sebebi yanlış yakılması kankam, iyi takılıp ta yanan bir kablo olmadı daha, olsaydı nvidia çok büyük davalar ile karşılaşırdı. Hatta msı sırf bu yüzden psularındaki ekran kartına takılan kabloların içeri giren kısmını sarı yaptı son sunumda.
bı yanlıs anlasılma var galıba , 634w psu nun maks verebıldıgı deger. gpu ve cpu bunun yaklasık 400w cıvarını cekıyor zaten

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
bı yanlıs anlasılma var galıba , 634w psu nun maks verebıldıgı deger. gpu ve cpu bunun yaklasık 400w cıvarını cekıyor zaten
450w kullanan bir sistem var ortada, 650w yeterli olacaktır. Sorunda bir problem var yalnız, dediğin gibi tek kablodan yüksek watt sebebi ile kablo yanması gibi bir problem yok aslında, nvidia ya açılan bütün davalar aynı cevap ile karşılanmııştı, kablonun yanlış takılması. Ama en kötü ihtimal ile ekran kartına giden watt yetersiz olabilir. Sana kişisel tavsiyem hiç riske atmadan direk yeni ekran kartı çıkışını destekleyen bir psu alman halihazırda almadıysan. Bildiğim kadarıyla 4070tı dan dönüştürücü çıktığı için sıkıntı çıkmaz muhtamelen, corsair ile.

RasmunseN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa
kablo nasıl yanlış takılabılır kı zaten, 12v tek kablo çıkıyor psu dan . çıkan tek kablodan da 6+2 olarak iki adet pın ayrılıyor. nvıdıa ne dıyor bılmıyorum ama kullanıcı tecrubelerı şunu soyluyor. PSU 12v kanalı 2 tane olacak. bu ıkı kanaldan gelen 12v 6+2 pınlerle ekran kartından cıkan pın bırlestırıcı aparatı kullanıp oyle takacaksın dıyor. boylece butun amper yuku tek kabloyla degıl de cıft kabloyla dagılacak ve yuk paylasılacak . benım sorum da o zaten . elımdekı psu da yuk dagılımı soz konusu degıl. acaba yanar mı? herhalde gıdı bır psu alarak garantıye alacagım bu gıdısle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,585
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom